Nowa karta graficzna

Zamierzam kupić sobie kartę graficzną i mam kilka pytań :

1. Czy rodzaj pamięci(ddrII,ddrIII) ma jakiś wpływ na montowanie? Chodzi mi tu głównie o rodzaj wejścia i zgodność z płytą główną.

2. Jaką największą kartę ati radeon udźwignie zasilacz 400w ?

3. Czy są jakieś inne ważne czynniki na które trzeba zwrócić uwagę przy zmianie karty graficznej ?

Płyta główna

przechwytywaniezn.png

Aktualna karta graficzna

przechwytywanieuz.png

Procesor

przechwytywanie1i.png

Zamierzam kupić sobie kartę graficzną i mam kilka pytań :1. Czy rodzaj pamięci(ddrII,ddrIII) ma jakiś wpływ na montowanie? Chodzi mi tu głównie o rodzaj wejścia i zgodność z płytą główną.2. Jaką największą kartę ati radeon udźwignie zasilacz 400w ?3. Czy są jakieś inne ważne czynniki na które trzeba zwrócić uwagę przy zmianie karty graficznej ?Płyta główna Aktualna karta graficzna Procesor

powiedz mi chlopcze co to za zasilacz.

Bez tego to nic Ci nie powiem. Co jeśli walne cos ciekawszego do słabego chinola?

Tracer 4Life/400

93306987.png

dodam że używam go niecałe 4 lata

ps.: daję screeny bo tak jest szybciej i czytelniej

Czarna lista zasilaczy więc raczej do wymiany co prawda możesz podłączyć jakąś kartę ale finał może być tragiczny.

AMD PHENOM X4 ---> AMD Radeon hd 66xx 4GB up to 8GB hyper memory...

Nie kupuj GeForce pod processor AMD, bo... o 4,9(9...)% Mniejsza wydajność itd :)_

TylkO AMD (ATI) Radeon hd serii 66xx lub wyzszej

jak czytam takie brednie to aż mnie dziwi jak czyjś umysł mógł to zrodzić i zaczynam się obawiać o przyszłość Polski... wracając do tematu to kup jakąś normalna zasiłkę np jest okazja ZASILACZ i wsadź tam coś pokroju HD 5670.

a co sądzicie o takim zasilaczu aktualnie na droższy mnie nie stać

Jak nie stać cie to nie kupuj...na sprzęcie do pc nie ma co żałować najlepiej brać od razu co najwydajniejsze i efektowne żeby potem kosztami np spalenia pół skrzynki nie bulić-.-

Ja bym proponował ten zasilacz:

http://allegro.pl/amacrox-550w-nowy-warszawa-i1899569203.html

oraz taką kartę:

http://allegro.pl/ati-radeon-hd-5750-i1900884636.html

HD5670 to budżetówka, jeżeli masz zamiar odpalać gry w wyższych rozdzielczościach niż 1280x1024 to się nie opłaca, no chyba, że aktualnie nie masz kasy, wtedy dozbieraj i dopiero kombinuj.

Ja pierdziel* dokup jakąś byle jaką kartę + zasilacz za 250zł, a nie jakieś brednie czytam.

Ja pierdziel* dokup jakąś byle jaką kartę + zasilacz za 250zł, a nie jakieś brednie czytam.

Byle jakąś, możesz doprecyzować?

Bo z tego co widzę to byle jaką to już ma :)

Fakt mam byle jaką, ale czego można się spodziewać po 4 letnim komputerze wartym 2000zł. Kartę chce z wyższej półki, a przecież muszę do niej sprzęt przygotować i tak na koniec pewnie wyjdzie że wszystko muszę wymienić.

Ja mam Sapphire HD5770 bardzo dobra i energooszczędna, a co najważniejsze wszystkie gry na full detalach. Zasilacz 400w starcza. Kosztuje około 500zł, typ pamięci zwiększa tylko wydajność karty i nie wpływa na montowanie.

HD 5670 nie jest budżetówką tylko z segmentu " niedzielny gracz" zresztą na tej karcie idzie pograć już przy porządnych detalach. Z tego co wyczytałem chcesz coś z wyższej półki to szykuj koło tysiaka i bierz GTX 570... tylko do tego wymień całą platformę bo szkoda marnować karty.

Nie wiem , czy to ktoś przeczyta , ale może autor to jeszcze śledzi.

Musisz:

Wymienić zasilacz , jeśli chcesz coś porządnego to jakiś 500-600W (POD ŻADNYM POZOREM JAKIŚ MODECOM FEEL ITP. Polecam FORTON , MODECOM MC 'nie mylic z FEEL')

Wymienić procesor bo nie odczujesz różnicy bo będzie hamować nowszy sprzęt.

:)

Zamierzam kupić sobie kartę graficzną i mam kilka pytań :

1. Czy rodzaj pamięci(ddrII,ddrIII) ma jakiś wpływ na montowanie? Chodzi mi tu głównie o rodzaj wejścia i zgodność z płytą główną.

2. Jaką największą kartę ati radeon udźwignie zasilacz 400w ?

3. Czy są jakieś inne ważne czynniki na które trzeba zwrócić uwagę przy zmianie karty graficznej ?

Płyta główna

przechwytywaniezn.png

Aktualna karta graficzna

przechwytywanieuz.png

Procesor

przechwytywanie1i.png