Nostale, uk server

Hey :) Znalazlby sie moze ktos chetny do wspolnej gry w nostale? Mimo, ze istnieja 3 polskie serwery (w tym 2 umierajace) to bardziej interesowalaby mnie rozgrywka na serwerze UK. Dlaczego? Itemy z IS sa o polowe tansze :) Lacznie w tej grze spedzilem 4-5 lat (z przerwami) wiec z checia udziele troche info tym, ktorzy jeszcze w to nie grali :) Dla tych, ktorzy nie wiedza czym jest NosTale zapodaje linka do ich strony:

Strona pl: http://pl.nostale.gameforge.com/news/index

Strona uk: http://en.nostale.gameforge.com/news/index

Edit: Jezeli ktos juz tam gra i zna jakas polska rodzinke (gildie) to bede wdzieczny za info :)

Link rejestracyjny (50% zarobku przekazuje osobie, dzieki ktorej dostane NosDolary): http://www.nostale.co.uk/?f=587605116

Oprócz itemów z IS'a tamta wersja różni się jeszcze czymś ?

Z pewnoscia duzo milsi ludzie ^^ Chetni do pogadani itd. Wydaje mi sie tez, ze gra tam wiecej ludzi :) Z tego co czytalem wszelkie nowosci wychadza szybciej na serwerze UK niz na PL.

Tak jak wyżej pytanko czy czymś się różni jeszcze ?

Mogę zacząć grać. Jeśli dobrze pamiętam to miałem chyba 45 lvl na polaku Archerem. Teraz nie wiem kim bym zagrał, może ktoś poleci jakąś postać ?

Chociaż jak patrze w obu Is'ach to ceny są takie same (tak mi się wydaje) doładowanie też tyle samo kosztuje. Możesz mnie oświecić gdzie są różnice cen w IS'ie ?

Nabija sie szybciej Jobka???

Nie lepiej zacząć na PL na Avalonie ?

Na wyższych lvlach przecież jest mnóstwo gildii u których jest normalnie z kim pogadać itd.

Nie chodzilo mi o itemy w IS, tylko z IS. Do kupienia od graczy ^^ Pare przykladow:

Zwoj ulepszenia eq: Na PL: 1.5kk, na UK: 700k

Zwoj ulepszania kart specjalisty: Na PL: 400k, na UK: 200k

Pudlo do przechowywania karty specjalisty (potrzebne do handowania kartami specjalisty): Na PL: 8-10kk, na UK: 4-5kk

Level i wszystko inne idzie tak samo, Land of dead (LOD - expowisko 1h dziennie) jest otwarte i na PL i na UK serwerach. Glownym powodem, dla ktorego chce zaczac gre na serwerze UK, a nie na polskim Avalonie to wlasnie te ceny :) Wiem, ze na wyzszych lvl da sie normalnie pogadac i na servie polskim, ale jakos tak gdy zrobilem konto 1 lvl na UK to normalnie wmieszalem sie w jakas tam rozmowe, a na polskiej Enigmie bez jakiejkolwiek wzmianki o cyckach nikt by sie nawet nie zainteresowal 1 lvl ^^ Takie moje zdanie.

Co do tego kim grac - doszly nowe karty specjalisty :) Teraz zamiast 4 jest ich 6 (lacznie bedzie ich 8) wiec teraz trzeba dwa razy sie zastanowic kim sie zagra hehe Osobiscie raczej polece wojownikiem - na glaceronie (mapie pvp) gdy jest duzo ludzi lubie biec na froncie, wiec i armor mi potrzebny. Lucznik moim zdaniem rowniez na glacy ma sie wrecz WYBORNIE ^^ Ale o tym duzo pisania by bylo ^^ Mag od kiedy weszla 5 karta specjalisty jest teraz duzo czestszym widokiem - owa karta jest szybka, na sporo obszarowych skilli i potrafi uderzyc... oj potrafi uderzyc... ahh ;D

Ale jednocześnie trudniej jest zarobić. Na Avalonie w sumie nie ma co zaczynać gry jak nie ma się już +80 albo wypchanego portfela. Wiem co mówię, bo sam wbiłem tam 80 wojownikiem i w sumie na glace nie ma co chodzić, bo tam każdy lata z sp +15 i eq +9. Jedyne co mogę zrobić to iść na jakiś rajd, żeby coś przytankować warkiem +11. Na UK mogę zagrać, tylko chcecie założyć własną gildię czy jak? I jeszcze jedno, żeby tam zagrać muszę pobierać nowego klienta, czy wystarczy, że jakiś plik podmienie?

Kiishi, tu Satan, WBIJAM NA TEN SERV UK :D wyslij jakiegos ts3

Przegrałem troche w NT na Polskim serwerze S1 od czasu gdy powstał, potem coś mnie oderwało od tego i wróciłem na S3 Finesie, gdzie dobiłem 91 lv archerem i długi czas byłem top1 na arenie. W NT spędza się naprawde bardzo dużo czasu gdy się chce "coś osiągnąć", tak samo portfel powinien być dość "gruby" żeby nie zostawać w tyle.
Problem pojawia się - jak na każdym starszym serwerze - gracze którzy posiadają dopakowaną postać. Równa gonitwa jak to było na S3 była lepsza, więcej można było zdziałać na Glacernonie a tutaj? 90lv Rang się znajdzie z Kliną wyekwipowaną i sztyletem(te na 90 w każdym razie) i dopóki nie wbijemy 90lv padamy na hita. A potem... i tak niewiele się zmienia :)

Jak chcecie się męczyć z dopakowanymi ludźmi w TEJ grze to życzę wiele, naprawdę wiele cierpliwości.

Gra nie ma balansu PvP między postaciami do 90 przeciętny łucznik skosi dobrego wojownika. Po 90 łucznik już powinien być dobry/b. dobry. A mag? Ten chyba dopiero robi robotę po 95.
Gra zabiera dużo czasu a w zamian przeważnie daje frustracje albo frajdę z masowych mordów.

No i ten item shop z totalnie nie ukrywanym P2W i brakiem dostępu do większości ulepszaczy bez wydawania $ (owszem - można od graczy kupić ale to nie zmienia faktu, że spowalnia to rozwój postaci ; dodatkowe zarabianie golda).
Pozdrawiam i życzę wam powodzenia ;)

Ale ja sobie doskonale zdaje sprawe, ze prawdziwa gra zaczyna sie od 90 :) A co do tego, ze przecietny lucznik skosi dobrego wojownika to juz przesadzasz :P Dobry warek lub mnich ma jak najbardziej spore szanse w pvp z lucznikiem :) Masa rzeczy sie na to wszystko sklada: oslonki, + eq, build karty itd. Zgodze sie tez, ze mag ma najciezej, ale za to jak juz wbije ten 90+ to ludzie na widok dobrego Vulcano uciekaja ;D Specjalnie wybralem serwerek z tanszymi itemami z IS co by nie spedzac az tak dlugiego czasu zarabiajac ta kase ;p Powiem Ci jeszcze, ze malo ktory lucznik przezyje starcie z pieknie zrobionym berserkerem :) No chyba ze ma buffa holy ;p A wk? 2 hity i tejze kuleczki nie ma :D Co do tego, ze gra jest p2w... nic z IS nie daje ci przewagi nad innymi graczami. Jedyne co osiagniesz pakujac pieniadze w ta gre to szybszy zarobek. Jak sie wie jak zarabiac to sie zarobi i bez IS :)

Teraz tak, czy chcemy gildie/rodzinke zakladac? Watpie czy to by mialo jakis sens ;D Z tego co widze 3-4 zainteresowanych jest. Ale zobaczy sie ^^ Ts podam jutro bo juz dzisiaj zaraz spadam ;) Ciekawe Satan na ile Cie ta gra przy sobie przytrzyma :D

EDIT: Tak tylko wspomne, moj nick to: Sasskia

Dobra, zainteresowałeś mnie powrotem, ale żeby nie robić zamieszaia, pogram trochę sam, tak do 25/30 lvlu, jeśli dotrwam, odezwę się, jeśli nie dotrwam to SB odpuszczam... =)

Jak najbardziej rozumiem ^^ ALE! :) Jezeli ktos jest zainteresowany gra to prosilbym o rejestracje z tego linka:

http://www.nostale.co.uk/?f=587605116

Co to daje? Za kazda osobe, ktora dotrwa do ukonczenia 30 czasoprzestrzeni (time-space) dostane 30 NosDolarow, czyli kase za prawdziwe pieniadze. Zeby nie bylo, ze chce Was wykorzystac - podziele sie z kazdym 50% zarobku :) Uwazam, ze kazdy na tym skorzysta. Nic na sile, jesli ktos nie chce, nie musi! :)

Chętnie się przyłącze, już pobieram. Do zobaczenia w grze panowie :P

Koluje kanal na ts, dam info w niedlugim czasie :)

Mój nick: Inkwizytor

kishikoo, jaki miałeś lvl że prawisz takie rzeczy? :)
Jeżeli mówimy o glacy - tam to sprawa wygląda inaczej i nie ma kompletnie znaczenia czym się gra byleby było troche zgranych ludzi i jakiś pomysł na walkę.
W 1v1 nawet bardzo dobrze zrobiony berek nic nie zrobi z dobrym sinem ;)
W każdym razie, za dużo czasu spędziłem na takich walkach żeby teraz się sprzeczać. W każdym razie, życzę powodzenia raz jeszcze ;)

Postać stworzona za 10 - 15 min joba wybieram. Chyba idę pod woja. Nick: SzymeX

kishikoo, jaki miałeś lvl że prawisz takie rzeczy? Jeżeli mówimy o glacy - tam to sprawa wygląda inaczej i nie ma kompletnie znaczenia czym się gra byleby było troche zgranych ludzi i jakiś pomysł na walkę. W 1v1 nawet bardzo dobrze zrobiony berek nic nie zrobi z dobrym sinem W każdym razie, za dużo czasu spędziłem na takich walkach żeby teraz się sprzeczać. W każdym razie, życzę powodzenia raz jeszcze

No moglem wspomniec, ze mowie tutaj o tym jak to wyglada na glacy. Arena mnie nie interesuje :P Berek na pvp to kupa i tu sie zgodze. Bije z elementu wiec wystarcza resy 140% i moze cie co najwyzej polaskotac :P Ale na glac nikt nie ma takich resow ^^ A lvl mialem 90 :) Moze i nie zachwyca jak na czas spedzony w grze, ale nie expilem jak szaleniec.

mógłbym również zagrać, mało bardzo grałem w tą grę i raczej nie potrafię 90% rzeczy ;p jeśli skusilibyśmy się razem grać to mam kanał na mumble ;)