co do appki ja korzystam z Kindle, niesamowicie wygodnie się tam czyta nowelki.
co do nowelek hm:
Black Bullet (mniam, fabuła po czwartym tomiku się tak zawiła robi, że aż miło, idealnie pasuje do tego co szukasz)
Durarara!! (zdecydowanie mój faworyt, masa zawiłości, przekrętów, każdy bohater ma swoje świetnie opisane wątki, cała powieść pod konieć znakomicie się ze sobą splata i zostawia smaka na więcej, masz kolejną serię Durarara!! SH po tym, polecam )
Mushoku Tensei
Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu ( chyba nie musze nawet tłumaczyć dlaczego to podaję, świetna seria)
Hataraku Maou-Sama!
Log Horizon (o wieeeele lepsze niż SAO, ostatnie książki SAO są rozczarowujące)
Psychic Detective Yakumo (jedna z moich ulubionych nowelek)
Mahouka Kokou no Rettousei (dłuuuga seria, nadal w publikacji, ale główny bohater jest wspa-nia-ły, fabuła jest świetna, sporo akcji, wrogów, magii, świetnych pomysłów głównego bohatera, łez i śmiechu, polecam!)
No Game No Life (nie da się nie lubić tego chorego rodzeństwa oboje głównych bohaterów - Sora i jego młodsza siostra Shiro - są niesamowitymi rozumami, każda potyczka z wrogiem jest fantastyczna, gorąco polecam!)
Tokyo Ravens
Utsura no Hako to Zero no Maria (klasyk, wspaniała nowelka, przeczytałam całość w niecałe dwa dni, tajemnicze, momentami przerażające i naprawdę zaskakujące. Polubisz każdego bohatera, polecam, mój osobisty #1)
Madan no Ou to Vanadis oraz Tenkyou no Alderamin (obie nowelki są troszkę podobne, obie głównie skupiają się na wojnach, militarnych sprawach, obie posiadają wspaniałego głównego bohatera, który dąży za dobrem i chce pomóc każdemu jak tylko może. Wspaniałe geniusze strategiczne. W obu znajdziesz duużo akcji i niezłych zwrotów akcji, polecam)
jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dopiszę
#edit hmm wszystko z tego co wypisałam to jest japońskie, bo tak podałeś w tytule, ale z tego co widzę to czytasz chińskie nowelki, a na chińskiej stronie raczej ich tam nie znajdziesz. Tak czy siak, polecam przeczytać coś z listy którą podałam ^^