Node'y matsy i ich transport

Witam. Mam pytanie dotyczace tranaportowania matsów. Czy jest taka mozliwosc, aby matsy z farmy grapeów i olivek w Olvii pojawialiy sie w magazynie w Veili, a nie w magazynie w Olvii? Trzeba cos wykupic czy musze latac z miasta do miasta i to odbierac?

worker nosi matsy tam skąd go wysłałeś - czyli z miejsca w którym go zatrudniłeś - jeśli chcesz by bezpośrednio pojawiały się w Veli musisz workera z Velii wysłać zbierać oliwki. Drugim sposobem jest ręczna wysyłka matsów, wchodzisz w miasto, potem z okna magazynu dajesz Transport, wybierasz miasto i środek transportu i wysyłasz nim matsy tam gdzie chcesz. Możesz to robić zdalnie i nie musisz iść do danego magazynu... robię tak od xxx czasu, ponieważ worker im bliżej nody do zbierania tym robi to szybciej, a transport między miastami jest tani.

a warto łączyć miasta nodeami?

tak, ponieważ transport jest tańszy, do tego jak chcesz tradować od miasta do miast to musisz mieć je połączone.

Mam jeszcze jedno pytanko na czym warto zarabiać w gotowaniu?good feed, fried fish i sprzedaz u imperialnych czy boiled egs przerobione na skrzynki i na trade

niestety nie odpowiem Ci na to pytanie, mój dochód nie pochodzi z lifeskilli.

A jak łączyć miasta z nogami? Jestem całkowicie zielony, mam domki z storage i czymś jeszcze i kilkoro robotników z którymi nic nie mogę zrobić.

A jak łączyć miasta z nogami? Jestem całkowicie zielony, mam domki z storage i czymś jeszcze i kilkoro robotników z którymi nic nie mogę zrobić. 

Aby połączyć Node do miasta, musisz udać się do Node Managera. Jeżeli masz widoczny Node na mapie, klikasz prawym przyciskiem i pokazuje Ci gdzie znajduje się dokładnie Node Manager. Do aktywacji potrzebujesz kontrybucji.
Jeżeli chcesz tam coś wydobywać to musisz też aktywować dany materiał.
Po drodze musisz mieć aktywowane wszystkie Node, tak aby tworzyły "szlak". Przykładowo - idziesz do Node, wyskakuje Ci, że nie możesz aktywować go, bo nie masz podłączonego poprzedniego. Powinno Ci wyskoczyć miejsce gdzie jest poprzedni, a jak nie to klikasz "Previous Node" i tak idziesz po kolei aktywując, aż połączysz z miastem. :)

Ok wielkie dzięki, już wiem mniej więcej co i jak :D

Witam. Mam pytanie dotyczace tranaportowania matsów. Czy jest taka mozliwosc, aby matsy z farmy grapeów i olivek w Olvii pojawialiy sie w magazynie w Veili, a nie w magazynie w Olvii? Trzeba cos wykupic czy musze latac z miasta do miasta i to odbierac?