Ja też ostatnio zacząłem grać w Aiona i nigdy wcześniej nie grałem. Muszę powiedzieć że mi się spodobał zarówno pod względem fabuły jak i gameplayu. Co do questów to nie miałem żadnych problemów. Są ładnie połączone fabularnie zarówno fabularne jak i zwykłe. Sinic miałeś problem z tymi questami pewnie dlatego że nie doczytałeś że istnieją 4 typy questów.
Żółte - fabularne
Ciemno niebieskie - to są normalne questy z fabułą i łączą się często w chainy a nawet jeśli się nie łączą to i tak fabuła ładnie jest prowadzona na przód ale trzeba czytać wszystko co jest napisane w questach a nie tylko gdzie iść i co zrobić (Ja czytam wszystko dlatego wolno mi idzie exp. 1 tydzień 24lv)
Jasno niebieskie - to questy typu idź zabij, przynieś pozamiataj. Rzadko mają jakąś głębie fabularną.
Różowe - dostępne są na przedziały co 5 leveli jeśli dobrze czytałem. W większości to są misje na instancje ale na początkowych levelach dają scrolle i różne nagrody za pogadanie tylko. Trzeba jednak uważać bo jeśli wbije się za wysoki lv to możesz już tych z niskiego lv nie dostać więc rób je jak tylko je zobaczysz.
Szpieg/zwiad - to są misje które robi się na terenie przeciwnej frakcji.
Podkreślam że nie jestem żadnym weteranem. Gram od przeszło dwóch tygodni, wiem coś o tej grze tylko i wyłącznie z poradników. Zawsze lubię najpierw poczytać o grze zanim zacznę w nią grać żeby nie noobić za bardzo :).
Co do slotów w inwentory to ja nie mam żadnych problemów. Zbieram cały loot z mobów i nic nie zostawiam. Nic w IS nie kupowałem i przed 66lv nie zamierzam kupować. Po prostu sprzedaje wszystko i wykupuje sloty za kinah bo nie mam na co wydawać. Obecnie mam 500k na 32lv i z 4x wykupiłem sloty. Nie ma żadnych problemów mieć wszystkie odblokowane nie zaglądając do is. I skasuje postać i przejdę na asmo bo teraz jestem elyosem. Grałem gunnerem ale nie wiem czy nie zmienię postaci. Nie mam z kim grać narazie i legionu też jeszcze nie szukałem. Grałem solo i fajnie mi się grało. Fajni ludzie na Barusie, polecam