Witam wszystkich, postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z GW2, dorwałem dodatek HoT na niezłej promocji, więc stwierdziłem że dam szanse grze i zobaczę czy mnie przyciągnie na dłużej, nakręciłem się tym bardziej po opowieściach znajomego. Teraz mam na początek jedno bardzo ważne pytanie dotyczące wyboru servera, słyszałem że warte uwagi są ponoć Aurora Glade, Gunnar's Hold i Seafarer's Rest. Pytanie brzmi na którym serverze grają polskie gildie jeżeli chodzi o WvW i nie tylko oraz który server warto wybrać?
Nowy gracz GW2 - pytanie dotyczące wyboru servera
Witaj ja obecnie jestem na serwerze Blacktide gdzie znajdują się przynajmniej 3 polskie gildie grające WvW , nie wiem jak jest na innych serwerach a jeśli chodzi o PvE i PvP to działa to na zasadzie megaserwera czyli nie ma tam podziału . Serwer ma znaczenie tylko na WvW lecz istnieje możliwość zmiany serwera i wiele gildi z tej opcji korzysta aby zmienić serwer z różnych powodów .
Nie ma polskich gildii WvW. Są takie które od czasu do czasu biegają po borderze i dostają baty od kogo by nie spotkali. Bardziej są ta gildie PvM aniżeli WvW. Dlatego wybór serwera nie ma znaczenia szczegolnie jak co chwilę są relinki. Największe polskie "community" jest na blacktidzie ale nie warto tam grać.
Nie ma polskich gildii WvW. Są takie które od czasu do czasu biegają po borderze i dostają baty od kogo by nie spotkali. Bardziej są ta gildie PvM aniżeli WvW. Dlatego wybór serwera nie ma znaczenia szczegolnie jak co chwilę są relinki. Największe polskie "community" jest na blacktidzie ale nie warto tam grać.
Dlaczego nie warto? i na jakim serverze w takim razie warto? Te 3 co wyżej wymieniłem są ok?
Widać trollu dawno grałeś w tą gre bo głupoty piszesz zresztą nie pierwszy raz , relinki są dla serwerów z małum zaludnieniem a nie dla każdego a czemu uważasz że nie warto grać na Blacktide to nawet nie będę pytać ale zgodzę się z tym że najwięcej polaków biega na Blacktide . Wracając do Polskich gildi WvW to oczywiście nie ma takich co grają Hardcore a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo ale jest wiele takich co przynajmniej 2 razy w tygodniu rajdują więc można je określić jako gildie WvW .
Xtroolu co to za random ?:D i z jakiej gildi szrotowej ?
Sedsuro masz tu link do kanału gildi Guardian Brigade https://www.youtube.com/GuardianBrigadePOL
Masz tam filmiki z rajdów WvW jak i PvE więc sam możesz zobaczyć jak to wygląda w jednej z większych polskich gildi
Zorientowałem się trochę w tych serverach i z tych fajniejszych każdy obecnie jest na full, nie wiem ile to potrwa ale na razie jako nowy gracz w sumie pvp i tak nie dla mnie, więc póki co pogram sobie na Blacktide i zobaczę czy gra mnie w ogóle zatrzyma na dłużej, dzięki
Widać trollu dawno grałeś w tą gre bo głupoty piszesz zresztą nie pierwszy raz , relinki są dla serwerów z małum zaludnieniem a nie dla każdego a czemu uważasz że nie warto grać na Blacktide to nawet nie będę pytać ale zgodzę się z tym że najwięcej polaków biega na Blacktide . Wracając do Polskich gildi WvW to oczywiście nie ma takich co grają Hardcore a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo ale jest wiele takich co przynajmniej 2 razy w tygodniu rajdują więc można je określić jako gildie WvW .
Przeciez wlasnie potwierdziles moja slowa. Po co isc na takie BT skoro co 2 miesiace ladujesz z innym serwerem? Po drugie lepiej isc na wiekszy server ktory bedzie w srodku tej stawki jak np: Vabbi anizeli na BT ktory raz jest laczony z serverem z tieru 1, a pozniej laduje na samym dole. Zreszta, polskie community nie uwazam za powod dla ktorego wybrac BT, szczegolnie jak powiedzialem: nie ma polskich gildii strcte WvW (tylko nie nazywali POLi gildia WvW, ktora od czasu do czasu zbierze te 20 ludzi i wyjdzie na border zblobic sie z pugami czy inna gildia), polskie community nie jest warte zwyczajnie tego warte, co tylko pokazuje historia tego serwera (przed relinkami ciagle tier 9 XD)
Xtroolu co to za random ?:D i z jakiej gildi szrotowej ?
A co ma moja osoba do mojej opini? Jestem pugiem jak juz, nikogo reprezentuje.
Na razie zacząłem na tym BT i poznaje grę, jak któryś z tych serverów zejdzie z Full to najwyżej usunę postać i się przeniosę
Widze trollu że masz takie pojęcie o polskich gildiach że aż płakać się chce , POL jest gildią PvX która regularnie dwa razy w tygodniu rajduje gildyjnie na WvW i poza tym codziennie ktoś lata pugowo po borderach więc jak nie wiesz to się nie wypowiadaj . Żałuję że w ogóle zacząłem z tobą dyskusje i nie mam zamiaru już dalej brnąć. Na full serwerach jest mało polskich gildi grających WvW z oczywistego względu gdyż nie mogą oni prowadzić rekrutacji a na tych serwerach to potrzeba przynajmniej 25-30 zgranych osób żeby coś wygrać więc wszystko zależy od tego Sedsuro czy chcesz grać gildyjnie czy pugowo.
Widze trollu że masz takie pojęcie o polskich gildiach że aż płakać się chce , POL jest gildią PvX która regularnie dwa razy w tygodniu rajduje gildyjnie na WvW i poza tym codziennie ktoś lata pugowo po borderach więc jak nie wiesz to się nie wypowiadaj . Żałuję że w ogóle zacząłem z tobą dyskusje i nie mam zamiaru już dalej brnąć. Na full serwerach jest mało polskich gildi grających WvW z oczywistego względu gdyż nie mogą oni prowadzić rekrutacji a na tych serwerach to potrzeba przynajmniej 25-30 zgranych osób żeby coś wygrać więc wszystko zależy od tego Sedsuro czy chcesz grać gildyjnie czy pugowo.
Czyli co, warto zahaczyć jakiś server Very High? Vabbi, Gunnar's Hold lub Underworld? zależałoby mi w przyszłości jeżeli bym został przy grze znaleźć oczywiście jakąś gildie z którą robiłoby się takie rzeczy, najlepiej wiadomo polską, ale jeżeli to na ten moment niemożliwe no to cóż.. zostaje grać póki co i się zobaczy
Dobra, nie płacz mi tu bo najechałem na jakąś gildie, z którą masz jakiś związek.
Jeszcze sam mi potwierdziłeś, że jestescie gildia PvX aniżeli stricte WvW (a takie miałem na myśli). Więc nie wiem co chciałeś/chcesz mi udowodnić? Jak chciałeś z jak najlepszej strony zareklamować swoją gildie to moim zdaniem średnio ci to wyszło wchodząc w bezsensowną kłótnie. No ale trzeba walczyć o gracza w polskim community by numerki w rosterze sie zgadzały . Idźcie tam xere poćwiczcie, bo dalej mnie smieszy jak rajmund specjalnie przychodzil do innej gildii na weekly cleare.
Fajnie panowie że sobie rozmawiacie, ale dalej nie dostałem odpowiedzi a po waszych wypowiedziach widzę że jednak ogarniacie gierkę, popatrzyłem na rankingi WvW i stwierdziłem że zacznę na Gunnar's Holdzie, jak nie będzie tam żadnych polskich gildii to trudno
Sedsuro według mnie jak chcesz grać gildyjnie to radziłbym ci Blacktide ale na Gunnarsach też kiedyś było trochę polskich gildi więc może coś znajdziesz a ty trollu jesteś takim ekspertem od WvW że twoja była gildia po dwóch tygodniach się rozpadła a gildia PvX też może być gildią WvW a o taką kolega pyta a nie konkretnie o gildię stricte WvW. Ciekawi mnie tylko skąd u ciebie tyle jady w stosunku do polskich graczy.
Idźcie tam xere poćwiczcie, bo dalej mnie smieszy jak rajmund specjalnie przychodzil do innej gildii na weekly cleare.
I co to ma wspólnego z tematem ? Zazdrościsz mu bo ciebie żadna gildia nie chce przyjąć gdyż każdy cie zna w grze i wie jakim toksycznym graczem jesteś .
Transfer postaci jest za gemy? Chciałem przenieść się na Gunnar's i chcą za to 1800 gemów.
Tak za gemy , możesz je kupić za walutę z gry lub realne pieniądze .
Lub usunąć wszystkie postacie i przenieść się za darmo.
I co to ma wspólnego z tematem ? Zazdrościsz mu bo ciebie żadna gildia nie chce przyjąć gdyż każdy cie zna w grze i wie jakim toksycznym graczem jesteś .
To że każdy ma swoje za uszami i wytykanie mojej opinii jako gorsza tylko z powodu jaka osoba jestem? Zresztą czego mam zazdrościć jak sam z nich tam byłem, bo skąd bym to wiedział xD . Zresztą od jakiś 6 miesięcy nigdzie nawet się nie starałem dołączyć, więc nie wiem skąd masz te wiadomości ze nikt mnie nie chce.
Witam wszystkich, postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z GW2, dorwałem dodatek HoT na niezłej promocji, więc stwierdziłem że dam szanse grze i zobaczę czy mnie przyciągnie na dłużej, nakręciłem się tym bardziej po opowieściach znajomego. Teraz mam na początek jedno bardzo ważne pytanie dotyczące wyboru servera, słyszałem że warte uwagi są ponoć Aurora Glade, Gunnar's Hold i Seafarer's Rest. Pytanie brzmi na którym serverze grają polskie gildie jeżeli chodzi o WvW i nie tylko oraz który server warto wybrać?