Nosgoth opinie

Witam ;)

Chciałbym wysłuchać waszych opinii o tej grze. Podoba się ?

Szybka odpowiedź: nie.
Jestem bardzo zły na twórców tej gry, że tak zniszczyli tak dobre uniwersum. Nie wiem jak można było im na to pozwolić. Soul Reaver i Dark Omen to gry mojego późnego dzieciństwa które bardzo szanuje. Ten syf natomiast to nic nie warta gra TDM żerująca na (jak już pisałem) dobrym uniwersum. Grę odpaliłem pograłem ok. godziny i poleciała z dysku. Pewnie ktoś się przyczepi, że nie pograłem dłużej ale powiedzcie w co tu grać ? Pseudo podobnych gier była już cała masa i wszystkie upadały. Nasgoth prawdopodobnie nie upadnie bo siedzi na steamie ale nie wróżę tej grze zbyt wielkiego rozgłosu i wielkiego fan base'u.

Grałam w tą grę ok. 10 godzin i powiem tak - na początek potrafi wciągnąć i daje fun, ale tylko po stronie wampirów - na niskich lvl można także zauważyć, że są one "OP" co oczywiście w późniejszej grze jest nieprawdą - balans jest całkiem sensowny, ale ludzie wymagają wbrew pozorom więcej ogarnięcia niż wampiry, przez co na niskich lvl ssą. Niestety gra na dłuższą metę jest po prostu nudna, to zwykła rzeźnia. Może jakby było więcej klas postaci(tak min. po 7 na stronę) to i więcej możliwości by było i by była bardziej wciągająca.

Optymalizacja w tej grze to jakiś żart, odkąd jest w open becie(grałam za czasów closed) to nie mogę grać na mapie Provedence(chyba dobrze napisałam) bo po prostu crashuje, zostaje mi więc granie w sumie tylko na Fane. Za czasów closed bety crashowała również, ale bardziej randomowo przez co dało się jako tako grać.

Gra nie jest P2W ponieważ wszelkie skille postaci można kupić za wygrindowane złoto - nie bez powodu używam tego określenia, grinduje się na skille dosyć długo(mówię o permanentnym odblokowaniu a nie tylko na 7 dni). Do tego nie wszystkie kupne skille są lepsze od darmowych, są po prostu inne i pozwalają dopasować styl gry dla każdego.

Jedyne co niepokoi to fakt, że możemy za darmo odblokować do 4 postaci poprzez levelowanie konta - pozostałe musimy kupować za Premium walutę i obliczyłam, że koszt jednej takiej postaci to ok. 60 zł. Jak dla mnie dosyć sporo. Aktualnie i tak jest po 4 na każdą stronę więc to wystarcza, ale w niedalekiej przyszłości zapewne ludzie będą zmuszani do kupowania ich w taki sposób.

Gra jeszcze się musi sporo rozwinąć, na dzień dzisiejszy uznaję ją za typowego średniaka - jako, że jest f2p to można w nią pograć, ale złamanego grosza na nią to nie dam, przynajmniej póki co. Jej pozostanie na rynku też nie jest zbyt pewne, aktualnie oferuje zbyt mało aby utrzymać się dłużej.

Słabej jakości ale mój :

https://www.youtube.com/watch?v=T6692-3Ew2A

Grałam w tą grę ok. 10 godzin i powiem tak - na początek potrafi wciągnąć i daje fun, ale tylko po stronie wampirów - na niskich lvl można także zauważyć, że są one "OP" co oczywiście w późniejszej grze jest nieprawdą - balans jest całkiem sensowny, ale ludzie wymagają wbrew pozorom więcej ogarnięcia niż wampiry, przez co na niskich lvl ssą. Niestety gra na dłuższą metę jest po prostu nudna, to zwykła rzeźnia. Może jakby było więcej klas postaci(tak min. po 7 na stronę) to i więcej możliwości by było i by była bardziej wciągająca.Optymalizacja w tej grze to jakiś żart, odkąd jest w open becie(grałam za czasów closed) to nie mogę grać na mapie Provedence(chyba dobrze napisałam) bo po prostu crashuje, zostaje mi więc granie w sumie tylko na Fane. Za czasów closed bety crashowała również, ale bardziej randomowo przez co dało się jako tako grać.Gra nie jest P2W ponieważ wszelkie skille postaci można kupić za wygrindowane złoto - nie bez powodu używam tego określenia, grinduje się na skille dosyć długo(mówię o permanentnym odblokowaniu a nie tylko na 7 dni). Do tego nie wszystkie kupne skille są lepsze od darmowych, są po prostu inne i pozwalają dopasować styl gry dla każdego.Jedyne co niepokoi to fakt, że możemy za darmo odblokować do 4 postaci poprzez levelowanie konta - pozostałe musimy kupować za Premium walutę i obliczyłam, że koszt jednej takiej postaci to ok. 60 zł. Jak dla mnie dosyć sporo. Aktualnie i tak jest po 4 na każdą stronę więc to wystarcza, ale w niedalekiej przyszłości zapewne ludzie będą zmuszani do kupowania ich w taki sposób.Gra jeszcze się musi sporo rozwinąć, na dzień dzisiejszy uznaję ją za typowego średniaka - jako, że jest f2p to można w nią pograć, ale złamanego grosza na nią to nie dam, przynajmniej póki co. Jej pozostanie na rynku też nie jest zbyt pewne, aktualnie oferuje zbyt mało aby utrzymać się dłużej.

1.Będzie zaraz 5(Potwierdzona u human i vampires) a potem 6(Gdzieś niby znaleziona przez community).

2.Będzie więcej trybów jak survival i inne,ale muszą mieć czas(chyba,że ma to być zbugowane jak AC:Unity he he).

3.Napisz do supporta,bo problem należy do tych gdzie tylko kilka "osobników" ma ten problem.

4.Wygrasz 15 meczy to możesz zakupić broń lub 1 skill u vampires.Wygrasz 13 meczy i możesz kupić sobie skilla.

Bardziej trzeba kupywać skille,bo ich nie dostaniesz z rewardów co 5 level w danej klasie.

5.Po dodaniu nowych klas będzie inny limit leveli oraz większy system zdobywania potrzebnego itema na kupno postaci. Jakoś po nabiciu na innych kontach po closed becie mogłem zdobyć wszystkie klasy(5 leveli na 1 postać,czyli 20 na wszystkie jakie są narazie).

Pozostałe pytania lub inne sprawy zgłaszać do mnie to pogadamy o tym.

A ja wam powiem że tyle zapierdziela aimbotów że masakra

Witam ;)

Chciałbym wysłuchać waszych opinii o tej grze. Podoba się ?