Nowa myszka

Witam! szukam nowej laserowej myszki ( z kablem ) oraz nowej podkładki , jestem praworęczny i gram głownie w fps . kwota jaką mogę wydać jest to 100 zł. Dodam ze chciałbym aby myszka nie była zbyt mała , z góry dzięki za pomoc!;)

Za tą stówke to poszukujesz podkladk dobrze rozumiem?

Fajna jest Steelseries 4HD jeśli wolisz "kontrole" natomiast Func F series 10 zapewnia lepszy ślizg, więc co kto woli.

Mi osobiście bardziej pasuje ten Func (działam na 4000DPI)

Ogółem dobrze miec doczynienia więcej jak jedną podkładką. Bo mają inne parametry, więc nie każda podpasuje każdemu.

Co do myszki... za dobrego lasera przyjdzie zapłacic od 150zł, te lepsze jakościowo to koszt ~220zł

P.S. Pisze jak najbardziej poważnie.

:| napewno da się cos znależć w tej cenie , wiem ze nie będzieto jakis super sprzęt , ale żeby cokolwiek bylo

Ja osobiście celuję w Razer DeathAdder przy zakupie nowego komputera koło września/października i takiego też bym Ci polecał, przynajmniej z tego co czytałem ma mnóstwo pozytywnych opinii i ciężko się doczepić.

Ale tak jak pisze Xardunek ciężko Ci będzie znajść DOBRĄ za 100 zł i poniżej...Chociaż z drugiej strony, wypadałoby się zastanowić czego Ty wymagasz od dobrej myszki, bo może gryzoń za 50 zł spełniałby Twoje wymagania ?

Czego wymagam sam nie wiem , zeby sprawowala sie dobrze , oczywiste jest to ze cena myszki nie musi wynosic 100 tylko moze tez 50 lub 70 , tym lepiej dla mnie ;) poprostu wpadlo troche pieniędzy i stwierdzilem ze zakupie nową mysz

Ja bym się wstrzymał, dozbierał trochę i kupił tego Razer DeathAdder ;) kupić coś raz a dobrze.

Pozdrawiam

Wedro

A że niby ten Razer dobry tak?

Kiedyś zaznaczam kiedyś (parę lat temu) te myszki były inne lepsze... teraz to tylko marka, na którą ludzie się rzucają nadzieją na super jakość.

Ja jakiś rok temu zakupiłem Sharkoon'a Drakonie za około 100zł z matą. Myszka ze świetnym laserem jednak wykończenie przeciętne. Ostatnio udało mi się dorwać na sporej przecenie Mad Cat RAT7 więc tamtą odsprzedałem koledze i do dzisiaj ją sobie chwali. Mate zatrzymałem bo to jednak koszt minimum 30zł :)

Od siebie polecam myszkę Steelseries Kinzu i dokupić podkładkę Steelseries QCK. Wyjdzie poza budżet, ale dla mnie chyba najbardziej opłacalny pack.

A4Tech Bloody v8 :) polecam bo mam i jest naprawde fajna

A4Tech Bloody v8 polecam bo mam i jest naprawde fajna

Kocham takie polecenia, ale mniejsza o to.

Bloody są na V-Track'u... więc to słaby wybór, oczywiście to moje zdanie.

Co do Drakonii + maty, rozumiem że przez mate masz na myśli podkładkę materiałową? Kiepskie połączenie.

Aktualnie mam u siebie dwie myszki na Avago 9500.

Dwie twarde podkładki i jedną materiałową... praca na materiałowej to kiepski pomysł, lepiej pracować na blacie biurka.

Natomiast praca na twardej to już inna para kaloszy, oczywiście dobrze jest ją też dobrać pod siebie... ale tak jak pisałem to na inny budżet (takie podkładki to zaczynają sięod 70/80zł) :D

P.S. Co do samych podkładek to mam nadzieje iż w najbliższym czasie będę miał coraz większą ilość u siebie na stanie (tzw. baze)... aby móc lepiej w tym aspekcie doradzać.

Niestety mimo wszystko są to spore koszta... więc chwile to zajmie.

Witam! szukam nowej laserowej myszki ( z kablem ) oraz nowej podkładki , jestem praworęczny i gram głownie w fps . kwota jaką mogę wydać jest to 100 zł. Dodam ze chciałbym aby myszka nie była zbyt mała , z góry dzięki za pomoc!;)