Nowi na Globalu

Cześć wszystkim!

Po 6 latach grania na privach, razem z kumplem kupiliśmy sobie battlechesta i wczoraj zaczęliśmy grę na globalu. Po pierwszym wybuchu euforii spotkało nas małe rozczarowanie, dlatego mamy kilka pytań, aby się upewnić czy global jest takim rajem, jak go wszyscy wcześniej przedstawiali.

1. Dlaczego są takie dziwne "mini-lagi" (ok. sec) przy podnoszeniu loota z potworków, zbieraniu loota, czy przekładaniu itemów w bp? Niby takie nic, a jednak bardzo odczuwalne i kłujące w oczy.
2. Dlaczego jest tak mało ludzi, nawet z tym cross-realms? W samym Durotarze i Orgrimmarze spotkaliśmy tyle samo osób ile było na privach przy liczbie graczy 1300. Wyobrażaliśmy sobie tłumy, a tu graczy naprawdę niewiele.

3. Czy wybór serwera ma jakiekolwiek znaczenie ze względu na cross-realms? Pograliśmy trochę na Defias Brotherhood, lecz rozczarowała nas liczba graczy i twinków, nie spotkaliśmy nikogo bez hierloom'ów, a to trochę uciążliwe dla nowych. Przerzuciliśmy się na Burning Legion, niby więcej graczy, ale twinki wszędzie.

4. Mój kolega ma zamiar grać hunterem, zatem kogo ja powinienem wziąć do duo (gramy głównie pvp)?

5. Czy WoW umiera xd? Pytanie czysto teoretyczne!

1. Nie wiem. Ja nie mam żadnych lagów. Może zmniejsz detale grafiki czy coś ;p

2. Wszyscy siedzą w Draenorze.

3. Ma znaczenie jeśli chcesz grać w jakiejś frakcji. Na innych serwerach jest to w miarę wywarzone, a na innych jedna ma zdecydowaną przewagę nad innymi.

4. Tu nic nie powiem, bo nie gram PvP.

5. WoW ma jeszcze 7mln graczy, więc daleko mu do śmierci.

Ludzie mają heriloomy bo sobie robią alty. Nie oczekjcie, że będziecie trafiać na ludzi zupełnie nowych jak wy częściej niż na takich co już robią n-tego alta.

Co do 4 pytania to polecam zeby zagral jakims healerem, najlepiej resto druid/holy paladin oni sa teraz najlepszymi healerami do pvp

3. Ma znaczenie jeśli chcesz grać w jakiejś frakcji. Na innych serwerach jest to w miarę wywarzone, a na innych jedna ma zdecydowaną przewagę nad innymi.

Które serwery są wyważone, bo jednak zależy nam na równej walce (przyzwyczajenie po privach)? I czy Burning Legion należy do takich serwerów, albo chociaż do takich, na których nowi gracze mogą czerpać pełną przyjemność z gry?

Co do 4 pytania to polecam zeby zagral jakims healerem, najlepiej resto druid/holy paladin oni sa teraz najlepszymi healerami do pvp

Nie lubię robić za czyjąś niańkę :/. Ale wyczytałem, że feral druid jest całkiem spoko i go wypróbuję :D.

Feral Druid to aktualnie jeden z najlepszych dpsów na PvP.

Na BLu teoretycznie Horda ma przewagę na Ally, jednak ja aktualnie gram u Ally i nie odczuwam tej przewagi Hordy zbytnio.

Tu sobie zobacz spis serwerów i statystyki: http://www.wowprogress.com/realms/rank/eu/lang.en

Cześć wszystkim!Po 6 latach grania na privach, razem z kumplem kupiliśmy sobie battlechesta i wczoraj zaczęliśmy grę na globalu. Po pierwszym wybuchu euforii spotkało nas małe rozczarowanie, dlatego mamy kilka pytań, aby się upewnić czy global jest takim rajem, jak go wszyscy wcześniej przedstawiali.1. Dlaczego są takie dziwne "mini-lagi" (ok. sec) przy podnoszeniu loota z potworków, zbieraniu loota, czy przekładaniu itemów w bp? Niby takie nic, a jednak bardzo odczuwalne i kłujące w oczy.2. Dlaczego jest tak mało ludzi, nawet z tym cross-realms? W samym Durotarze i Orgrimmarze spotkaliśmy tyle samo osób ile było na privach przy liczbie graczy 1300. Wyobrażaliśmy sobie tłumy, a tu graczy naprawdę niewiele.3. Czy wybór serwera ma jakiekolwiek znaczenie ze względu na cross-realms? Pograliśmy trochę na Defias Brotherhood, lecz rozczarowała nas liczba graczy i twinków, nie spotkaliśmy nikogo bez hierloom'ów, a to trochę uciążliwe dla nowych. Przerzuciliśmy się na Burning Legion, niby więcej graczy, ale twinki wszędzie.4. Mój kolega ma zamiar grać hunterem, zatem kogo ja powinienem wziąć do duo (gramy głównie pvp)?5. Czy WoW umiera xd? Pytanie czysto teoretyczne!

siema ziomeczku,

1. mini lagi masz, bo masz neta z toya-net #sprawdzoneinfo

2. tak malo ludzi bo Ty przyszedles na wowa XDDD

3. dla ciebie nie, bo i tak będziesz najgorszy druid na serwerze a twoj kolega to bedzie najlepszy hunter na serwerze. I po pierwsze - nie serwer, a realm!!

4. powinieneś wziąć sorca lub knighta.

5. absolutnie.

warn_ico.png
Spam ~ blamro
Feral Druid to aktualnie jeden z najlepszych dpsów na PvP.Na BLu teoretycznie Horda ma przewagę na Ally, jednak ja aktualnie gram u Ally i nie odczuwam tej przewagi Hordy zbytnio.Tu sobie zobacz spis serwerów i statystyki: http://www.wowprogress.com/realms/rank/eu/lang.en

Dzięki, mega przydatny link :D.

A jak jest z AH, można sprzedać itemy na low lvl, ktoś to kupuje czy raczej nie podchodzić do 100 lvl, chyba, że po matsy?

Skupcie się na wbiciu 100lvla najpierw. Wtedy gold naprawdę łatwo się zarabia. Dopóki nie wbijecie to się zbytnio goldem nie przejmujcie.

Skupcie się na wbiciu 100lvla najpierw. Wtedy gold naprawdę łatwo się zarabia. Dopóki nie wbijecie to się zbytnio goldem nie przejmujcie.

Dzięki za pomoc, od dziś zaczynamy ostro grać :D!

Cześć wszystkim!Po 6 latach grania na privach, razem z kumplem kupiliśmy sobie battlechesta i wczoraj zaczęliśmy grę na globalu. Po pierwszym wybuchu euforii spotkało nas małe rozczarowanie, dlatego mamy kilka pytań, aby się upewnić czy global jest takim rajem, jak go wszyscy wcześniej przedstawiali.1. Dlaczego są takie dziwne "mini-lagi" (ok. sec) przy podnoszeniu loota z potworków, zbieraniu loota, czy przekładaniu itemów w bp? Niby takie nic, a jednak bardzo odczuwalne i kłujące w oczy.2. Dlaczego jest tak mało ludzi, nawet z tym cross-realms? W samym Durotarze i Orgrimmarze spotkaliśmy tyle samo osób ile było na privach przy liczbie graczy 1300. Wyobrażaliśmy sobie tłumy, a tu graczy naprawdę niewiele.3. Czy wybór serwera ma jakiekolwiek znaczenie ze względu na cross-realms? Pograliśmy trochę na Defias Brotherhood, lecz rozczarowała nas liczba graczy i twinków, nie spotkaliśmy nikogo bez hierloom'ów, a to trochę uciążliwe dla nowych. Przerzuciliśmy się na Burning Legion, niby więcej graczy, ale twinki wszędzie.4. Mój kolega ma zamiar grać hunterem, zatem kogo ja powinienem wziąć do duo (gramy głównie pvp)?5. Czy WoW umiera xd? Pytanie czysto teoretyczne!

1) Po wprowadzeniu mass-loot sysytemu jest pewiem delay na podnoszenie/przenoszenie itemów, lecz jeżeli jest on u Ciebie zbyt duży to sprawdź swój ping w grze.

2+3) Dziwne że mówisz iż na Defiasie spotykasz mało ludzi gdyż aktualnie jest to jeden z popularniejszych realmnów. Co do BL'a, sam tam gram ludzi jest masa. Twinki są i będą zawsze, a w szczególności teraz kiedy nie ma co robić :P // wybór realmu ma znaczenie na cross-realm, są grupy reamlów które są ze sobą połączone.

4) Do aren 2v2 z hunterem pasuje tylko drugi dps. Feral sprawdza się b. dobrze, zarówno boomkin, retri pally mimo iż po nefrie nadal mocny. Można polecić też rogala, ehn shammiego. W sumie wszystko co ma stun-locka i może się odpalić na dobry burst.

5) Jeszcze nie :)

A jak jest z AH, można sprzedać itemy na low lvl, ktoś to kupuje czy raczej nie podchodzić do 100 lvl, chyba, że po matsy?

Istnieje coś takiego jak transmog. Dużo low levelowych itemów wygląda po prostu ładnie i większość graczy chce, aby ich postać miała swój unikatowy wygląd. Jeśli wydropisz coś, co Twoim zdaniem wygląda sexy, to po levelowaniu udaj się do AH i sprawdź po ile to cacko chodzi. :)

Pozwolę sobie zadać takie pytanie :
Czy warto jest grać na serwerze Defias po stronie hordy?

Cześć wszystkim!

Po 6 latach grania na privach, razem z kumplem kupiliśmy sobie battlechesta i wczoraj zaczęliśmy grę na globalu. Po pierwszym wybuchu euforii spotkało nas małe rozczarowanie, dlatego mamy kilka pytań, aby się upewnić czy global jest takim rajem, jak go wszyscy wcześniej przedstawiali.

1. Dlaczego są takie dziwne "mini-lagi" (ok. sec) przy podnoszeniu loota z potworków, zbieraniu loota, czy przekładaniu itemów w bp? Niby takie nic, a jednak bardzo odczuwalne i kłujące w oczy.
2. Dlaczego jest tak mało ludzi, nawet z tym cross-realms? W samym Durotarze i Orgrimmarze spotkaliśmy tyle samo osób ile było na privach przy liczbie graczy 1300. Wyobrażaliśmy sobie tłumy, a tu graczy naprawdę niewiele.

3. Czy wybór serwera ma jakiekolwiek znaczenie ze względu na cross-realms? Pograliśmy trochę na Defias Brotherhood, lecz rozczarowała nas liczba graczy i twinków, nie spotkaliśmy nikogo bez hierloom'ów, a to trochę uciążliwe dla nowych. Przerzuciliśmy się na Burning Legion, niby więcej graczy, ale twinki wszędzie.

4. Mój kolega ma zamiar grać hunterem, zatem kogo ja powinienem wziąć do duo (gramy głównie pvp)?

5. Czy WoW umiera xd? Pytanie czysto teoretyczne!