Widzę, że pojawiły się już nowe procesory AMD Ryzen 7
ciekawy jestem jak one będą faktycznie wydajne, bo ceny są niezłe
Niestety wypadaja zalosnie w porowananiu do tego co obiecywalo amd .... Nie warte totalnie kupowania pod gry . 1700X ledwio nadaza za i5 5-iatej generacji
Niestety wypadaja zalosnie w porowananiu do tego co obiecywalo amd .... Nie warte totalnie kupowania pod gry . 1700X ledwio nadaza za i5 5-iatej generacji
miało być dobrze a pewnie wyszło jak zawsze
muszę poszukać kogoś kto ma lub planuje zakup, żeby się przekonać jak jest naprawdę (trochę szkoda, że intel nie ma prawdziwej konkurencji).
1700X ledwio nadaza za i5 5-iatej generacji
hahah dobry dowcip.
Gdzieś ty takie bzdury wyczytał. 1700X ma lepsze osiagi od i7 a i5 bije na glowe.
Prosze tu masz wyniki nawet 1800X https://www.purepc.pl/procesory/premiera_i_test_procesora_amd_ryzen_r7_1800x_dobra_zmiana?page=0,40
http://wccftech.com/ryzen-gaming-benchmarks-roundup/
A tu ofcijalna notka przepraszajaca od AMD za "naciagnie" wynikow: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5x3y81/amd_suggested_that_we_test_the_cpus_with_a_gpu/
Sugerujmy sie wynikami testow a nie tym co amd pokazalo wczesnije:) Ba nawet sam mialem zamiar kupic Ryzena po tym co pokazalo amd , kolega nawet mial pre order ale zaraz po publikacji wynikow niezaleznych testerwo odrazu zrezygnowal ...
Sugerujmy sie wynikami testow a nie tym co amd pokazalo wczesnije:)
No to ja chyba nie umiem czytac bo gdzie w tych Twoich linkach jest napisame że 1700x jest slabszy od i5 bo ja tam widze że bez problemu osiaga wyniki podobne do 2x drozszych i7 a w kilku testach wyraznie je przegania. To raczej Ty cos pokreciłeś.
Powiem tak:
Do renderingu? Jak najbardziej.
Do gier? Porażka.
Jak kolega wyzej napisal. Smoki do renderingu itp, zas do gier sredniaczek klasy i5 i i3. Sprawdzcie sobie testy w grach to czasem i5 6400 mial lepsze osiagi, a nawet i i3 3750k dawal mu rade o kilka fps wiecej. Ludzie patrza tylko i wylacznie przez pryzmat gier. Ma malo fps wiec gniot, a tutaj grubo sie myla.Fakt branza gier jest potezna, ale nie jedyna, a zastosowan jest wiele. Zaraz sie okaze ze ryzenki 3 i 5 bd klasy i3 i pentium G, i dalej G4560 bedzie chodliwy na rynku, a slabsze ryzeny odpadna na starcie. Z tego co czytalem jakies poprawki maja wypuscic aby wydajnosc jednego rdzenia sie poprawila, a to moze dac wzrost mocy.
Dalej nie widze skąd wy bierzecie te dane o kiepskich wynikach w grach. To ze niektóre tytuly maja gorsze wyniki to można przewidzieć bo były pisane pod Intela. Ale kasowanie procka bo na niektorych grach ma gorsze wyniki? Niewiem na ile miarodajne sa testy gdzie w jednym tytule procesor jest w topce a w innej jest mocno przeciętny. Ja poczekam na wersje 1600X i zobaczymy jak AMD powalczy w tym segmencie tu moze byc ciekawie.
Dalej nie widze skąd wy bierzecie te dane o kiepskich wynikach w grach. To ze niektóre tytuly maja gorsze wyniki to można przewidzieć bo były pisane pod Intela. Ale kasowanie procka bo na niektorych grach ma gorsze wyniki? Niewiem na ile miarodajne sa testy gdzie w jednym tytule procesor jest w topce a w innej jest mocno przeciętny. Ja poczekam na wersje 1600X i zobaczymy jak AMD powalczy w tym segmencie tu moze byc ciekawie.
Przecież to widać gołym okiem. Skoro dla ciebie te wyniki procesora za 2600 zł są zadowalające w grach... no cóż. Ja o 1000 zł albo i więcej, kupię procka, który radzi sobie w grach o wiele lepiej.
Przecież to widać gołym okiem. Skoro dla ciebie te wyniki procesora za 2600 zł są zadowalające w grach... no cóż. Ja o 1000 albo i mniej, kupię procka, który radzi sobie w grach o wiele lepiej.
To jest fakt. Patrzymy tutaj cena = wydajnosc. Wydajnosc w tym przypadku do ceny jest mizerna. Wiele tenszych inteli bylo wydajniejsze od 10 do nawet prawie 30 fpsow. Dopiero byla premiera i duzo moze sie zmienic, jak to bylo podobnie z rx480 co grzal sie jak parowóz.
Zacznijmy od tego ze to sa procesory dla ludzi zajmujacych sie grafika. To nie sa procesory do gier. I jezeli mowimy o pracy to oczywiscie na TAK tutaj mozna powiedzie ze AMD odwalilo kawal dobrej roboty. Natomiast jezeli mowimy o grach... coz gry dzialaja inaczej niz programy a te procesory sie do tego nie nadaja. Trzeba czekac na procesory AMD strikte pod gry(bo z tego co czytalem takie tez sa przygotowywane?). No i jeszcze 1 kwestia zreszta jak powiedzial Lipton ich wydajnosc moze sie zwiekszyc trzeba czekac na optymizacje z strony AMD, producentow MOBO jak i samego M$.
Tylko nie rozumiem zaskoczenia AMD od początku mowiło ze te procesory ktore wyjda jako 1 sa robione z mysla dla profesjonalistów zajmujących sie programowaniem. Nawet ostatnie pokazy AMD to wyraznie podkreslaly
jakos kazdy inne testy pokazuje ...robi sie zamieszanie
nie wiem jak wy ale jestem w pełni zadowolony. Tego oczekiwałem i to chciałem kupić. Wydajny procesor 8/16 na lata do renderingu który by trzymał 60 fps w 1080 na wysokich ustawieniach. który nie kosztował by 5 tyś.
Mi to obojętne bo nie zajmuje sie renderingiem czy programowaniem
patrzajcie tu na koniec. nie używana pełna moc chociaż widać że all wątki używane
Powiem to tak wiadomo ze ryzen pokaze pazurki jak gry beda obslugiwaly wiecej niz 4 rdzenie ( w pelni a nie pseudo ) . Jednak zanim do tego dojdzie to spokojnie ponad 2-3 lata a wtedy beda juz za slabe . A wiadomo zen ikt nie kupuje czesci "bo moze keidys beda lepiej dzialac" .