Nowi gracze - seria pytań

Nouver czy Kutum w PvP dla Wizarda z 220AP +?

To zależy, mass pvp to nouver albo parrying, w duelach to kutum albo parrying. Nouver tylko w maxx pvp (siege). Kutum jeśli masz juz full tet boss set. A w pozostalych przypadkach prawdpodobonie parrying.

class theory crafting to polecam 2 zrodla min discord klasowy i forum klasowe sekcja, bo w 1 topiku na waskiej spolecznosci polskiej mmo, nie stricte nawet BDO to nie wiem czy uzyskasz dobre informacje.,

nie jeden nie dwa a 3 offy i do tego jeszcze zmiana kilku biżu, ale to też zależy od AP..

Co do znaczy 220AP? masz je tyle bez offa czy z którymś.

Kutum - > PvE to jego rola w sumie, na pvp też się od biedy zda,

Nouver -> full AP używam tylko z gildią, która ma na tyle powera by przebijać zwiększoną defensywę ale jest też na tyle mocna że w bildzie defensywnym nie spełniam swojej roli, więc jak mam ginąć to wolę coś zrobić niż tylko padać.

Parrying - defensywa, używam gdy walczy się ze słabszym przeciwnikiem, któremu zbicie 330DP plus buffy sprawia nie lada problem a ginie na spokojnie od 217 AP.

Dla początkujących graczy szukających porad dotyczących rozwoju postaci polecam zapoznanie się z tym poradnikiem:

https://docs.google.com/document/d/13JV0PrJVwZox_DJFi25iqxPTvlJMCSM0L8NRdLLK9ZM/edit

Co prawda jest on dla witch/wizard, ale chyba każda klasa może z niego jako tako korzystać.

@Quaku

Nie uważasz, że inwestowanie w Tri heve to trochę strata kasy? Imo do pve starczą:

rękawiczki, buty i czapka na DUO + questowa zbroja http://bddatabase.net/us/item/11522/

a kasę zaoszczędzoną na TRI przeznaczyć na boss gear. Na farmienie na sausanach :lol: duo styknie.

Sausany to sie z zamknietymi oczami farmilo jeszcze przed updatem enchantowania wyzej niz 15

nie jest strata czasu min full gold tri i kzarka. trzba byc w stanie wyjsc poza susany na pustynie itd inaczej... sie czlowiek znudzi ano i czasem spoty pelne.

Jedni nawet by powiedzieli zeby nawet awaka robic na tet zloto, bo prospekt dandeliona to strata kasy lepiej 2 partsy bossa. Ja akurat zgadzam sie ze dandek pozniej a tri awak styknie.

Kiedy robie bossa(kzarka) np strikerem to jeśli wypadnie mi kzarka to będzie ona na strikera czy może jest to losowe i muszę mieć szczęście abym dostał broń jaką potrzebuje?

Kiedy robie bossa(kzarka) np strikerem to jeśli wypadnie mi kzarka to będzie ona na strikera czy może jest to losowe i muszę  mieć szczęście abym dostał broń jaką potrzebuje?

w boxie, mozesz wlozyc do wh i wybrac jaka klasa chcesz jak juz otworzysz boxa to bedzie to dla danej klasy, same z kazda bronia bossowa (dandelion, kutum, nouver)

Nie wiem czy było takie lub podobne pytanie w tym temacie (sorry nie czytałem całego, nie jestem masochistą) w kwestii skilli. Po przejsciu na 56 lvl ( gram Witch) i zresetowaniu punktów, które skille najpierw udoskonalać awakening czy pre awakeninig? Na internetach jakby nie ma jedenej odpowiedzi i są różne stanowiska. Z tego co widzę, jeżeli ktoś bardziej się skupia na PVP to bez freez oraz frigid nie ma co nawet zaczynać. Inni znowu piszą, żeby wszystko ładować w awakening. Pomoże mi ktoś rozwiać wątpliwości?

A ja mam pytanie czy DK jest sensownym wyborem na mass pvp?

Nie wiem czy było takie lub podobne pytanie w tym temacie (sorry nie czytałem całego, nie jestem masochistą) w kwestii skilli. Po przejsciu na 56 lvl ( gram Witch) i zresetowaniu punktów, które skille najpierw udoskonalać awakening czy pre awakeninig? Na internetach jakby nie ma jedenej odpowiedzi i są różne stanowiska. Z tego co widzę, jeżeli ktoś bardziej się skupia na PVP to bez freez oraz frigid nie ma co nawet zaczynać. Inni znowu piszą, żeby wszystko ładować w awakening. Pomoże mi ktoś rozwiać wątpliwości?

Jeśli masz mało punktów to jedynie skille do farmienia z awakeningu na początek. + ewentualnie heal z pre awa

Pograsz trochę, dobijesz 60-61, to ci starczy punktów na wszystkie potrzebne skille.

A ja mam pytanie czy DK jest sensownym wyborem na mass pvp?

Nie

Postanowiłem pograć trochę w BD i mam parę pytań do weteranów. Obecnie mam dopiero 51 lvl pierwszą postacią(wizard) i zastanawia mnie zarobek w BD

Jak zarabiać srebro? rozumiem ze na początek zdobywać kontrybucje i łączyć node'y?

- Czy aby dobrze zarabiać to muszę grać tez altami czy mogę skupić się na masterowaniu maina wizarda?

- Interesują mnie World Bossy. Kiedy mniej więcej się respią? jest jakiś timer czy moze pokazuje na mapie jak jest aktywny?

Ogólnie ciekawi mnie ekonomia w tej grze i jak zdobywać srebro bo z tego co mi wiadomo to gracze potrafią dziennie po kilka milionów zarabiać

Postanowiłem pograć trochę w BD i mam parę pytań do weteranów. Obecnie mam dopiero 51 lvl pierwszą postacią(wizard) i zastanawia mnie zarobek w BD

Jak zarabiać srebro? rozumiem ze na początek zdobywać kontrybucje i łączyć node'y?

- Czy aby dobrze zarabiać to muszę grać tez altami czy mogę skupić się na masterowaniu maina wizarda?

- Interesują mnie World Bossy. Kiedy mniej więcej się respią? jest jakiś timer czy moze pokazuje na mapie jak jest aktywny?

Ogólnie ciekawi mnie ekonomia w tej grze i jak zdobywać srebro bo z tego co mi wiadomo to gracze potrafią dziennie po kilka milionów zarabiać

Alty służą głównie do gromadzenia większej ilości energii (cap jest na całe konto, ale każdej postaci się osobno regeneruje) i do obstawiania bossów, szczególnie po ostatnim update.

Do world bossów masz discorda z timerem - https://discord.gg/MnruptX - masz tam bota informującego kiedy może się dany boss zrespić (World bossy respią się co 8-12h, field bossy co 10-19h. Gdy się zrespi to jest o tym informacja w grze).

Na początku dobrze można zarobić na łowieniu afk i oczywiście grindzie. Kilka milionów to można w 15 minut z trash lootu zarobić (tak się przynajmniej niektórzy chwalą, ja do tego etapu jeszcze nie doszedłem). Do tego eventy, np. do jutra do przerwy jest drop złotych itemów wartych po 5kk, gdzie ostatnio grindując 1,5h poleciały mi 3. Teraz siedząc w grze po te 5h dziennie dostajesz śnieżynki, po 5 dniach możesz je wymienić na 15 mem fragmentów i skrzynkę, z której dropią kryształy warte po kilka milionów lub po 15 dniach wymienić na fine accessory box, z którego może polecieć ogre ring warty 95kk (zaznaczam może, w końcu RNG ftw).

Teraz to i 2 pety za free są dla osób co zaczynają/wracają. Dobry moment.

Teraz to i 2 pety za free są dla osób co zaczynają/wracają. Dobry moment.

Wiem, ze jeden za logowanie, a jak zdobyc tego drugiego?;>

Czy w beauty album zakładce user gallery działają wam filtry w przycisku search? Mam domyślnie ustawione Family Name i nie mogę tego zmienić. Kiedyś można było szukać po samej nazwie itp lecz aktualnie ta lista mi się nie rozwija lub wygląda na schowaną za innym elementem. Help!

zul.png

Wiem, ze jeden za logowanie, a jak zdobyc tego drugiego?;>

Dołącz do gildii, tylko jakiejś z ludzmi a nie 5 osobami (czyt. z minimum 35+ osob?) to Ci sie druga zakladka "Guild" z nagrodami pojawi

w jakim okresie można się spodziewać promocji w IS ? bo wszedłem do gry po świętach i okazało się że były rabaty :P a juz nie ma :D

Następna zapewne będzie na urodziny gry, czyli jakoś na początku marca.