Witam mam pytanie do doświadczonych graczy Aiona. Mianowicie nie miałem z ta grą nigdy styczności a z okazji ze pojawiła się na steamie postanowiłem co nieco się pobawić. Czy ktoś może mi doradzić jaka klasa jest dobra na początek? Aby poznać mechanikę świat itp? Głownie chodzi mi o pve. Słyszałem ze kleryk jest op na pve ale nie wiem czy to prawda czekam na jakieś porady.
Nowy Gracz
Obojętnie jaką postać wybierzesz, każda się przyda na pve nieważne czy to heal, dps czy tank, wiec graj tym, co ci się spodobało. Jeśli lubisz leczyć, może być i kler.
Przez większość czasu pewnie będę grał solo dlatego chciałem się dowiedzieć czy jakaś klasa jest lepsza do solo.
W Aionie na endgame w zasadzie nie ma gry solo, bo co tam można robić solo? Biegać po mieście? ^^
Wyexpiłam trochę postaci i każda da sobie radę sama wbić 65... Teraz te questy są tak znerfione, że naprawdę nie ma problemów. No może największe problemy miałam sinem, bo jednak klasa melee bez heala i już było trudniej jak się zagrowało przypadkiem kilka mobów.
Jeśli można spytać to którą klasę najłatwiej ci się expilo?
Najłatwiej się expiło, jak się już wiedziało co i jak! To naprawdę nie ma znaczenia. Wybierz tą postać, która ci się spodobała. Napisz, czego oczekujesz od postaci, to ci pomogę wybrać, coś więcej oprócz tego, żeby była w miarę samodzielna, bo takich postaci jest kilka.
Hmm preferuje postacie mele w ostateczności ranged ale w tym przypadku tylko ataki fizyczne np lucznik (magowie odpadają) szukam cos na wzor paladyna z wow-a (ciężka puszka z self healem)
Z fizyków to templar, bardzo duża wytrzymałość, ma self heale i tarcze (nie tylko dla siebie ale także dla grupy), a przy dobrym ogarnięciu postaci też potrafi zrobić dobry dps. I jest jeszcze gladiator, postać aoe, leczy się z obszarówek, też ma duża wytrzymałość, chociaż nie taką jak templar. Tylko są to klasy które na pvp nie przepadają za magikami. Ranger jest fajny, ma duży burst, ale nie ma heala, tylko skille pozwalające uniknąć ciosów przeciwnika, może usypiać, stunować.
Fizycy w aionie mają to do siebie, że potrzebują dobry ping i fps, żeby weavować (wplatanie autoataków między skillami).
Z takich wytrzymałych postaci z healem (i dpsem) jest jeszcze "puszka", czyli etertech, ale on jest magiczny chociaż bije melee (albo pół melee bo na 7m)
Czyli grając Templarem nie będę miał problemow z questami i silniejszymi mobami? To taki tank?
Nie expiłam nigdy templara ;P Z tego co wiem, chyba na początku ma dosyć mało skilli. Nie wiem, kiedy dostaje jakiś burst. Ja tylko ci piszę, jak to wygląda na 65 z tego co wiem ;P Tak właściwie w większości gier najłatwiej jest klasami dystansowymi, bo można kejtować.
Ok to sprawdzę sobie rangera tak do 20 lvla a później templara i się zdecyduje Dzięki za pomoc
Nie wiem, czy 20 lvl jest miarodajny ;D Jak się chce przetestować postacie najlepiej to robić na jakim private, np not aion.
Nie radzę grać templarem na starcie bo strasznie wolno się nim expi. Jeśli lubisz "fizyczne" postacie dystansowe to łucznik będzie w sam raz. Szybko się nim expi, ma duży dmg, wiele skilli cc (stuny, slowy, snare'y itp.) i ogólnie jest łatwy w prowadzeniu jeśli idzie o pve. W sam raz na start
#edit
Polecam również gunslingera - taka hybryda fizyczno/magiczna. Najlepiej pooglądaj sobie filmiki z postaciami jakie Cie interesują i wybierz tą, która Ci się najbardziej spodoba.
Witam mam pytanie do doświadczonych graczy Aiona. Mianowicie nie miałem z ta grą nigdy styczności a z okazji ze pojawiła się na steamie postanowiłem co nieco się pobawić. Czy ktoś może mi doradzić jaka klasa jest dobra na początek? Aby poznać mechanikę świat itp? Głownie chodzi mi o pve. Słyszałem ze kleryk jest op na pve ale nie wiem czy to prawda czekam na jakieś porady.