Czy ta gra ma dobrą optymalizacje, czy to ja zaznaczyłem jakaś opcje fps killer?
Mam w miarę dobry komputer a ta gra podczas biegania jest około 50 fps, ale jak walczę to spada strasznie. Gram oczywiście na najwyższych, bo wymagania spełniam na czilku.
PC:
GTX 770 2GB
I5 4590
8GB
Wybrałem Rangera, ma ktoś jakiś dobry poradnik do tej postaci?
http://www.blackdesertfoundry.com/
Pisałem o tej stronie wiele razy już na tym forum, polecam wejść zapisać i w wolnych chwilach czytać.
Co do optymalizacji, ciężko mi powiedzieć, super ultra nie pociągniesz ale jak to się mówi, znośnie powinno chodzić.
Pytań kilka mam
Jak się sprawuje tamer w pvp i pve?
Jak zwiększyć pojemność energy i contribution points?
Jakaś klasa ma przewagę nad innymi?
Tutaj jak kolega pisał, nie szukajcie postaci uber power, bo takich nie ma. Jest mniej więcej zasada łańcucha, ten zabija to, ten tamto.. ale nie jest powiedziane, że jak Wiz ma słabo z Warem to go nigdy nie zabije. W grze gear ma znaczenie, a różnice między ludźmi są ogromne. Gra się tym co się lubi. Na http://www.blackdesertfoundry.com/ o każdej klasie coś jest napisane, zarówno pvp jak i pve, trudności i walki o zamki to sporo pomaga.. bo potem ludzie biorą klasę, bo fajnie wygląda i płaczą, bo kiepsko im idzie... tam znajdziesz też info odnośnie bazowego gearu czasami też końcowego, poradniki związane ze skillami są aktualne do 55, po 56 wchodzi awakening.
Pytasz się jak się klasa sprawuje, sprawuje się tak samo jak inne w zależności od gearu. Oczywiście jedne klasy są bardziej na masowe wybijanie mobów i pvp a inne bardziej skupiają się na walkach 1v1 czy małych grupach.
Energie zwiększasz poprzez naukę, zdobywanie wiedzy - rozmowa z każdym NPC w mieście, na spotach zdobycie wiedzy o wszystkim,... nawet nocniku jak stoi obok mobów ![:P :P]()
Contrybution exp zdobywasz w 99% z questów, ten 1% zarezerowany jest dla itemów z Cookingu i Alchemii - to takie odpadki, które przy okazji się robią i dają po 5expa za 5szt śmiecia.
Jak rozwiązujecie problem podróżowania, znaczy dla mnie to zaczął być problem. Mam spory kawałek mapy odkryty i latanie wszędzie pieszo to farsa ;/ nawet mount nie załatwia sprawy. Ostatnio kolega chciał pomocy z jakimś scrollem to ponad 5 min na autopilocie poszło.
Mount to jedyny środek transportu... oczywiście rozwiązuje on sprawę bez problemu. Problem w tym, że to nie normalna gra
samo zdobycie mounta to nie wszystko, tierów mountów jest 8 i z każdym tierem rośnie speed takich zabawek.. do tego na automacie jedziesz NAJWOLNIEJ ze wszystkich możliwych opcji... do tego dochodzą skille konia tak jak sprint, drift, instant acceleration, oraz canceling animacji przez co przez całą mapę przejeżdżam w 5 min ;]