Nowe klasy

Co myślicie o Aionie 3.0 ?

Niewiem jak na Waszych serwerach , ale obecnie mam przerwę od gry.:)

Eq na 60 zdobyte - podbite. i zostaly w sumie tylko q i PVP w Eye.

Osobiscie czekam na nowe klasy, czekam na gunera- chocaz jescze malo o nim wiadomo :)

A Wy co myslicie o nowych klasach na ktore niestety jeszcze dlugo poczekamy :)

Co myślę? 4.0 zniszczy cały klimat gry, tyle w temacie.

wedlug mnie 3.0 juz to zrobiło ;p

Olewanie fortec, Abbysa etc. etc

Uwazasz, ze bd jeszcze gorzej?;)

Tak, ponieważ klasa Gunnera zniszczy klimat fantasy, o ile musician (czy jakoś tak) podoba mi się to 2 pozostałe nie.

Ja skończyłem grę na 2.0, o czy 3.0 nie będę się wypowiadał :D. A czy nowe klasy, nie wprowadzą

zamieszania do gry ?.

Może i wprowadzą, ale może być ciekawie.

Pozyjemy - zobaczymy xD

a wiecie może kiedy wprowadzą te nowe postacie ? bo szczerze te obecne 4 ( warrior , scout , priest i mag ) są troche nudnawe jak dla mnie i z checia pograłbym jakąś inną

Za rok może dwa. 4.0 Nie wprowadzili jeszcze w kr także na eu jeszcze poczekasz

czy popsuje klimat ? hmm nie sądzę ale na pewno przyniesie sporo zamieszania, zbalansowanie postaci to nie takie hop siup a jak wiemy 4.0 przyniesie nie tylko nowe postacie i to trzeba podkreślić. Pożyjemy zobaczymy ale na pewno poczekamy bardzo długo...

Jak narazie czekamy i tak na 3.5, gdzie w sumie nie wiem czy wprowadzą cos ciekawego . ;P

Nowe klasy zepsują Aiona tak samo jak Kamael zepsuł Lineage2, No cóż, NC wie jak rozwijać gry. NC pomału robi się jak EA, do czego się nie przytkną to robi się aż słabo.

Jest to śmieszne jak czytam ze nowe klasy psuja grę...jakby to miało od tego zależeć to większości gier gdzie nowe klasy są dodawane z dodatkami to te gry powinny paść...pamiętajmy ze aion to gra fantasy wiec pojawienia się gunnera tez może być jak komuś brakuje jakiegoś konkretnego powodu dlaczego się on mógł pojawić to niech sobie na przykład dołoży historie ze w końcu jakiś alchemik z gry wynalazł proch strzelniczy :P...ja ogólnie lubię jak gry maja dodane takie postacie a nie typowy miecz, luk, itp

Jest to śmieszne jak czytam ze nowe klasy psuja grę...jakby to miało od tego zależeć to większości gier gdzie nowe klasy są dodawane z dodatkami to te gry powinny paść...pamiętajmy ze aion to gra fantasy wiec pojawienia się gunnera tez może być jak komuś brakuje jakiegoś konkretnego powodu dlaczego się on mógł pojawić to niech sobie na przykład dołoży historie ze w końcu jakiś alchemik z gry wynalazł proch strzelniczy ...ja ogólnie lubię jak gry maja dodane takie postacie a nie typowy miecz, luk, itp

Trzeba umieć dostosowywać się do klimatu, NC ewidentnie jeszcze tego nie opanował. Dzisiaj wprowadzają gunny i mechy, a jutro czołgi i samoloty. Litości.

I zrobi się z tego kolejne world of tanks. A tak na poważnie, to nie wszystkich grach roboty psują klimat. W takim cabalu, wpasowały się idealnie w schemat gry, i mechanikę rozrywki. Była chyba, mapka gdzie był sam metal. Jednak, gdzie gra jest bardziej cukierkowa niż mroczna, nie wyobrażam sobie mechów i innego tego typu żelastwa. Robot machający Różdżką, to dla mnie nie poważne ;).

nie po prostu wy macie typowe europejskiej poglądy na fantasy...NC ma typowo azjatyckie gdzie masz połączenia magi z Mechami, broni strzelniczej z mieczami itp i dla nich jest to normalne...wiec jak gra się w gry azjatyckie powinno się być przygotowanym na takie rzeczy.

Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę się tutaj :) ja z kolei miałem długą przerwę w grze i z ciekawości wszedłem wczoraj na stronę AIONa. Wszedłem w "rasy" i tam obok asmodian i elyosów są jeszcze balaurowie (http://www.aionfreetoplay.com/website/about/factions;jsessionid=75dc8b4cf195147ecf784f441362). Wszedłem z ciekawości do gry, ale nie ma tam możliwości stworzenia sobie takiego balaura :) i tu pytanie: czy to jakaś rasa, która jest w planach? Ew. kiedy zostanie wprowadzona?

narazie nic nie wiadomo by ta rasa mialaby byc grywalna, ta rasa byla od zawsze jest to rasa zlych z ktorymi walczysz w grze :P

Aha ok :D dzięki za info, przyznam, że wcześniej nie rzuciła mi się w oczy ta rasa, stąd pytanie :)

Nie chyba jeszcze, nie wiadomo kiedy wprowadzą 4.0, albo się mylę xD.

Ello. W Aiona gram od niedawna (w sumie od 2.7). Widać (lewelując postać) w którą stronę idzie rozwój tej gry - więcej , więcej i .... więcej?? Chociażby monety za które możesz kupić itemy do gry - powoli zaczyna im brakować nazw metali z których są zrobione to samo medale do kupowania itemów za ap monety - brązowe, żelazne, srebrne, złote, platynowe, mitrylowe, medale od srebrnego w 3.0 z powodu braku nazw metali nowe monety nazwali Kahruny :P. Nowe mapy, nowe twierdze, nowe przedmioty, do tego arena, ehantowanie, crafting (według mnie dodany na siłę ot tak żeby był), manastony, łączenie broni dwuręcznej, goodstony, normalnie żeby usiąść i od początku połapać się w tym wszystkim potrzebujesz kilku dni czytając poradniki. NC nie widzi jednej rzeczy - nowe mapy powodują wyludnienie starych - to samo z twierdzami - już teraz całe abys można skasować - można i godzinę tam latać i nikogo nie zobaczysz. Nowe klasy gunner łał po filmiku widzę że będzie to ranger z pistoletami zamiast łuku nie wpadli na pomysł żeby dla rangera zrobić łuk i kuszę więc tu naprawili się i dali 2 małe pistolety lub 1 większy:). Śpiewak będzie klasą bufująco - klątwującą taki mix clera-chantera-sma. Widząc rozwój tej gry uparli się na jeden schemat - niestety błędny - tyle map, tyle qestów jak wprowadzą nowe klasy - zaludnią się na chwilę by umrzeć ponownie jak ludzie wbiją end lvl (czyli na parę dni/ tygodni). Obecnie żeby dać kopa i wprowadzić nowe mapy/ klasy powinni zrobić coś jak w wowie - kataklizm (kolejny?? w końcu historia zaczyna się od kataklizmu)- pokasować część map (tak żeby do lvlowania były ze 2,3 mapy do end game a nie jak teraz 8?), ekwipunku i monet (nikt już nie bawi się w zbieranie medali poniżej platyny podobnie z monetami), pvp do end game oprzeć na riftach , pokasować część twierdz, dodać jakieś wojny gildi (obecnie gildia to taki sztuczny twór ot nosisz jakąś smieszną pelerynę, twoja nazwa jest nieco dłuższa i to wszystko), no i niech mnie jeszcze czymś zaskoczą ale my możemy sobie tylko popisać i pomarzyć oni i tak zrobią to po swojemu :P