Notebook, który może również służyć jako tablet

Witam uprzejmie! :>

Moje pytanie kieruje raczej typowo do znawców urządzeń przenośnych ale poszukuję urządzenia podobnego do Asus Transformer lub samego Transformera który w NAJTAŃSZEJ CENIE był w stanie uciągnąć gre LEAGUE OF LEGENDS na ustawieniach średnich/wysokich...

Czyli wymogami są:

-Mały rozmiar

-Najniższa cena

-Windows

-Możliwość grania w Lola

-Stacja z wypinaną klawiaturą jak w Asus Transformer

Liczę, że znajdzie się coś takiego w cenie mniejszej niż 1500zł (nawet używka wchodzi w grę)

Może trochę odchodzi od kilku twoich oczekiwań, ale Nvidia Shield jest dość fajnym sprzęcikiem do grania.

Tylko, że tam bardziej polega to na padzie, ale myszke/klawe możesz podpiąć

Lol działa

Może trochę odchodzi od kilku twoich oczekiwań, ale Nvidia Shield jest dość fajnym sprzęcikiem do grania. Tylko, że tam bardziej polega to na padzie, ale myszke/klawe możesz podpiąć Lol działa

Problem jest taki, że LoL działa tylko za sprawą GameStream.. czyli trzeba mieć odpalonego LoL'a gdzieś indziej i strumieniować na Shielda.

No ale warunki spełnione tak naprawdę ;) a przynajmniej nie będzie problemu ze za słaby laptop

Pomyśl sobie - jak On ma grać w LoL'a będąc poza domem? Telefon do domu - "Halo? Odpalcie mi na kompie LoL'a bo chcę pograć"? Ludzie pomyślcie troszku...

Niestety to o czym mówisz to raczej ultrabook i wiąże sie to z większym wydatkiem. Możesz popatrzyć wlasnie na wspomniane Asusy transformery z windowsem bo na pewno są. Do tego Lenovo tez szukaj ofc z windowsem i masz jeszcze M$ surface ale to sa juz droższe zabawki, chyba ze zakręcisz sie za starym.

W ręku miałem wszystko co wymieniłem i najlepszy oczywiście jest M$ ale to droga zabawa. Lenovo tez bardzo wygodny, ale nie wiem jak z wydajnością w lolu. Wydaje mi sie ze sobie nie poradzi ew będzie to 30fbs niestałe bez tf... Ale nie ma sensu spodziewać sie fajerwerków w takim budżecie. Jak chcesz tablet z windowsem to licz na słaby procesor i marne osiągi, jak chcesz ultrabooka żeby grac to szykuj sie na kilka tysięcy wydatku.

No cóż... minęło trochę czasu i podzielę się z wami Moją historią :)
Po wielu szukajkach co jest lepsze Asus Transformer czy Acer Aspire Switch (którego znalazłem gdy szukałem Transformero podobnych [jest jeszcze od DELL])

Miałem do wyboru kilka modeli w Tym: Asus Transformer [T200TA], Acer switch [11], Dell Inspiration

Wybrałem Acer Aspire Switch 11
-Cena: na stan 10-10-2015 wydałem 1500zł ze wszystkim
- Czy lol działa?- Działa na high stałe 50fps z wyłączonymi Cieniami (trzeba Zed'a jakoś kontrować) dlatego gram sobie na średnich i spokojnie mam 60 (cienie i AA dalej wyłączone)
-dzięki bardzo małej wadze i rozmiarowi spokojnie mieszcze go do teczki studenckiej
-Windows 8.1 zainstalowany z dużą ilością pre-instalowanych programów od Acera (które brutalnie odinstalowałem ^^)

-Do tego genialnie działa jako tablet z Androidem (Bluestacks zainstalowany w pamięci wbudowanej) i jako zwykły ekranik do oglądania sobie w nocy seriali

Temat można zamknąć i dziękuje wszystkim którzy pofatygowali się by umieścić tu swoją wypowiedź.

EDIT: Nie faworyzuje Acera. Ma takie same parametry jak Asus lecz bardziej mi się podobał wygląd :>

Witam uprzejmie! :>

Moje pytanie kieruje raczej typowo do znawców urządzeń przenośnych ale poszukuję urządzenia podobnego do Asus Transformer lub samego Transformera który w NAJTAŃSZEJ CENIE był w stanie uciągnąć gre LEAGUE OF LEGENDS na ustawieniach średnich/wysokich...

Czyli wymogami są:

-Mały rozmiar

-Najniższa cena

-Windows

-Możliwość grania w Lola

-Stacja z wypinaną klawiaturą jak w Asus Transformer

Liczę, że znajdzie się coś takiego w cenie mniejszej niż 1500zł (nawet używka wchodzi w grę)