Nowa Gierka

Szukam jakieś gry do 80zł, która mi się spodoba

Najlepiej żeby to był jaiś:RPG lub logiczne.

Grałam w :

-Gothic 1,2,3,4

- Wszystkie Tes

-Portal 1

-The Sims 1,2,3

-Minecraft xD

-Terraria

-Saint's Row 2 i 3

-Gta wszystkie

siemka za 10 euro jakieś 43 zł na STEAM jest nowa gra, którą wczoraj kupiłem i gram w nią ostro a nazywa się "legend of grimrock" obadaj może ci się spodoba

jak lubisz stare cRPG to możesz sobie zakupić klik są tam 2 najlepsze cRPg jakie widziały światło dzienne, a mianowicie Baldur's Gate i Planescape

Planescape: Torment.

@2up: Nielubie takich gier

@1up:Stare mnie nieinteresują

może to ci się spodoba klik klik hehe

To samo jak poprzednicy: musisz zagrac w Tormenta. Jest to jedna z najwybitniejszych gier, jakie powstaly, jedna z tych, ktore opowiadaja niesmaowita historie i udowadniaja, ze gry nie musza byc wcale glupkowata rozrywka wylacznie dla zabicia czasu.

Ale skoro nie chcesz staroci (oko szybko przyzwyczaja sie do grafiki, jets ona recznie malowana, przez co czas obszedl sie z gra w miare laskawie), to trzeba pomyslec o czyms innym.

Sprawdz pierwszego i drugiego KoTOR'a. Gry moze i nie sa zbyt mlode, ale nie strasza graficznie, a do tego system RPG w nich zastosowany, jest bardzo elastyczny i mimo swej turowosci, przedstawia akcje i walki tak,jakby rozgrywlay sie w czasie rzeczywisty. Do tego znane wszystkim uniwersum, co sprawia, ze jesli ogladales przynajmniej jeden z filmow spod znaku gwiezdnych wojen, to bardzo szybko odnajdziesz sie w swiecie gry.

Sprawdz tez pierwszego Dragon Age. Fabularnie dosyc mialka, ale walka w grze jest bardzo satysfakcjonujaca.

@up2: Bardzo fajne , Żart

@up1: Sprawdze na yt i poczytam o Dragon Age

może to ci się spodoba klik klik hehe

Myślisz, że będziesz przez to fajny?

A co do tematu:

Tak, jak koledzy wyżej napisali, te starsze gry to pozycje obowiązkowe. Skoro grałeś/aś we wszystkie TES, a Dzz poleca ci Dragon Age, to ja polecę ci także drugą część tej gry, grafika jakościowo dość podobna do Skyrima. I jeżeli kręcą cię gry fabularne (gdzie masz możliwość wielu wyborów, które wpływają na postać, np. Dragon Age), to polecę ci także pierwszą część Fable z dodatkiem The Lost Chapters. System podobny do Gothica (poprawcie mnie jeśli się mylę).

Tak jak Dzz, zagraj w dragon age 1, ale 2 nie warta uwagi, gra na 1 dzień, właściwie to na 6-7h -,- , wiedźmin 1 i 2 to też gry warte uwagi i never winter z dodatkami.Hmmmmmm jeszcze na myśl mi przychodzi two worlds, albo kingdoms of amalur reckoning (ale to chyba kosztuje troszkę więcej niż 80 zł, nie pamiętam).

Swoją drogą, to wszystkie gry w jakie grałaś ?

no przecież zapomniałem o Dragon Age ! polecam z czystym serduchem super gra, a co do fabuły taka nikła ona nie jest a twoje wybory mają niesamowity wpływ na rozwój sytuacji

Dragon age 2 najlepszy dragon age polecam , sacred 2 fajna gierka , two wordls i two worlds 2

Myślisz, że będziesz przez to fajny?A co do tematu: Tak, jak koledzy wyżej napisali, te starsze gry to pozycje obowiązkowe. Skoro grałeś/aś we wszystkie TES, a Dzz poleca ci Dragon Age, to ja polecę ci także drugą część tej gry, grafika jakościowo dość podobna do Skyrima. I jeżeli kręcą cię gry fabularne (gdzie masz możliwość wielu wyborów, które wpływają na postać, np. Dragon Age), to polecę ci także pierwszą część Fable z dodatkiem The Lost Chapters. System podobny do Gothica (poprawcie mnie jeśli się mylę).

Ja jestem pewien że jestem fajny sztywniaku

2 Dragon Age to syf robiony na konsole gdzie wszystko ma być proste jak w morde strzelił, porównanie grafiki Skyrima i DA 2 zakawa na parodie, gry mają totalnie inny styl graficzyny i oczywiście w Skyrim grafa jest o wiele lepsza, Fable nie dość że ma totalnie inny styl graficzny czytaj w Gothicu gotycki w Fable bajkowy to jeszcze totalnie inny system walki nie wspominając już o tym że w Fable świat jest zamknięty, styl gry jest liniowy, jesteś prowadzony jak po sznurku pomiędzy płotami i innymi ogranicznikami a w Gothic otwarty

Edit.

przepraszam Eustachy, więcej nie będę

autor postu prosił o podanie tytułów a nie krytykowanie tych które zostały wymienione

Dragon age 2 najlepszy dragon age polecam , sacred 2 fajna gierka , two wordls i two worlds 2

Według mnie dragon age 2 to syf, dynamika jest co prawda lepsza niż w 1, ale 1 ma lepszą fabułę, i jest 10x dłuższa.

porównanie grafiki Skyrima i DA 2 zakawa na parodie, gry mają totalnie inny styl graficzyny i oczywiście w Skyrim grafa jest o wiele lepsza,
.Tylko, że do DA2 są patche, które poprawiają grafikę i gra jest starsza :D.
, Fable nie dość że ma totalnie inny styl graficzny czytaj w Gothicu gotycki w Fable bajkowy to jeszcze totalnie inny system walki nie wspominając już o tym że w Fable świat jest zamknięty, styl gry jest liniowy, jesteś prowadzony jak po sznurku pomiędzy płotami i innymi ogranicznikami a w Gothic otwarty

Tutaj się zgodzę.Porównywanie takich gier jest bez sensu :X.

autor postu prosił o podanie tytułów a nie krytykowanie tych które zostały wymienione

Tyle, że bez sensu jest kupowanie gry za 80-100zł, która ma wystarczyć na 8h zabawy :X.

Portal 2

Jeżeli zestawienie nie jest przypadkowe (Saga Gothic), to jak najbardziej Risena brakuje na liście.

Mam jeszcze pytanie ,zna ktoś jakieś gry Non target na PC bo też takie lubie :)

Zastanawiam się coraz bardziej nad Dragon Age

Mam jeszcze pytanie ,zna ktoś jakieś gry Non target na PC bo też takie lubie Zastanawiam się coraz bardziej nad Dragon Age

seria "devil may cry"

Fable 1 albo Fable 3 Skyrim

-Fable - Ciekawy rpg jeśli chodzi o klimat. (Do 30 złociszy)

-Portal 2 - Prześwietna gra, o wiele lepszy niż pierwsza część, no i te zakończenie :>. Jednak gra na 1 raz (łącznie z Co-opem). (Do 80 zł powinieneś się wyrobić)

-QUBE - Bardzo podobna do Portala, wiele osób mi ją polecało więc zapewne jest tego warta. (Ok. 43 zł)

-Risen - To co w 2 pierwszych Gothicach było najlepsze :) (Ok 60 zł)

-Diablo - Myślę że nie muszę nakłaniać. (1-30zł, 2-60zł,3-poza skalą)

-Edge - Jednak skłaniałbym się bardziej ku platformie mobilnej - gra na kibel. (30zł PC, stary telefon 12 zł)

-Two Worlds - Warty zagrania polski RPG - jeśli chcesz wchłonąć na dłużej zalecam ukończenie 1 części a dopiero później zabawę z drugą. (1.9.99 z Biedronki :) 2.50)

Co do Dragon Age 2 - omiń szerokim łukiem, tego się nawet kijem tykać nie powinno (a wiadomo co to przenosi?). Fabularnie nieco wystaje nad poziom przeciętnego MMORPGA, graficznie wygląda jak gra z 2005-2006 roku, a walka to czyste ADHD. Jak dla mnie nawet w calu nie przypomina pierwszej części.