Blizzard to to nie jest, jednak trailer zawiera najważniejszą rzecz w Path of Exile. Czyli? Mroczny, psychodeliczny klimat. Tego mu odmówić nie możemy. Zapraszam. guru
Nowy, baaardzo mroczny trailer Path of Exile
Akurat psychodelki tam nie ma wcale. Horror to nie to samo, co powykrecany, psychodeliczny klimat.
Tak akurat o tym pisze, poniewaz jestem fanem psychodelicznych klimatow, ktore dla mnie zawsze beda zwiazane z odmiennymi stanami swiadomosci i muzyka lat 60 i 70. I nie chce wyjsc na czepialskiego, zwyczajnie to zaznaczam, poniewaz zauwazylem, ze ludzie czesto biora horror za psychodelke, to pomyslalem, ze warto o tym tutaj wspomniec. Ciekawe tez jestem, dlaczego tak sie dzieje? Moze pewien wplyw na to ma Alicja splodzona przez pewnego pana o ciekawym nazwisku? Swoja droga - swietna to gra. Nie tylko pierwsza jej czesc, ale i druga.
Ale ta piosenka nie jest psychodeliczna. Z reszta jak okreslic, ze cos jest psychodeliczne? No wlasnie...
Ten utwor jest z lekka psycodeliczny. Akurat nic dobrego nie przychodzilo mi do glowy, to tak na odwal sie wpisalem na YT "psychodelic rock", wpadlem akurat na to. Dla mnie psychodelka to wlasnie odmienny stan swiadomosci, ktory zwiazany jest z zazywaniem narkotykow i czuc to w muzyce rockowej lat 60 i 70. Nie nazwe slowy, dlaczego akurat ta muzyka, bo niestety brak mi odpowiedniej znajomosci terminologii muzycznej. Zwyczajnie powiem, ze to czuje, ale to chyba malo satysfakcjonujaca odpowiedz, niestety innej nie udziele. Jednak z pewnoscia za psychodelke nie mozna uznac gry albo jej trailera, ktora jest zwyklym horrorem.
Blizzard to to nie jest, jednak trailer zawiera najważniejszą rzecz w Path of Exile. Czyli? Mroczny, psychodeliczny klimat. Tego mu odmówić nie możemy. Zapraszam. guru