Nostale - czy warto grać?

Witam . Kiedyś dużo grałem w popularną grę od GameForge'a , lecz potem ją na rok odstawiłem . Po roku chcąc znowu pograć dowiedziałem się o denerwującym IS . I tu kieruję moje pytanie do was - Czy naprawdę IS został na tyle zmieniony ,że nie opłaca się już grać na polskim serwerze ? Jeżeli tak to czy istnieje serwer ( prywatny lub zagraniczny po ang ) na którym nie ma tak uciążliwego item shopu ?

Jeżeli już na prawdę nie ma szansy na spokojne i bez wielogodzinnego grindu granie ( nie licząc wbijania profki ) to jaką podobną grę mi możecie polecić ?

Osobiście grałem w to kiedyś i słyszałem że ostatnimi czasy gra stała się P2W. Niestety ;/

właśnie mi o to chodzi ,że wracam tu do gry a tu BAM pełno wiadomości jaka ta gra nie jest po update'cie item shopu ;-;

Sporlakles jak zaczniesz grać to moge z tobą zagrać mam tam jakieś małe konto to we 2 damy rade :)

Właśnie próbuję się dostać do mojego starego konta :) Widzę ,że z pola przeglądarki nie dowiem się jakie postacie miałem , ale z tego co pamiętam to był Łucznik koło 48 lvl lub mniej , Pani mag koło 39 lvl i chyba jakiś początkujący wojownik nie wyżej niż 28 lvl . Najchętniej to zacząłbym od nowa wojem , lecz wpierw musi mi ktoś tu doradzić na jakim serwie najbardziej opłaca się grać :)

Avalon jedyny sensowny serwer , gra tam najwięcej ludzi lecz jest to najstarszy serwer , później pod względem populacji Engima a ostatni najmniej liczny jak i najnowszy serwer Finesia

A wiadomo coś o zagranicznych serwerach, na których gra nie jest P2W?

Nie opłaca się grać w żadną grę od GameForge. Straszne P2W. Spróbowałem zagrać w NosTale i ten IS mnie odstraszył. Tak samo wczoraj pobierałem TERA online, oczywiście launcher pobugowany....

Avalon jedyny sensowny serwer , gra tam najwięcej ludzi lecz jest to najstarszy serwer , później pod względem populacji Engima a ostatni najmniej liczny jak i najnowszy serwer Finesia

Jakbyś nie zauważył ja szukam innych serwerów niż te polskie globale przez to P2W . Na avalonie sam mam chyba nadal 3 postacie i wiem że to najstarszy serwer . Ja tu się nie pytam jaki serwer najlepszy bo z polskich to łatwo wybrać , tylko szukam lepszego bez IS który niszczy rozgrywkę /

@Edit

"Nie opłaca się grać w żadną grę od GameForge. Straszne P2W. Spróbowałem zagrać w NosTale i ten IS mnie odstraszył. Tak samo wczoraj pobierałem TERA online, oczywiście launcher pobugowany...."

Skoro według ciebie nie opłaca się grać w żadną z gier które wydaje w Polsce GameForge to proszę podaj inny tytuł jak taki znawca Panie "piekielny" . Tak jak już pisałem - jeżeli nie ma szansy na grę to proszę nie pisać tej samej pustej wypowiedzi typu "gameforge to gówno nie graj w gry od nich" tylko podać powód ( poza P2W) i inną grę podobną do Nostale , która może mi przypaść do gustu :)

Nie ma innych serwerów , przykro mi masz tylko dwie opcje zagrać od GameFaila lub u Koreańców

Nie ma innych serwerów , przykro mi masz tylko dwie opcje zagrać od GameFaila lub u Koreańców

Jak nie ma to proponuj inną grę podobną a nie powtarzaj tą samą frazę co inni ! Nie jestem aż tak głupi ,że trzeba mi powtarzać parę razy ! Ok , rozumiem że firma GameForge opanowała Europę pod tym względem , ale już dajcie im spokój i zaproponujcie coś od innej firmy ;-; No bo ile można powtarzać " nostale to gów** - GameForge to **wno wszystko to gó**o !" Jesteście takimi znawcami MMO ? Jak tak to krytykujcie sobie dalej , tylko weźcie mi powiedzcie jaka gra jest podobna do tej bo innych jak na razie nie szukam a nie ma po co tworzyć podobnego tematu jak jest prosta sprawa . Gra ma być podobna do nostale - Jedyne kryterium (Oczywiście patronem nie może być GameForge bo zaraz będzie ,że znowu IS zepsuł grę ;-; ).

Dawno temu grałam solo dobilam 26 lev i mi sie znudziło, teraz gram z kimś i bardzo fajnie mi sie gra, o dziwo gra moze i wyglada na łatwą, ale ma duzo elementow, ktore powoduja, ze wcala taka prościutka nie jest, co jest oczywiscie na plus :)

Jesli nie grasz, a masz jeszcze chetke to zapraszam do nas, razem lepiej sie gra niz solo :)

p.s gg lub pw :)

Witam . Kiedyś dużo grałem w popularną grę od GameForge'a , lecz potem ją na rok odstawiłem . Po roku chcąc znowu pograć dowiedziałem się o denerwującym IS . I tu kieruję moje pytanie do was - Czy naprawdę IS został na tyle zmieniony ,że nie opłaca się już grać na polskim serwerze ? Jeżeli tak to czy istnieje serwer ( prywatny lub zagraniczny po ang ) na którym nie ma tak uciążliwego item shopu ?

Jeżeli już na prawdę nie ma szansy na spokojne i bez wielogodzinnego grindu granie ( nie licząc wbijania profki ) to jaką podobną grę mi możecie polecić ?