Witam zaczynam moją pierwszą przygodę z tym MMORPG i mam wątpliwości na jakim serwerze zagrac. Polski BL odpada na starcie za duża różnica frakcji, chciałbym coś blisko współczynnika 1, z moich oględzin strony realm pop namierzyłem 2 pozycje, a mianowicie Magtheridon i Defias Brotherhood. Czy mógł by mi ktoś doradzić czy moje wskazania mają jakieś za i przeciw. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Nowa przygoda w świecie Azeroth
Defias Brotherhood
Sporo Polskich gildii. Jest to server RP-PVP co oznacza, że możesz (jako nowy gracz) mieć problem. Wszędzie biegają twinki - duża szansa na to, że będziesz bez przerwy padał od przeciwnej frakcji. Plusem jest zdecydowanie dość dojrzałe community a polska społeczność nie jest w przewadze.
Magtheridon
Mój pierwszy realm. Po stronie ally są dwie aktywne, spore polskie gildie. Realm jest normal tak więc nikt podczas levelowania Ci krzywdy nie zrobi. Tak jak na Defiasie jest dojrzałe community jednak na Magtheridonie znajdziesz mniejszą (znacznie) liczbę rodaków.
Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, bardziej bym chciał zagrać na Defias Brotherhood tylko te otwarte pk hmm... Nie chciałbym żeby mnie tłukli cały czas, że questa będę robił godzine. Ten normal wydaje się rozsądnijszy, ale z drugiej strony lubię wyzwania. Sam już niewiem.
Może nie cały czas ale zdecydowanie im dalej w grę tym będzie gorzej. Najgorzej zapewne na outlandzie. Da się grać ale to może Ci napsuć krwi. Ja sam gram na realmach tylko normal bo w tej akurat grze stawiam na PvE a PvP nie gram wcale.
Może nie cały czas ale zdecydowanie im dalej w grę tym będzie gorzej. Najgorzej zapewne na outlandzie. Da się grać ale to może Ci napsuć krwi. Ja sam gram na realmach tylko normal bo w tej akurat grze stawiam na PvE a PvP nie gram wcale.
Gram na BL i DB - nie spotkałem się jakoś szczególnie mocno z ludźmi, którzy tylko siedzą i zabijają. Jak już kogoś spotykałem to mniej więcej na swoim poziomie, a i do walki żadnej nie dochodziło, zwyczajnie się mijaliśmy. Możliwe, że miałem tylko szczęście, jednak wydaje mi się, że otwarte pvp w świecie gdzieś dawno już zginęło i ludzie aktualnie właśnie zazwyczaj się mijają.
Z własnego doświadczenia powiem, że grając od 1 do 100 to pvp na Defiasie nie doświadczyłem. Pomijając sytuacje w których to ja ją rozpoczynałem A na max lvlu też tego dużo nie było. Także bierz Defiasa i się nie bój.
Ja osobiście uwielbiam world pvp no ale niestety w WoWie już go nie ma a latanie dobiło sprawę.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zaryzykuję tego Defias Brotherhood mam nadzieję że będę mógł spokojnie pograć i poznać świat gry. Pozdrawiam
Witam zaczynam moją pierwszą przygodę z tym MMORPG i mam wątpliwości na jakim serwerze zagrac. Polski BL odpada na starcie za duża różnica frakcji, chciałbym coś blisko współczynnika 1, z moich oględzin strony realm pop namierzyłem 2 pozycje, a mianowicie Magtheridon i Defias Brotherhood. Czy mógł by mi ktoś doradzić czy moje wskazania mają jakieś za i przeciw. Z góry dziękuję i pozdrawiam.