Nowy gracz ESO, kilka pytań x)

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem tej gry, ale mam kilka pytań, oglądałem wiele poradników na yt ale większość jest dodana ponad rok temu, i pewnie już nie jest to aktualne :D mówimy i wersji na PC

1. Jak wygląda populacja? Czy wieje pustkami?

2. Gdy już osiągnie się max lvl, co dalej? Co ta gra oferuje?
3. Jak wyglądają instancje, czy są trudne, czy jest ich dużo?
4. Czy w grze jest potrzeba farmienia, aby zdobyć najlepszy set? ( mam nadzieję że tak :D )
5. Jak wygląda sprawa z shopem? Chodzi tu o shop za prawdzie pieniążki, co można w nim nabyć?
6. Nastawiam się na gre ze znajomymi, gra jest godna na eksplorowanie świata w party, oraz expienie?
7. Jak z PvP? Słyszałem coś o jednym mieście w którym jest tylko PvP, na innych mapach PvP w ogóle nie obowiązuje, to prawda czy może coś się zmieniło?
8. Czy osoba która nigdy nie grała w Skyrima, odnajdzie sie w ESO?

To chyba wszystkie pytania, jeźeli coś mi wpadnie jeszcze do głowy na pewno będę pisać :D

Jeśli mógłbym się dołączyć, bo mam dodatkowo 1 pytanie?

A mianowicie czy sama podstawka ma sens? grałem sobie jakiś czas temu na Xbox One, bo był próbny okres i gra mi się spodobała jednak do gry sporo jest dodatków, a to w końcu MMO i nie wiem, czy bez DLC nie zatrzymam się w miejscu po kilku godzinach?

Ja mam pytanie z innej beczki. Po skończeniu tutorialu na małej wyspie i dostaniu się do głównej mapy na chacie nie ma żadnej aktywności. A to dziwne bo zawsze na chacie można pogadać z ludźmi itp.

1. Populacja stoi na co najmniej wysokim poziomie :)

2. Max lvl tak naprawdę się dzieli na 3, tzn. maxymalnym levelem jest 50 i po jego wbiciu otrzymujesz status championa i za zdobyty exp otrzymujesz champion pointy które odpowiednio przydzielasz sobie według uznania, by założyć najlepsze możliwe lvlowe eq musisz osiągnąć 160 champion pointów, natomiast maxymalnym poziomem champion pointów jest 561. Co do end game jest wiele dungeonów, rajdów jak i PVP opartego na zergach

3. Jest ich całkiem sporo, niektóre są naprawdę trudne i trzeba się trochę pomęczyć i oczywiście znać mechanikę bossa i mieć ogarniętą grupę :)

4. Sety są różne ale większości z nich nie da się kupić tylko WŁASNORĘCZNIE lub RAZEM Z GRUPĄ wydropić części interesującego Cię setu (itemy zdobyte na dungeonie są wymienialne do 2 godzin TYLKO dla członków grupy)

5. P2W nie ma, są zmiany kosmetyczne jak np mounty czy wyglądy kraftowanych zbroi, są też przedmioty pozwalające przyśpieszyć niektóre procesy takie jak ulepszanie mounta czy też samo levelowanie ale nie burzy to balansu gry

6. Tutaj to już kwestia osobista, ale będziesz musiał poeksplorować by pozbierać skyshardy z map które dają dodatkowe skill pointy

7. Tak, PVP znajduje się na mapie Cyrodil która jest dosyć spora

8. Pewnie że się odnajdzie, nie zapominajmy że jest to gra MMORPG na podstawie uniwersum Elder Scrolls a nie jest to kolejny sequel serii The Elder Scrolls

@fuu

DLC nie są aż tak bardzo wymagane ale wiadomo że warto je mieć, poleciłbym zakupienie samej gry i później zakupu subskrypcji ESO Plus dzięki której otrzymujesz dostęp do wszystkich DLC przez pewien okres czasu, 1500 waluty do użycia w item shopie (za nią możesz wykupić DLC na stałe) jak i kilka innych przydatnych opcji jak np Craft bag

@murkrow

Wiele ludzi przesiaduje w mieście Vulkhel Guard na mapie Auridon, lub Elden Root na mapie Grahtwood. Zobacz czy masz włączony czat "zone" w grze

@Mavius Obecnie znajduje się w Khenarti Roost. Możliwe ze to dalej jakiś tutorial i muszę ukończyć dany quest i przenieść się na inna mapę by mieć dostęp do innych graczy czy chatu.

@murkrow Khenarti Roost jest tak jakby w połowie tutorialem, nie dziwię się że nikt tam nie piszę bo mapa ta jest bardzo mała :)

A wiec się rozwiązał problem:)

Jak wygląda sytuacja z aktualizacjami? Odbywają sie one dość często czy może jednak aktualizacja graniczy z cudem? :D

Jak wygląda sytuacja z aktualizacjami? Odbywają sie one dość często czy może jednak aktualizacja graniczy z cudem?  

są, kilka razy w roku

Jak wygląda sytuacja z aktualizacjami? Odbywają sie one dość często czy może jednak aktualizacja graniczy z cudem?  

Patche - średnio jeden na 2 tyg

no i tak jak @up Updaty - kilka razy w roku

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem tej gry, ale mam kilka pytań, oglądałem wiele poradników na yt ale większość jest dodana ponad rok temu, i pewnie już nie jest to aktualne :D mówimy i wersji na PC

1. Jak wygląda populacja? Czy wieje pustkami?

2. Gdy już osiągnie się max lvl, co dalej? Co ta gra oferuje?
3. Jak wyglądają instancje, czy są trudne, czy jest ich dużo?
4. Czy w grze jest potrzeba farmienia, aby zdobyć najlepszy set? ( mam nadzieję że tak :D )
5. Jak wygląda sprawa z shopem? Chodzi tu o shop za prawdzie pieniążki, co można w nim nabyć?
6. Nastawiam się na gre ze znajomymi, gra jest godna na eksplorowanie świata w party, oraz expienie?
7. Jak z PvP? Słyszałem coś o jednym mieście w którym jest tylko PvP, na innych mapach PvP w ogóle nie obowiązuje, to prawda czy może coś się zmieniło?
8. Czy osoba która nigdy nie grała w Skyrima, odnajdzie sie w ESO?

To chyba wszystkie pytania, jeźeli coś mi wpadnie jeszcze do głowy na pewno będę pisać :D