Nowa mapka - rewolucja?

Riot zapowiada w przed sezonie nową mapkę czyżby nastąpiła rewolucja - chcą dodać czwarty obóz więc chyba uwagę kierują na jungle. Czyżby chcieli wzbogacić las ?. Co sądzicie o 4 obozie czego można się spodziewać mało informacji tak dużo pytań.

p.s : sry za literówkę.

To nie nowa mapa tylko przebudowanie Summoner's Rift. Mnie bardziej ciekawi po co po raz kolejny zmieniają Masteries. Co sezon je przebudowują.

To nie nowa mapa tylko przebudowanie Summoner's Rift. Mnie bardziej ciekawi po co po raz kolejny zmieniają Masteries. Co sezon je przebudowują.

Boisz się, że taric Cie będzie klepał ? :)

niech dodaja ten nowy system szuakania druzyny mam dosc grania na pozycji ktorej nie lubie/nie ogarniam i przegranych przez "mid or feed"

zmieniaja masteerki zeby byl jakikolwiek powiew świeżości w tej grze.... mogli by layot mapy dodac nowy a nie tylko jungla i snieg.... w sumie sniegu dawno nie widzialem moze cos zmienili

Dlatego najlepiej być elastycznym i ogarniać wszystko przynajmniej na poziomie dobrym.

Dlatego najlepiej być elastycznym i ogarniać wszystko przynajmniej na poziomie dobrym.

gram dobzre supportem jak musze ale nie lubie tego robic wole grac gdzie indziej powinno byc tak jak w wowie wybierasz sobie role w dungeon finderze i masz spokuj lol zmusza gracza do gry na tej pozycji ktorej nie lubi ... to tak jak bym chcial grac w noge na ataku i na treningach i meczach gral na bramce na obronie itp

Dobrze, że masterki zmieniają na korzyść supporta. W końcu będzie miał tyle golda żeby starczyło na wardy i wydatki.

I tak mają ograniczyć możliwość posiadania wardów na postać. Może to w końcu uświadomi ludziom, że support nie jest tragarzem wardów i KAŻDY powinien je kupować. Według mnie mogliby dać turrety identyczne jak na ARAMie, czyli, że rozpadają się im mniej mają hp. Przez ostatni sezon nie było śniegu. Za to skróka na Halloween była tylko w sezonie 1. Mogliby do niej wrócić.

Skórka Halloween mapa tak? W zeszłym roku nie było bo zamiast tego wprowadzili nowe 3v3, które w zupełności odzwierciedlało Halloweenowy nastrój. Śniegu czemu nie było to nie wiem.

@UP Bo podobno mapa śnieżna męczyła szybko oczy.

Mi się wygodniej o wiele grało na śnieżnej niż normalnej

Tyle, że nowe Twisted Treeline to nie to samo co Summoners Rift w tym klimacie. Było naprawdę fajne i przyjemnie się na niej grało.

Ma być specjalne miejsce w ekwipunku na jakiś przedmiot podobno. Ograniczona ilość wardów.

Może miejsce w eq na wardy?Jakby na to nie patrzeć poty aktywują się od razu po kupnie,a tak się z wardami nie da.

Na reddicie coś czytałem, że w 4 sezonie mają dodać zmienianie wyglądy mapy, podobno już się tak da ale to dzięki graczom. Co do starego Twisted Treeline, to te nowe to jakaś kupa, pamiętam moje początki z lolem, to do 30 lvla grałem tylko na 3vs3.

@UP Kiedyś 3v3 było bardziej dynamiczne niż teraz

http://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/1p2mfh/big_ol_list_of_preseason_changes/

http://www.reddit.co...season_changes/

Dzięki tej masie zmian, podobno powstaną nowe teamy na scenie e-sportowej, bo założenie jest takie, że nie każdy dzisiejszy jest elastyczny i / albo nie podoła re-adaptacji w szybkim czasie (albo przynajmniej do najbliższych eventów / większych turniejów). Chociaż aż tak chyba się LoL nie zmieni, żeby drużyny z niższej ligi, albo nawet te z najwyższej, nie dał rady tego ogarnąć w najbliższym czasie. Tak czy inaczej zapowiada się ciekawie i z niecierpliwością czekam wejścia S4 na dzielnię :)

Dobra, podsumowując to co wiemy obecnie z for czy newsów.

- Pojawia się czwarty camp z monsterami na jungle - osobiście obstawiam że koło blue, pewnie po prostu nieco przebudują jungle. (Może zmienią dostęp do golemów, to też by nieco zmieniło sprawę.) Zmiana chyba na plus, ale zobaczymy.

- nowe itemy dla carry junglerów - o ile nie będzie abuse ze strony lanerów, jestem za.

- nowe itemy dla supportów oraz zmiany w obecnych - jak wyżej, chociaż support itemy rzadko kiedy są nadużywane przez kogokolwiek.

I najważniejsze: planowane zmiany na pre-S4 jeśli chodzi o wardy:

- max 3 normalne wardy per champ na mapie, max 1 vision ward (system jak w Sightstone - najstarsze wardy wymieniane)

- vision wardy mają 5 hp, są tańsze, ale przestają być invisible

- gracze dostają do dyspozycji trinkety - nowe, chyba darmowe itemy do osobnego (ekskluzywnego) slotu inventory, które pozwolą nam albo na postawienie 1 lub 2min warda, albo na odkrycie wrogich wardów, albo na użycie czegoś a'la mini-CV. Lvl 10 daje nam upgrade trinketa (more power albo less cd), trinkety możemy wymieniać w sklepie za darmo.

- Ogólnie support ma otrzymać więcej kasy, podobnie jak jungle.

- Snowballing ma zostać zredukowany.

Innych nie wspominam - minimalne zmiany w runkach zawsze odzwierciedlają obecne problemy w grze, a masterki zmieniają się co sezon - bo co sezon okazuje się, że większość kompletnie olewa drzewko Utility (a masterki ogólnie mają dość dużo uchybień, więc konkretny build jest nadużywany). Jakoś sobie nie potrafią z tym poradzić.