Nokia 500 - Windows

Witam. Mam jedno, krótkie pytanie. Czy na nokie 500 idzie wgrać Windowsa, bo taki telefon z symbianem dostałem. Android definitywnie robi wypad, gdyż systemu tego nie trawię. Więc czy jest taka możliwość i czy dałoby radę zrobić coś takiego samemu w domu?

Nie ma szans na taki zabieg, do Nokia nie da się wgrać innego systemu ze względu na różnice w architekturze sprzętu, co do samego modelu 500 ciesz się, że w ogóle daje radę obsłużyć Symbiana, to najgorszy model z całej 10 działającej na ^3/Anna/Belle, wykastrowali go z głównych podzespołów takich jak GPU(układ graficzny), on nawet nie spełniałby minimalnych wymagań Windows Phone 7.

Mam HTC HD 7 tam jest windows, a co do nokii , to tylko takie pytanie, bo nie wiem czy nie wymienić go na SE Live.

Nie ma szans, nie wgrasz Windowsa do smartfonu z Androidem, jedyny znany mi model który pozwala na takie zabawy to HTC HD2, oryginalnie jedzie na Windows Mobile 6.5, ale można na niego wgrać Androida i WP7 w efekcie mamy trzy systemy na jednym telefonie.

Co do modelu SE Xperia Live to świetna maszynka, używam go jako uzupełnienia dla mojego Samsunga Galaxy S2 i nie mam żadnych zastrzeżeń do jego działania, Android śmiga jak szalony, bije wszystkie pierdółki pokroju Galaxy Ace, Gio, X8 a nawet mojego starego Galaxy S i HTC Desire.

Jak widzisz zmiana systemu to nie taka prosta rzecz niestety..

Szkoda, to sprzedam HTc mojego i Nokie tą po czym kupie jakiegoś innego HTC. Dobra dzięki temat do zamknięcia.

P.S

Powyżej kliknąłem edit a pojawił się duble post. Chyba wystąpił jakiś błąd.

Witam. Mam jedno, krótkie pytanie. Czy na nokie 500 idzie wgrać Windowsa, bo taki telefon z symbianem dostałem. Android definitywnie robi wypad, gdyż systemu tego nie trawię. Więc czy jest taka możliwość i czy dałoby radę zrobić coś takiego samemu w domu?