Nostale - czy warto?

Tylko, że to wszytko możesz zrobić sam i to jest właśnie to F2P, a zarazem nie P2W. Wszystko co jest do kupienia za złotówki możesz kupić od innych graczy.

I po mojej prawie 2 letniej grze stwierdzam, że bez wydawania ani złotówki miałem całkiem przyjemną rozgrywkę. Nie będę przecież płakać, że ktoś ma jakiegoś peta szybciej niż ja. Dzięki temu, że ktoś kupuje te Nos$ ja mogę grać za darmo. ;)

I rzeczywiście zakończmy tą dyskusję, nie chcę się z kimś kłócić już na samym starcie.

Widze że nie macie pojecia o czym piszecie..powbijaliscie jakies smieszne lvle.Ta gra jest totalnym P2W.Spróbuj wbic 90+ lvl i ubrac sie min eq u6+8 do tego karty min +14,osłonki dobre.I teraz znawco jeden z drugim mi napisz ze dasz rade na to wyfarmic z mobków albo z tych smiesznych pseudo rajdów.Jak nie masz dobrego eq,lvl-a min 90 oraz kart to cie cisną na pvp jak szmate.Gram w NT kilka lat i wiem ocb.

Btw. dam sina 99+14 za konto wojownika 90+ moze byc sama postac.

Widzisz:

po mojej prawie 2 letniej grze

Ja nie mówię, że jest to niemożliwe bo w każdej grze nawet najbardziej P2W, jak się naparza tyle czasu to można. Nie wiem czy czytałeś wcześniejsze posty, ale myślę że nie bo nie orientujesz się na jakim poziomie stoi ta dyskusja. Tak jak wspomniałem już kilka razy wcześniej:

W Nostale mamy opór na kasę. Nie ma chyba takiej 2 gry, gdzie na IS'sie mogę zarobić w 1 dzień, a tak zawalam przez 3tyg. po 4h na dobę. - takim sposobem? Oczywiście, że się da. Z własnego doświadczenia to mówię i uwierz mi że JA grałem więcej niż te twoja 2 lata (z przerwami to fakt) i od jakiegoś czasu, gdzie lvl 40 wbija się i dzień to ta gra przestała istnieć. Teraz jak wbiję co parę mies. to tylko widzę większe i coraz większe rozczarowanie. I następnym razem polecam czytać wszystko.

Co do dropu, okej, spoko. Tylko że ZANIM do tego dojdziemy musimy mieć jakieś SP +10 i resy, ale przecież MY WŁAŚNIE NA TO ZBIERAMY. No i jaka jest logika? Tak naprawdę zbieramy na eq do dropa, a potem dopiero zarabiamy i tak jak powiedziałem 3,4tyg. po 4h. Przecież to jest marnotractwo życia,

@Duckshorse Typie wyglądasz na *****, nie żołnierza.

Ta gra jest w 100% postawiona na P2W, Mandrah ma 100% rację.

Nie spotkałem nigdy jeszcze takiej gry ( a grałem w b.dużo MMORPG) gdzie są tak ogromne bonusy, i przez to jedni mają przewagę nad innymi.

Jak można mówić, że NosTale to nie jest gra nastawiona na ItemShop ? Przecież tutaj aż się wylewa od tego ''Kup NosDolary a będziesz lepszy!''

Sam skończyłem z tą grą własnie chociażby z tego powodu, że nie miałem zamiaru wydawać hajsu na bonusy, pety, pudła SP, a wiem, że zanim bym na to nazbierał, to bym chyba zdechł przed tym komputerem. A pozatym denerwowało mnie to bardzo, że typy na 20lv jarali się tym, że posiadają 4SP, czy nawet więcej, bardzo się napracowali. Weszli w NosMarket, zamówili NosDolary, kupili sobie jakiejś pudła czy inne gówna, po czym zdobyli sobie WK+15 etc. I powiedz mi, jak tu się nie wkur*iać, gdy sam zapierdzielasz na te bb, podczas gdy inni nic nie musza robić, bo mają wszystko, jedyne co muszą zrobić, to wbić joba, co nie jest ciężkie, bo najpierw siedzą na kurakach, a potem lecą wbijać 55 level, motają sobie ekipe na LoD, i wbijają ten level w mgnieniu oka. Jakijś rok temu, przeraziło mnie to, jak wbiłem 50 level, i mówie ''no kurcze teraz będzie ciężko'' A tu proszę, misja ''Przejdź się do jaskini, wydrop to i to i oddaj NPC'' zrobiłem to, oddałem questa, po czym dostałem 90% expa, byłem w szoku. Zamiast w tym ItemShopie dać zwykłe rzeczy typu Zmiana wyglądu, to by było spoko, ale oczywiście muszą trzepać kase na no-liferach którzy chcą wbić się w czołówke serwera. Jeszcze raz props dla Mandraha, który myśli tak jak ja, i myśle, że w tym temacie już zostało wszystko wyjaśnione

Odradzam gry w NosTale, chyba że srasz kasą, lub masz nerwy ze stali. Pozdro, PolskiJoint.

Siemka, grałem z rok temu w NosTale miałem 49 lvl Wojem, 46 Łucznikiem i 44 lvl Magiem. I pytam się was czy warto wznowić grę czy raczej sobie odpuścić.

Jak zagralibyście to piszcie to ogarniemy ekipe i zagramy :)