Mam pomysł na biznes tylko niestety jetem za młody by go zrealizować (chyba (15 lat) ). Domena może uledz zmianie, lecz pomysł pozostaje:)
Ale o co chodzi? Jak już się domyśliliścię po wstępie biznes będzie polegał na spełnianiu marzeń przez darczyńców:) Będzie to darmowe, lecz by prosić o tzw "kupno" marzenia czyli przelania pieniędzy na jego realizację trzeba będzie najpier spełnić czyjeś marzenie. Warzne by wasza prośba była materialna, np. PS4 lub Nowy PC. No ale jak ma to wsystko działać? Tak jak w zwyczajnym sklepie, "wystawiacie" swoje marzenie na tzw "tablicy"i czekacie aż ktoś wam to zasponsoruje:)
Spytacie na jakiej zasadzie ma to działać?
Otóż dochód będzie pochodził z reklam... I tu pewnie skreśliliście ten projekt z listy tych co wypalą nie? Wiedziałem dlatego obmyśliłem jeszcze 2 sposoby na zarobek, a są to:
1. Prowizja z przelewu np paypallem brało by się jeieś 5%/ 8% wartości przelewu
2.Własna waluta doładowywana sms/przelewem były by to np "spełniacze" (nazwa może uledz zmianie)
I teraz wasza rola bo potrzebuję grafika i webmastera ( sam coś umiem ale nie wystarczy:) )
Serwer na start to jakiś darmowy, potem jakiś dobry płatny.
Myślałem o "inkubatorze" lecz jakoś nie wgłębiałem się w ten temat więc może ktoś wie coś o tym?
A teraz najważniejsze co sądzicie o projekcie? Wypali czy kolejny crap? I czy ktoś zechciał by się do mnie dołączyć? Prosze napiszcie w komentarzach Lub na PW