Nowa gra www

Witam wszystkich

Czy możecie zerknąć i ocenić nową gre przez www? Tymczasowy link: link

Tematyka ciemna, może na początek źle dobrana, więc starajcie się nie zwracać uwagi na klimat. Po dopracowaniu będzie uruchomionych wiele klimatów: fantasy, II wojna św., mafia, sf itd

Jeśli oczywiście będzie fajna. Gra jest w założeniu prosta i przeznaczona głównie do szybkiej i łatwej rozrywki, np. w pracy / ze znajomymi (człowiek zrelaksowany to człowiek bardziej efektywny!).

Pozdrawiam

Nie jest najgorsza. Radził bym nieco upiększyć interfejs. Wszystko wyśorodkować itp. Jednak jestem zwolenikiem gier turowych.

Zgadzam się z Craacked'em interfesj po prostu odpycha. CO do gry to już widziałem nie jedną , nie dwie , ale wiele takich gier. Może coś z tego wyjdzie kto to wie.

Zgadzam się z Craacked'em interfesj po prostu odpycha.

1. Chodzi o to, że jest ciemny, czy że niewygodny/nieintuicyjny? Jaki klimat chcielibyście widzieć, jeśli chodzi o to pierwsze? Lub co jest niewygodne, jeśli chodzi o to drugie?

CO do gry to już widziałem nie jedną , nie dwie , ale wiele takich gier.

2. Dziękuję za odpowiedzi, są bardzo pomocne. Hidaneks, czy mógłbyś jeszcze tylko napisać, po jakim czasie tak uznałeś i wyłączyłeś? Czy tuż po wejściu i zobaczeniu odpychającego interfejsu (jeśli tak, to też będzie bardzo pomocne) czy może zapoznaniu się bardziej z funkcjami?

Interfejs jest taki no nie dokończony te obrazki na dole powinieneś usunąć ten płomień i miniguna , ponieważ wyglądają jak prace nowicjusz który grę robił tylko po to , aby wwalić komuś na kompa trojany.

Nie przesadzam tutaj i mówię całkowicie dosłownie.

Wilkołak może zostać a zamiast tamtych dwóch można też jakieś inne wstawić może jakiś wampir , ale nie za krwisty i troll :D

2.

Zrobiłem konto , ale z niechęcią właśnie przez ten interfejs.

Ale zagrałem i nie okazało się takie złe :D tylko powinno byś wszystko bardziej uporządkowane , ponieważ widziałem jakieś strzelanie , ale nie wiadomo skąd to wszystko wziąć x] przydałby się jakiś sklep.

Gra nie jest oryginalna i niestety nie zabłyśnie. Mógłbyś zrobić np. na podstawie jakiegoś uniwersum książkowego bądź coś innego. Bo ten temat już każdy przerabiał.

Gra nie jest oryginalna i niestety nie zabłyśnie. Mógłbyś zrobić np. na podstawie jakiegoś uniwersum książkowego bądź coś innego. Bo ten temat już każdy przerabiał.

Gdybyś mógł jeszcze napisać, byłoby bardzo pomocne:

1. Jaki temat każdy już przerabiał?

2. Czy grałeś w gry typu "Knights", "Knightfight", "Gladiatus"? Co o nich myślisz? I czy są orginalne?

Dzięki

1. Gry "gangsterskie" jest ich kilka i jak zauwayżyłeś żadna nie jest popularna. Temat nie jest zbyt interesujący i ambitny. Mogłeś kilka pomysłów zaporzyczyć od konkurencji.

2. Te gry przyciągają tylko dwunastolatków. Czy są oryginalne? Jasne ,że nie. Silnik tych gier jest używany w wielu grach ,a sama fabuła żenująca. Producenci zrzynają kase jak się da i dlatego te gry mi się nie podobają.

Proponowałbym klimat np. z uniwersum Gwiezdnych Wojen. Była kiedyś taka jedna gra na silniku valheru. Mimo słabej reklamy miała z 400 aktywnych graczy i naprawde się rozwijała. To gracze tworzyli grę i naprawdę fajnie się grało. Niestety admini bawili się grą i spiepszyli grę. Jednak bardzo udało im się zmodyfikować Vallheru.

Jeszcze do głowy wpadają mi inne tematy na grę np. Star Trek, Gwiezdne Wrota, DragonLance i wiele innch na podstawie seriali, filmów bądź książek. Dzięki takiemu tematowi mógłbyś ściągnąc grono fanów danego tematu gry. Oni by tworzyli fabułę. Wiem bo grałem w takie gry i naprawdę było super. Niestety administratorzy zazwyczaj nic nie zmieniali w mechanice i z czasem zaczeło się nudzić.

Jak tak bardzo nie chce się Tobie robić nowej gry proponuje zmienić nieco fabułę. np tym Mrocznym Miastem jest Gotham City ,a gracz wciela się w Super Bohatera. np jak w Champions Online bądź City of Heroes.

Więc teraz się zastanów. Czy chcesz na grze zarobić czy też stworzyć świetną atmosferę?

Szczerze to bym Tobie chętnie pomógł zrobić teksty do gry bo marzę tylko o takiej grze. O ile dobrze się znasz na tworzeniu gry bo nie chcę by praca poszła na marne.

To zróbcie na podstawie anime "Naruto" mogę zapodać multim informacji i pomysłów x]

Nie rób groszo ciągu zrób atmosferę

Proponowałbym klimat np. z uniwersum Gwiezdnych Wojen, (...) Star Trek, Gwiezdne Wrota, DragonLance i wiele innch na podstawie seriali, filmów bądź książek

Niestety, żadna z takich opcji nie wchodzi w grę. Trzeba by uzyskać licencję / zgodę właścicieli praw autorskich takich produkcji.

2. Czy grałeś w gry typu "Knights", "Knightfight", "Gladiatus"? Co o nich myślisz? I czy są orginalne?

Mam nadzieje, że liczy się zdanie każdego gracza ;)

Grałem w Knights, ale tam musisz siedzieć, żeby coś mieć.

Konta premium dają szybsze możliwości dorobienia się, zdobycia wysokiego poziomu w krótszym czasie niż bez-premium'owi gracze.

Dlaczego Konta premium..?

Bo jest profil podstawowy,

Jest konto premium zwykłe, oraz jest ulepszenie zwykłego konta premium.

Mam nadzieje, że tak gra tak nie zejdzie, ale jest mało rozbudowana..

Daje to małe szanse, jak ktoś napisał, że ta gra nie zabłyśnie... ale nie wszystko stracone.

Kilka pomysłów które wejdą szybko w życie gry, no i bomba.

Robienie własnych placów... to dobry pomysł, ale to nadal nie jest tym dużym plusem.

Czy mam wymienić plusy i minusy...no hmmm.

Muszę jeszcze pograć.

Naprawdę brakuje sklepu, lub mógłbyś dać na początku do wyboru jakieś klasy, no bo można strzelać z odległości, to nie ujdzie..

Dwie klasy, bez możliwości zrobienia z nich ścierw*, czyli typowe `buildy`.

Tak, wiem. Pewnie nie ma być tu systemu klas, ma być równowaga, ale to dla ściemy by było.

*Nie twierdzę, że wprowadzenie systemu `buildów` to ścierwo, ale gracze mogą tak robić z postaciami.

Edit;

Oops.

Walka wręcz zwiększa minimalne obrażenia, a walka na dystans zwiększa maksymalne obrażenia, chyba.

Niestety, żadna z takich opcji nie wchodzi w grę. Trzeba by uzyskać licencję / zgodę właścicieli praw autorskich takich produkcji.

Hmm rozumiem co masz na myśi. Co do Gwiezdnych Wojen to można się z nimi łatwo skontaktować. Admini The Jedi Code nic na ten temat mi nie wspominali może licencja nie jest potrzebna? Jest dosyć popularna gra o tematyce SW www.swcombine.com Oblukaj

Co do Gwiezdnych Wrót to zapewnie nie będziesz potrzebował licencji ponieważ wszystko opiera się na serialu więc wątpie czy by licencja była potrzebna (za pewnie tak nie pilnują). Star Trek oczywiście tak. Nie długo wychodzi mmo. Co do książkowych sag to zapewnie licencja jest zbędna ,jednak warto się dopytać.

Jeżeli się zdecydujesz to daj znać. Chętnie Tobie pomogę w pisaniu wieści, nowości otp. Jak stoisz ze sztuką tworzenia takich gier?

Crracked - Lucas jest na wszystko łasy. Oficjalnie nie można nawet zrobić fanfilmu. Po jego śmierci nie będzie można dodać do uniwersum nic nowego. Taki to jest człowiek. W przypadku gry będzie jeszcze gorzej ;) Tzn. dopóki nie będzie się w oczy rzucać to oleją ale jakby się nagle zrobiło głośno to może być niemiło. Zresztą - w tworzeniu gier IMHO najfajniejsze jest wymyślenia własnego uniwersum, jego bohaterów itd.

(...) może licencja nie jest potrzebna (...) zapewne licencja jest zbędna (...)

Wszystko do kogoś należy i niczego nie można robić bez zgody właściciela. Na kilku amatorsko tworzących pasjonatów nikt nie będzie zwracał uwagi, ale nawet wtedy jak zauważył MrHania, tylko dopóki nie ma dużej popularności. Popularność jest w planach, inaczej po co robić.

Jeżeli się zdecydujesz to daj znać. Chętnie Tobie pomogę w pisaniu wieści, nowości

Odezwę się, gdy będzie brakować redaktora. Dziękuję za propozycję.

Naprawdę brakuje sklepu

I sklep na pewno BĘDZIE! Bo wszyscy chcą sklepu! :) Dodamy.

Walka wręcz zwiększa minimalne obrażenia, a walka na dystans zwiększa maksymalne obrażenia, chyba.

WW/WD to styl gry.

WW to małe wygrane/przegrane, duża liczba walk. Wybierz, jeśli masz dużo czasu na grę (dom).

WD to duże wygrane/przegrane, mało walk. Wybierz, jeśli nie masz dużo czasu na grę (praca).

Wybór z punktu widzenia zdobywanego doświadczenia nie ma znaczenia, bo i nie powinien mieć - inaczej wszyscy mieliby jedno.

Robienie własnych placów...

Jakich placów?

Dużą częścią gry ma być interakcja między graczami (i też klimat, który tworzą). Czyli np. klany, bitwy, boss. A na razie nie ma tego jak sprawdzić, bo jest mało osób. Natomiast wszystkie pomysły, które teraz rzucacie są bardzo potrzebne - żeby tego początkowego gracza zatrzymać. Bo faktycznie, gdy ktoś wejdzie, musi być coś, co go zatrzyma. Np. sklep! :)

Bo faktycznie, gdy ktoś wejdzie, musi być coś, co go zatrzyma. Np. sklep!

Nie, nie. To nie jest coś co gracza zatrzyma, tylko to jest to co jest niezbędne.

Jakich placów?

Można na określonej kratce zrobić jakąś lokacje, źle to określiłem, wybacz.

Zapraszam też na małą dyskusje, na pewno podrzucę kilka pomysłów.

12432151

Kiedyś miałem swoje Vallheru ,lecz dobrze nie potrafiłem go modyfikować ;/ a szkoda bo ambicje były i pomysł także. No i samemu trudniej.

Kiedyś miałem swoje Vallheru ,lecz dobrze nie potrafiłem go modyfikować ;/ a szkoda bo ambicje były i pomysł także. No i samemu trudniej.

Też kiedyś przechodziłem ten okres. Gra miała być czymś większym, ba, praktycznie wraz z ekipą wybebeszyliśmy vallheru i prawie się udało. Ja byłem tym od fabuły rozgrywki, pisałem wieści itp. Zakupiliśmy server na iq.pl i przez pierwsze parę miesięcy szło nam naprawdę wspaniale, graczy przybywało. Udało się uzyskać naprawdę sporą, jak na takie gry, ilość graczy będących aktywnymi. Ostatecznie iq.pl się na nas wypięło i kazało zbierać manatki. Nie stać nas było na server dedykowany, więc zorganizowaliśmy zbiórkę wśród graczy. No i nie udało się uzyskać odpowiedniej sumy. Gra została zamknięta, a zebrane pieniądze odesłane. (Nawet 100 złotych nie udało nam się uzbierać.)

Mam nadzieję że twoja ekipa nie skończy w ten sposób i uda się wam zawojować coś na polskim rynku tego typu gier. O właśnie! Nie róbta, premium. Gracze z całą pewnością wolą zobaczyć gdzieś parę reklam, niż zobaczyć w grze premium.

Tyle ode mnie. Pozdrawiam i powodzenia życzę ^^

Premium może być ,lecz aby zwykły acc nie blokował dużo opcji. Może np. odblokować nowy, milszy interfejs bądź odblokować dostęp do różnych lokacji. Bez większego expa lub rate drop.

Witam wszystkich

Czy możecie zerknąć i ocenić nową gre przez www? Tymczasowy link: link

Tematyka ciemna, może na początek źle dobrana, więc starajcie się nie zwracać uwagi na klimat. Po dopracowaniu będzie uruchomionych wiele klimatów: fantasy, II wojna św., mafia, sf itd

Jeśli oczywiście będzie fajna. Gra jest w założeniu prosta i przeznaczona głównie do szybkiej i łatwej rozrywki, np. w pracy / ze znajomymi (człowiek zrelaksowany to człowiek bardziej efektywny!).

Pozdrawiam