Nowa karta graficzna

Witam. Ostatnio wychodzą różne ciekawe gierki (TES: Skyrim, BF3 itp.), ale niestety mam zbyt słabą kartę graficzną. A że ja się na kartach graficznych nie znam, proszę was o pomoc. Szukam czegoś najlepiej do 150 zł (wcale nie musi być nie wiadomo jaka karta, 512 starczy chyba). Mam nadzieję, że coś mi polecicie. Za tydzień mam urodziny, więc to dobry powód, żeby sobie taki prezencik sprawić, z góry dzięki :)

Osobiście poleciłbym ci GeForca 250 Gts ,dobre karty sam posiadam takową w kompie i wszystko z tych nowszych lata mi na max (mw3,blackops,bf-bc2,civ 5,wiedzmin 2)

Jej cena to około 200-300 zł(Wkońcu to urodziny może troche więcej sie uzbiera :) ) zależy od szczęścia na jaką trafisz.Z niższych cen nie mam pojęcia co byłoby dobre na te gierki .

Za 150zł radzę nic nowego nie kupować, bo to same budżetówki, już lepiej kupić coś używanego np. popolować na allegro na 9800GT, z tym, że zasilacz musi podołać. Ewentualnie dopłacić stówkę i kupić coś pokroju HD5670.

Podbijam, karta do gier i 150 złotych niestety się wykluczają, najniżej co się ewentualnie nadaje to Radeon HD 5570 za ok200 - 230 zico. Także nie spiesz się tylko dozbieraj te 100 złotych i kup coś lepszego bo używkami też nigdy nie wiadomo w jakim są stanie i ile pociągną.

Pozwolę sobie powiedzieć że jako tako (mniej więcej , z naciskiem na więcej :D) się na tym znam. 3 złote zasady:

1.MUSISZ , podkreślam , MUSISZ nam powiedzieć jaki masz zasilacz , i napięcie na linii 12V (choć już po nazwie zasilacza i jego mocy powiem Ci czi wystarczy) - bez tego ani rusz.

2.Podaj model twojego procesora , wszystko co o nim wiesz

3.Płyta główna - nie wiadomo co tam można wsadzić :)

Witam. Ostatnio wychodzą różne ciekawe gierki (TES: Skyrim, BF3 itp.), ale niestety mam zbyt słabą kartę graficzną. A że ja się na kartach graficznych nie znam, proszę was o pomoc. Szukam czegoś najlepiej do 150 zł (wcale nie musi być nie wiadomo jaka karta, 512 starczy chyba). Mam nadzieję, że coś mi polecicie. Za tydzień mam urodziny, więc to dobry powód, żeby sobie taki prezencik sprawić, z góry dzięki :)