Nostale Tekst

Ogółem :

Gra jest całkiem całkiem pod względem pvp oraz raidów ponieważ możemy zacząć już od 10lvl'a , ale gra nie jest idealna.

W tym tekście opisze wam to i owo.

Populacja :

Ludzi jest sporo , ale za to jakich... Dajmy na przykład kolesia , który wbił mi na tzw. "Spota" powiedział mi to :

"Wy*******aj ze spota bo dostaniesz bana" co to jest ?!?! ja się pytam... Na pewno ten chłopiec czy dziewczyna nie przekraczał

bariery wiekowej 10lat.

Ale to nie wszystko ! takich przypadków jest więcej , znacznie więcej tylko 20% populacji w tej grze przekracza 15lat..

Tak więc jeżeli chcecie pograć w spokoju nie radze pobierać.

Teksty i brutalność w grze :

Tu jednym słowem...FAIL !

a czemu ? to tak : Chodzi głównie o nazwy npc , moobków i teksty bossów.

Np. Idę se przez "kamień czasoprzestrzenny" i tu boss , przy końcu leci taki tekst "Ty maleństwo !"

Fail... Albo nazwy potworów (specjalnie poszedłem na wyższe mapki) na przykład "Szczęśliwa owca" , "Jadowity Chomik(wtf ?!)"

To serio jest przesada...

Pvp :

Tu narzekać nie można , ponieważ jest wiele map pvp , areny , błyskawiczne bitwy itd.

tylko jest jeden "-" większe lvl'e zaczepiają tzw. Noobów by walczyli z nimi...

PvE (Player vs Elite) :

Tu jest źle , bardzo źle ...

Sam grind , Questy tylko na grind...

Strasznie irytujące moobki (rzucają się po 10 na gracza i padasz) i do tego strasznie wkurzający gracze

którzy ksują... To naprawde irytujące tak więc jeżeli chcesz powbijać spokojnie poziom , to nie pobieraj bo cię tzw. "Krew Zaleje".

Skille Efektywne i Efektowne :

Na skille nie trzeba narzekać . Ponieważ na późniejszych lvl'ach są naprawdę piękne i efektowne .

Na przykład "Fire mage" zwany także "Czerwony mag" na początku niepozorny Fireball a potem na późniejszym lvlu Mega kometa...

To im się udało .

Item Shop :

Ma taką przewagę że ojeju !!!

Jeżeli idziemy na późniejsze profesje no to bez item shopa jest trudo jak nic...

musimy tak się namęczyć by zdobyć "Pudło"

że nie wiem co... (jest potrzebne by wsadzić do niego karty profesji)

a ludzie którzy płacą to se po prostu kupują i nic dalej nie robią...

Mapy :

Jest ich wiele , są piękne i na serio twórcy się postarali byśmy się nie nudzili .

Mapy są na serio ładne ... Spore , mamy sporo przestrzeni do grindu że o jeju.

Tylko się zakochać.

Profesje :

Bardzo dużo , szczerze bardzo dużo. Ponad 30...Więc sądze że każdy wybierze coś dla siebie.

Dlatego jeżeli chcesz pograć i się nie nudzić tymi samymi skillami to pobieraj!

Drzewko postaci w grze.

końcowa ocena : 6/10

to moja pierwsza tzw "praca" proszę o wyrozumiałość...

Przyznam się, że temat, ani format pracy nie zachęcił mnie do czytania, ale na pierwszy rzut oka - nie stawiamy spacji przez znakami interpunkcyjnymi typu przecinek i kropka. Przesadzasz z wielokropkami. Piszę to nie dlatego, że jestem wredny, ale to warto poprawić, bo od razu wpada w oko.

PvE (Player vs ENVIRONMENT)

,,Ma taką przewagę że ojeju !!!,, -WTF?!

,,tylko 20% populacji w tej grze przekracza 15lat..,, -Po tym tekście rozumiem, że z Tobą włącznie...

Żeby nie było, że to destruktywna krytyka, to polecam najpierw poczytać teksty innych (najlepiej redaktorów).

Ja piszę dla tego, że jestem wredny, i inni też tak na mnie pisali. :)

"Albo nazwy potworów (specjalnie poszedłem na wyższe mapki) na przykład "Szczęśliwa owca" , "Jadowity Chomik(wtf ?!)"

To serio jest przesada..." - widac ze wysokiego poziomu w grze nie miales...

Pozniej na mapkach nie ma juz takich nazw

Brutalnosc nie decyduje o jej poziomie

Przed, że nie ka przecinków.

Tak jak kolega wyżej dobrze by było jak byś wcześniej poczytał czyjeś prace. :)

Przyznam się, że temat, ani format pracy nie zachęcił mnie do czytania, ale na pierwszy rzut oka - nie stawiamy spacji przez znakami interpunkcyjnymi typu przecinek i kropka. Przesadzasz z wielokropkami. Piszę to nie dlatego, że jestem wredny, ale to warto poprawić, bo od razu wpada w oko.

Mam 15lat i poważną dyslekcję , staram się jak moge...

Mam 15lat i poważną dyslekcję , staram się jak moge...

Ale stawianie spacji przed znakami interpunkcyjnymi i nagminne wielokropki to nie kwestia dysleksji tylko złych nawyków, bo wiesz gdzie go postawić, ale inicjujesz go spacją. Btw dysleksję, nie dyslekcję ;)

Zgodze się z tobą Cookie, bo sam jak grałem to też ludzie często pisali ''Won ze spota bo ban''. z ItemShopem też prawda. 35 profe jest bardzo ciężko wbić bez błogosławieństw acellonu które są z IS , a NosDolary wcale nie są tanie. Gra ogólnie wygląda dziecinnie , mnie wciągneła do 46 lvl i 2sp.

Krwi w grze wogóle nie ma, grafika też bajkowa i nazwy potworów tym bardziej. Pozdrawiam i jednak zachęcam do gry ludz którzy mają mocne nerwy i gruby portfel.

Pozdrawiam.

Zgodze się z tobą Cookie, bo sam jak grałem to też ludzie często pisali ''Won ze spota bo ban''. z ItemShopem też prawda. 35 profe jest bardzo ciężko wbić bez błogosławieństw acellonu które są z IS , a NosDolary wcale nie są tanie. Gra ogólnie wygląda dziecinnie , mnie wciągneła do 46 lvl i 2sp.Krwi w grze wogóle nie ma, grafika też bajkowa i nazwy potworów tym bardziej. Pozdrawiam i jednak zachęcam do gry ludz którzy mają mocne nerwy i gruby portfel. Pozdrawiam.

Dzięki , ja narazie mam 41 xD

Jakie z was dzieci

Widać wbiliście góra 50 lvl a i tak od 36 jest zabawa

Yhyy Błogosławieństwo Acceloanna tak tylko za ND pewnie za 200k chodzi za kasa od 40 leci 500g z potworka o co wam chodzi nie dość że na kremie Piórka lecą

Wy nawet nie wiecie co to w nostale glaca to jest najlepsze

Można co chwile chodzić na rajd i to w tej grze jest najlepsze.

ItemShop o co wam -ciach- chodzi co ?!

W każdej grze jest item shop a w NosTale nie robi coś takiego ponieważ możesz to kupić i nie za drogo

Wszystko kupisz z itemshopu od każdego a wy marudzicie

Hahaaa 35 lvl profy trudno wbić serio 1 godzina jedna profa normalnie trudnooo!!!! zabić się da co nie

Masz ten 46 ojejku mam 25 profe norm hmmmm 10 godzin tylko expienia

Codziennie macie to co godzine prawie że a jak tam pójdziesz leci 6% za spota na 40

warn_ico.png
Za słownictwo i zerową interpunkcję. - Cree
Jakie z was dzieciWidać wbiliście góra 50 lvl a i tak od 36 jest zabawaYhyy Błogosławieństwo Acceloanna tak tylko za ND pewnie za 200k chodzi za kasa od 40 leci 500g z potworka o co wam chodzi nie dość że na kremie Piórka lecą Wy nawet nie wiecie co to w nostale glaca to jest najlepszeMożna co chwile chodzić na rajd i to w tej grze jest najlepsze.ItemShop o co wam -ciach- chodzi co ?!W każdej grze jest item shop a w NosTale nie robi coś takiego ponieważ możesz to kupić i nie za drogo Wszystko kupisz z itemshopu od każdego a wy marudzicieHahaaa 35 lvl profy trudno wbić serio 1 godzina jedna profa normalnie trudnooo!!!! zabić się da co nie Masz ten 46 ojejku mam 25 profe norm hmmmm 10 godzin tylko expieniaCodziennie macie to co godzine prawie że a jak tam pójdziesz leci 6% za spota na 40
Za słownictwo i zerową interpunkcję. - Cree

Hahaha...

Po 1 nie dzieci ;) , pozatym tak to sobie zbieraj 200k jak masz po 500g z potworka w co wątpie

Na glacy byłem i nic ciekawego.

Tak w kazdej grze masz ItemShop ale nie w każdej grze ItemShop nie jest konieczny tak jak w NosTale żeby do czegoś dojść.

No tak wszystko kupisz z ItemShopu od każdego,tylko skrzynia SP kosztuje około 2kk (kiedyś tyle było teraz pewnie drożej) to sobie zbieraj 2kk po 500golda z potworka.

No tak 35 lvl profy trudno wbić 1 profa = 1 godzina to sobie bij 15 godzin profe aż do zaj*bania za przeproszeniem.

Tak naprawde bez Błogosławieństwa Acellonu nie ma gry.

Tyle odemnie, jeśli ktoś chce zaraz mnie wyśmiać lub sie ze mna nie zgodzić , może sobie tego oszczędzić.

Pozdrawiam.

Nie umiesz grać to się nie odzywaj

Proszę o zamknięcie tematu..

Powód ?

Robi się kłutnia a ja chce jej unikać.

Nie umiesz grać to się nie odzywaj

Kolego trochę przystopuj. Nie musisz się z nim zgadzać, ale także nie musisz go wyśmiewać. Po twoich komentarzach i słownictwie mogę stwierdzić, że ta gra jest właśnie dla ciebie (10 lat lub mniej). Każdy ma swoje zdanie i żyjemy w kraju gdzie można tą opinię przedstawić innym, bez poniesienia konsekwencji.

Tak więc moja rada: przystopuj koleżko ze słownictwem. Trochę pokory i szacunku, a inni odwzajemnią Ci się tym samym.

Żeby nie był offtop to zgadzam się z kolegą PolskiJoint. To jedna z tych gier, w której bez wydawania pieniędzy na Item Shop nic nie zdziałasz.

Pozdrawiam

PS. I pamiętaj, że w internecie nie jesteś już anonimowy tak jak kiedyś, więc radzę uważać an słowa.

Do ~80 poziomu grałem bez ancków (handel nimi był niemożliwy), tak naprawdę eksp leci mozolnie od 85lvla. Potwory później już nie wyglądają jak zwierzątka, a glacernon to najlepsza część nostale. ;) Bez wydawania pieniędzy zdziałać możesz tyle samo co osoba, która wydaje na is - wszystko można kupić za walutę w grze.

no tak tylko załóżmy że z potworka leci 500g , a takie pudło sp lub jakajś porządna karta SP kosztuje kilka kk to sobie zbieraj kase z potworków, ludzie wydaja kase zeby szybko byc najlepszymi i to sie nie zmieni ,kazda gra musi zarobić bo takto po co by wogole ja robili.

Życze miłego zamulania przed NosTale zamiast grać w nowości

Enjoy :)

Ja mam 17 lat i też mam dysleksje, ale o takich rzeczach nie zapominam!

Każda gra po polsku przyciąga osoby w bardzo młodym wieku. Gdzie niektóre nawet dobrze czytać i pisać nie potrafią. Takie życie tego typu gier, ale powinno się po prostu to przemęczyć, wbić większy lvl, gdzie tych osób jest zdecydowanie mniej i dopiero tam zaczyna się prawdziwa gra. Co samego Nostale to mnie ta gra po prostu nie przekonuje.

Grałem w NosTale jak byłem trochę młodszy, teraz chciałbym do niej powrócić, ogólnie tekst taki sobie.

Temat został zamknięty. Powód: Zamykam na prośbę autora.