Nostale czy warto?

Witam Chciałbyś się dowiedzieć jaka jest teraz sytuacja w Nostale z tego ci słyszałem jest to P2W ale czy jakoś bez tego da się obejść?

Pay2Win ! Pay2Win ! Pay2Win !

Ale wracając do tematu....

Czy da się obejść? Tak?

Ale do około. 60lvl-a

Bez wydawania kasy do 60lvl-a można się jako tako obejść, ale pamiętaj, że

gracz płacący będzie miał nad tobą zawsze przewagę.. Da się też mikropłatności obejść

na siłe godzinami farmiąc golda, albo sprzedając np. Pióra Anioła na ok. 50lvl.

na 60 nie obejdziesz łatwo, ale na 80+ to luzik (co jest łatwe do zrobienia bo 2 lod dziennie).

To zupełnie inna gra niż w 2011-2012, ale czego się spodziewać po Gameforge? W dodatku słyszałem że zupełnie odstaje od np. wersji koreańskiej, w której to lod jest otwarty 24/7 a ludzie wbijają 40 levele poszukiwaczami...

Nie płacisz = Nie grasz. Nie masz szans bez eq na zarobienie kasy, expienie, czy cokolwiek, jeśli już byś chciał to pozostanie ci zarabianie w formie 1kk/3h aż uzbierasz wystarczającą ilość pieniędzy by resellować.

Osobiście polecam czekać na prywatny server Xeno's Tale.

Nostale zepsuło się od kiedy jest LoD codziennie.

Mikro transakcji się nie da obejść, możesz jedynie wyfarmić gold. A zakupy w item shopie i tak są potrzebne bo tak to łądnie zrobili, że praktycznie każdy aspekt gry wymaga item shop'u. P2W jak diabli a pisanie, że można godzinami wyfarmić jest o tyle bez sensu, że nie o to chodzi by ciągle być 100 lat za murzynami... :P

To zupełnie inna gra niż w 2011-2012, ale czego się spodziewać po Gameforge? W dodatku słyszałem że zupełnie odstaje od np. wersji koreańskiej, w której to lod jest otwarty 24/7 a ludzie wbijają 40 levele poszukiwaczami...

Na SE nie ma LoD i nie wbijając 40lvl poszukiwaczami, znaczy wbijają ale tak samo jak u nas. Gra nie odstaje od wersji Koreańskiej, tylko obie wersje się różnią.

Co do tematu to grę serdecznie nie polecam. To co zrobił GF to śmiech na sali, a Enigma i Finnesia już padły. Wszyscy przenoszą się na Avalon.

Nie oszukując się to GF zawsze robił z tej gry straszne P2W. Albo dropiles tygodniami matsy żeby je sprzedać i coś osiągnąć, albo wydawales real kasę i kupowales wszystko w IS od tak. Dawniej będąc pomyslowym można było jeszcze trochę nadganiac robiąc multum FMow na minigrach jednak i to przy większych ilościach stawało się czasochłonne. Szkoda trochę ze GF zniszczył ten świetny i MEGA ORYGINALNY w porównaniu do innych mmorpgów tytuł.

Tak jak wyżej, Xeno's Tale budzi jakieś nadzieje...

Witam Chciałbyś się dowiedzieć jaka jest teraz sytuacja w Nostale z tego ci słyszałem jest to P2W ale czy jakoś bez tego da się obejść?