Witam!
Może na dobry początek się przedstawię. Nazywam się Paweł i tak też możecie się do mnie zwracać przy kontakcie.
Otóż, nic nowego ani też zaskakującego (ale tylko w tym momencie) mam pewien pomysł na stworzenie RPG przeglądarkowego1.
Projekt nazwałem roboczo Xogo.
Moim zamiarem i pierwszym celem projektu jest stworzenie RPG, które odbiegłoby od dotychczasowych powszechnych zasad i rozwiązań, jak levele, typowe HP(!), stawianie walki w centrum gry2. Drugim, nie mniej ważnym punktem tego projektu jest realizm gameplay'u. Pomyślałem "niech postać będzie przedstawieniem realnego gracza w nierealnym świecie, niech odzwierciedla jego umiejętności, wprawę w grze i charakter, na który będą reagować NPC". Trzecim punktem jest społeczność. Stwierdziłem, że gracze powinni budować społeczności. Zawsze w grach chcemy należeć do gildii/sojuszu/uni, prawda? Więc czemu nie pujść krok dalej i nie stworzyć społeczeństwa ze wszystkich graczy?
To są właśnie trzy postulaty Xogo:
- urealnianie świata stworzonego
- budowanie społeczności graczy
- niekonwencjonalne realizowanie założeń RPG
Mam nadzieję, że was tym zaciekwiłem
To dobrze!
Przechądząc dalej: współpraca byłaby nawiązana wyłącznie na zasadzie udziałów w przyszłych przychodzach. A to oznacza, że dostaniemy z tej gry tyle, ile pracy i serca w nią włożymy.
Jeszcze jedna uwaga na koniec: to ma być projekt od graczy, dla graczy. Minimum faworyzowania graczy premium, maksimum posłuchu dla graczy i budowania gry razem z nimi!
Poszukuję:
Kontakt:
- gg: 3349312
- e-mail: ppieniacki@gmail.com
1 Chociaż możliwe, że projekt wyewoluuje do wersji via client z powodów czysto technicznych.
2 Zauważyłem, że praktycznie wszystkie gry RPG polegają na zabijaniu potworków. Albo po to, żeby wykonać questa, albo dla levelu, albo dla przedmiotów bez których nie dałoby się grać... DOŚĆ!