Nostale

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, jak bardzo w/w gra jest P2W, a ściślej mówiąc, nie zależy mi na pvp, jednakże zależy mi na tym by wraz z innymi bawić się na dungach, czy jest to w miarę możliwe, nie wydając realnych pieniędzy?

Jest to możliwe, jednakże jeżeli chcesz kupić jakieś lepsze resy itd., to potrzebujesz dużego haj$u, a ten bez wydawania pieniędzy jest łatwo dostępny tylko dzięki małej luce w grze(o ile tego już nie załatali). Po za tym możesz sobie ułatwić gre cheatami, ponieważ dopóki nie latasz po mieście na speed hacku to nikt tego nie zauważy.

Nostale to straszne P2W. Karty specjalistów można kupić od graczy, a hajs najlepiej mieć ze sprzedaży itemków z IS.. i kółko się zamyka

Chacki odpadają, chcę pograć dla fun`u, nie mam także zamiaru no-life`ić, chcę se po prostu pograć =), a jako że jako taka gra bez wydawania realnych pieniędzy jest możliwa, z tego powodu bardzo się cieszę, dziękuję za stosunkowo szybką odpowiedź =)

Aż się zalogowałem, bo nue moge czytać takich bzdur! Nostale ma IS jak każda gra, a to że jakiś typ nie potrafi nazbierać hajsu, bo mu się nic nie chce i zwala winę na ISa. Co masz P2W? Pety? Nie sa wgl. potrzebne, a jak już to są darmowe z eventów(masa osób dalej chodzi z darmowym św. Tori, ktory jest prawie tak samo dobry co krzak normal), EQ? Zbieranie kasy na eq odbywa się jak w kazdej grze. Do 45 latasz w byle czym, potem masz dostęp do różnych form zarobku zależnie od klasy. SP? Ludzie z SP 21+5 potrafią skosić dzieci z kupionym gold na Allegro(w której grze nie da się kupić golda na Allegro...) bez resów. Gra nie jest monotonna( BB, łamacze, LoD, rajdy, CP, pieczęcie PTSY, CP na matsy, mini bossy, glaca, arenki 3v3)? IS? A co w IS jest takie P2W pomijając fakt, że all możesz kupić od graczy, a ceny nie są drogie- kto każe Ci kupować pojazd za 40kk z tempem 23, zamiast dywan(21) za 10( czyli ok. 3 stacki piórek~3 dni w shanerce po 2/3h). Ludzie są leniwi, a w WoWie jakos nikt nie narzeka na farmienie tego samego dunga 100 razy. Także wbij 85+ tak jak ja bez wpakowania kasy i napisz tu ponownie. No oczywiście zakładam, że nie celujesz w TOP5 graczy na avalonie tylko grać dla relaksu. JAK W KAŻDA GRE. A to normalne. W każdej grze F2P topka wydaje hajs. Dziwne, że różne gry upadają, łacza serwery a NT trzyma swoje serwery na MED normalnie/ FULL w czasie LoD, arenek.

Kolego weź no się tam puknij w czoło, dla pewności puknij się dwa razy.
Można wszystko zdobyć nie wydając nawet złotówki, tylko gra nie ma polegać na tym, że przez miesiąc zbierasz żeby kupić przysłowiowy "pojazd" a potem od nowa.
Sama gra nie oferuje alternatywy dla IS/kupna od ludzi kilku najważniejszych rzeczy - zwojów do EQ, zwojów do ulepszania kart czy petów. Gra ma cieszyć a nie męczyć a w WoWie nikt nie narzeka bo nikt nie musi farmić sryliarda godzin żeby kupić od donatora item którego nie jest w stanie dropnąć sam ;>
I nic mnie nie interesuje, że coś mogę kupić od graczy zbierająć wcześniej sryliard golda. Gwoździe też mogę wbijać butem, tylko po co... a 85+ to się widzę nagrałeś jak szalony i jeszcze taki obeznany, że ludzi bez resów się ciśnie. No no... :D
Dziwi mnie jak ktoś pisze o braku P2W bo przecież można wszystko kupić za wyfarmioną kase z piórek(zamiast je zostawiać na przyszłe upy...). A sama gra zaczyna się dopiero od 90 poziomu, wcześniejsze poziomy są raczej nic nie znaczące ;)

Nic nie znaczący to jest twój post. Podaj mi jedno MMORPG gdzie są zwoje do upania u NPC. Nie możesz ich dropnąć? Ale możesz dropnąć item/ matsy warte zwój... Jeżeli komentujesz w ten sposób to znaczy, że jesteś fanboyem gier B2P, bo żadna inna gra F2P nie ma innego systemu, niezależnie od wydawcy. Radze nie puknąć się w głowę, ale iść do lekarza, ew. Na kurs czytania ze zrozumieniem. Ja o pojezdzie pisalem, że zbieranie trwa 3 dni po 2h. Trudno, grając w gry sam skazujesz się na tracenie czasu na rozwijanie postaci. Nie rozumiem tego co piszesz wogóle. Czyli masz jakąś gre, w której masz mounta na start, nie trzeba farmić golda, na start max lvl- bo napisałeś, że małe lvl to nie zabawa(dziwne ja grajac od poczatku, mam teraz 65 i bawie sie swietnie)JESTEŚ PEWIEN, ŻE TO NIE ŻADEN PRIV METINA?

I ten fragment o zbieraniu golda na item, a później od nowa. To samo jest farmienie setu high-lvl w aionie za jakies monety przez 2 miesiące( nie znam sie nie gralem az tak dlugo, tylko tyle co ludzie na fb piszą), to samo jest w WoWie, Metku, Terze, Eden Eternal czy innym gównie co już pare razy łaczyło serwery. Niestety farmienie golda na itemy to główny cel MMORPG. Po co w takim razie ludzie podpisali się pod otwarciem serwa w L2 classic? Cięższym? Bo ludzie lubią się pomęczyć, żeby być dobrym. Widać od razu, że jesteś dzieciakiem wszelkiej maści privów easy. Od początku GF nie szedł dobrą drogą, ale Nostale to jedyna gra, w której nie odpier€&@%. Myślałem, że w gre gra się dla zabawy ze znajomymi, dla siebie, dla grafiki, a nie dla płaczu o to co ktoś ma, czy jak się ktoś się zachowuje. Co do resów powiedziałem, że Ci co ładują kase w IS czy All. Nie potrafią grać tak czy siak. Nie potrafia ogarnąć osl. czy resów, więc hajs=/=win. Do 90 i tak gra się tak jak napisałeś PvE. Czyli pro kozak eq na rajdy/ exp nie jest potrzebne, a w drodze do 90 uzbiera się hajs. Dawno nie grałeś chyba. Ja polecam s1. Nie jakieś DE gdzie wszystko jest tanie= czas nabijania kasy jest ten sam, a polacy robią to samo co z Polską. Uciekają na inny serwer i płaczą, że PL jest do d*py. Jakby grali na PL to ceny by spadły, ludzi wiecej itp.

Dodam, że kiedy firmy(here u are Riot) podnoszą ceny walut wirtualnych przez spadek dolara, od paru dni ilość ND za 20 zet to 80(dawniej 50). Myśle, że to żaden argument ale ceny itemów z IS spadną ciut. Jak ktoś ma jakieś pytania to pisać tu i nie słuchać takich "dzieci wszystko na talerzu", takim polecam sapera- full eq od 1szej selundy gry i nie ma żadnego ISa.

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, jak bardzo w/w gra jest P2W, a ściślej mówiąc, nie zależy mi na pvp, jednakże zależy mi na tym by wraz z innymi bawić się na dungach, czy jest to w miarę możliwe, nie wydając realnych pieniędzy?