Nowy gracz Elder Scrolls Online

Witam. Mam kilka pytań jako nowy gracz ESO.

1. Jak zacząć PVP ? Próbuję grać od miesiąca PVP i padam za każdym razem… Jak mam zdobyć eq pod pvp ?
  2. Czy do zdobycia endgame eq pvp i pve muszę mieć jakąś kozacką gildie czy mogę to zrobić sam np. z randomami grindując ?
  3. Staram się korzystać z poradników i oglądać buildy , ale tego jest tyle że nie wiem czego sam powiniem używać i czy mogę sam coś zmienić.
  4. Jak wygląda ENDGAME ? Aktualnie mam 300 CP. Ktoś z guild zrobił mi jakiś tam początkowy set pod magickę , ale i tak padam na trudnijeszym contencie. Robię daily dungi , gdzieś na triale próbuję ale na LFG jest mało grup. Robię misje i mapki na 100% . PVP bym chciał ale nie wiem jak zdobyć eq do pvp i padam jak szmata. Co mogę jeszcze robić ? Na malestorm padam po 4 poziomie. Archive Dung też nie dam rady robić.

Ta gra jest pay to win to po pierwsze, ale zaraz się zlecą że wszystko da się wyfarmić po kij wie jakim czasie

Jak masz gildie to ich zapytaj, od tego są ziomeczki, a jak się nie umiesz dogadać to ty masz problem… po co ci gildia jak z nimi nie grasz i cie nie uczą nic?

jako wieloletni gracz ESO dam ci jedną dobrą radę, jak nie umiesz grać, to się naucz! Jak się źle bawisz, to twoja wina! powinieneś się lepiej bawić!

Mam przegrane ponad 500h, chociaż aktualnie już nie gram, to powiedz mi, gdzie ty tam masz P2W ? Weź wymień kilka przykładów. Tylko nie mów mi że płatne DLC liczysz jako P2W, przecież nie poszedł byś aż tak na łatwiznę.

1. PvP to tak na 600cp+ chyba z tego co pamiętam, nazbieraj najpierw jakiś set z PvE pierwszej rangi jakiś chociaż, nawet nie perfekta i dopiero idź na PvP, możesz też mieć zły build, tam trzeba na przeżywalność iść bardziej. Najlepsza rada to pooglądaj poradniki, skill weave i tak ci od razu nie pójdzie, ja po 500h nie potrafiłem robić DPSa jak typy z youtube i przestałem grać, bo mnie to wkurzało.
  2. Ja farmiłem wsio z randomami, gildie miałem tradeingową.
  3. Te buildy robią typy co się naprawdę znają, jak ci coś nie pasuje to zmień, ale możesz spieprzyć cały build.
  4. Cały endgame to to co napisałeś, najlepiej jakąś ekipę sobie znajdź, ale eso to mocno solo gra z daily dungami itd. Jak umierasz to coś robisz źle, albo jeszcze nie czas, eso to strasznie prosta gra.

Na start w PvP polecam najpierw zebrać gear z setów dostępnych w kampanii Cyrodiil (np. Plaguebreak albo Dark Convergence – świetne na AoE). Do tego, na CP 300 możesz już zbierać Transmute Crystals, żeby zmienić staty na odpowiednie pod PvP. Graj kampanie w Cyrodiil dla bonusów :wink:.

Nie musisz mieć super gildii na endgame, ale randomy czasem są problematyczne :grinning:. Grinduj Battlegrounds dla AP i kupuj gear PvP w bazach frakcji. Build zmieniaj śmiało, ale trzymaj się jednego stylu (np. mag DPS lub tank). Maelstrom? Lepiej na CP 600+ :smile:.