Dzięki za kolejne odpowiedzi.
Seria przyjęła się bardzo dobrze, zdobywając masę wyświetleń co jest dla mnie znakiem, że warto ją kontynuować. Jako, że są to sprawy bezpośrednio związane z grami MMO, więc jest to jak najbardziej na miejscu na tym portalu i ci, którzy próbują mnie przekonać, że jest inaczej muszą się z tym pogodzić, że mnie nie przekonają, bo fakty mówią same za siebie - na tą chwilę ponad 5000 osób zainteresowało się tym tematem, więc jest to więcej niż w przypadku sporej części newsów bezpośrednio opisujących zagadnienia z konkretnych gier. Jako, że sam lubię tatuaże, więc na pewno ta seria będzie powstawać z przyjemnością
Odpowiadam na komentarze:
* Ukryty - tak jak Twój poprzednik, którego cytowałeś narzekasz, że portal odbiega od tematyki gier MMO, co jest nieprawdą, mimo iż w opisie twojego profilu nie ma żadnej prawdziwej gry MMO, więc mogę napisac tylko to co poprzednio - żebyśmy mieli opisywać tylko i wyłącznie gry MMORPG to byłyby tu dwa, góra trzy newsy dziennie i na pewno takie osoby jak Ty, które wolą sieciowe strzelanki czy gry MOBA, od prawdziwych MMORPGów, by do nas nie zaglądały. A wyświetleń ten artykuł zdobył masę, więc to chyba nie ja jestem osobą, która tu czegoś nie rozumie.
* NGK - taka seria istnieje, Guru od czasu do czasu przecież wrzuca newsa z informacją jakie gry można kupić bardzo tanio w biedronkowych promocjach...
* MADejczyk - dla każdego jego tatuaże znaczą co innego. Ja się swoich nie wstydzę i właściwie nie znam nikogo kto by twierdził, że się wstydzi swoich. Jeżeli zrobiłeś sobie jakiegoś buraka, którego się wstydzisz to poza tym, że możesz go poprawić to na pewno nie wrzucałeś jego zdjęcia do internetu więc nie musisz się obawiać, że znajdzie się w moim artykule. Szczerze powiedziawszy to WSZYSTKIE zdjęcia, które się pojawiły w moim artykule pochodziły ze specjalnego forum, na które wrzucali je ich właściciele. Ja przecież tych fotek nie robię ludziom z ukrycia, tylko podsyłam to co sami ludzie zdecydowali się opublikować. Seria ma na celu pokazanie, że niektórzy ludzie mają fantazję i jeżeli są fanami jakiejś gry to stać ich na więcej, niż na hejtowanie gier których nie lubią, a nie wyśmiewanie ich. Twierdząc, że jest ona po to, by wyśmiewać ludzi to tak samo jakbyś twierdził, że każdy news na tej stronie jest po to żeby wyśmiewać, czy producentów gier czy graczy, no bo nie każda gra jest super dobra i nie każda może być powodem do dumy, a niektóre są błędami przeszłości deweloperów, bo byli młodzi jak ją robili i nie mieli odpowiednich umiejętności.
Jeżeli chodzi o spory to dokładnie Ci powiem jak to wygląda - po zamieszczeniu artykułu przez cała noc pojawiały się praktycznie tylko i wyłącznie pozytywne komentarze, gdzie artykuł do rana zobaczyło prawie 2 tysiące osób. Rano i wczesnym południem pojawiło się kilka komentarzy "specjalistów", którzy krytykowali poszczególne wzorki, bo im się nie podobały, ale odnośnie samego artykułu nie zauważyłem negatywnych opinii, a wręcz przeciwnie. Wniosek jest logiczny i nie trzeba nawet głośno tego mówić, bo wiadomo o co chodzi. Tak czy siak nie należę do osób, które łatwo się poddają, a już na pewno nie z powodu opinii kilku na kilka tysięcy osób. Jeżeli na te 5 tysięcy ludzi, kilku osobom taka seria nie pasuje to nie ma problemu, żeby te kilka osób tej serii nie oglądały. Wystarczy nie klikać w newsa i po problemie.
* Perenir - Każda gra ma swoje forum, na którym jest full poradników. Wyobraź sobie poradniki dla samego World of Warcraft - przecież dla tego istnieje masa stron, takich jak chociażby Wowhead. Mi osobiście taki pomysł się nie podoba, zwłaszcza że mamy forum na którym wystarczy, ze ktoś zapyta, a w odpowiedzi ktoś poda mu linka i po problemie. Takich stron z poradnikami jest masa, to nic nowego, a ta seria o tatuażach to coś nietypowego, czego nie znajdziecie na innych stronach - a jej głównym celem jest przyciągnięcie nowych użytkowników, z większą wyobraźnią - takich, których komentarze czyta się z przyjemnością, bo wnoszą coś wartościowego do rozmowy. Poza tym jest w miarę prosta do zrobienia. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego ile pracy wymaga napisanie takiego poradnika, czy chociażby zwykłej recenzji. Tak czy siak zastanawiam się nad kolejną serią, bo w weekendy jest mało newsów i myślę, że przyda się coś ciekawego, ale o tym w innym temacie jak już opracuję plan działania.
* Zygmunt - dzięki za Twoją odpowiedź. To pierwsza w całości konstruktywna i podbudowująca wypowiedź tutaj. Widzę, że wiesz waść o co chodzi i własnie o to samo mi chodzi. Szczerze to, gdyby nie Twoja odpowiedź to pewnie w następnej części serii już bym nie wrzucał linka do tego forum, bo zaczynałem odnosić wrażenie, że jest jakieś trendowate.
Pozdrówka
Ps. W przyszłym tygodniu będzie Dragon Ball.