Witam przeprowadzam się i muszę zmienić internet ;( jaki polecacie niestety kablówka odpada bo to nie blok tylko domek na przedmieściu. Jaki polecacie ? Jak oceniacie neostrade z tp? A może jakieś inne proszę o propozycje oraz najlepiej uzasadnienie.
Nowy internet
Neostrada TP coś pięknego dla mnie. Posiadam TP już 5 rok i nigdy nie narzekałem. Nie spotkałem się z brakiem internetu za wyjątkiem awarii jak burza zerwała jakieś kable to nie miałem 2-4h neta ; ). Pomoc techniczna jest naprawdę dobra więc polecam gorąco!
Edit: Dodam jeszcze że mam 10mb i transfer mam 1100kb/s około i NIGDY nie miałem tak że spadało poniżej 900kb/s ;]
ps. Mieszkam na wsi więc u Ciebie będzie tylko lepiej.
Tez polecam neostrade, mam ja juz naprawde sporo czasu i tez wiekszych problemow nie bylo, tak jak kolega wspomnial jedynie podczas burzy mialem 2 razy brak internetu, do tego mam od nich dekoder za 1 zl i telewizje za free na rok.
też mieszkam na przedmieściu w domku i tak jak 2x up , TP najlepsza opcja jaką masz , innej lepszej nie ma niestety ( u mnie jeszcze moge mieć netie )
Jeśli masz możliwość to polecam UPC, ale przynajmniej ten 30MB/S. Tutaj masz cenniki http://www.upc.pl/internet/. UPC podaje prędkości pobierania [downloading] a nie łącze [w MBitach].
Niestety z UPC u mnie nie obsluguje a zostalo mi albo netia albo tp i teraz promocja w tp ze tablet za zeta taki sobie ale zawsze cos Wiec moje pytanie netia czy tp? I pisze od razu ze powyzej 20 bym bral
Niestety z UPC u mnie nie obsluguje a zostalo mi albo netia albo tp i teraz promocja w tp ze tablet za zeta taki sobie ale zawsze cos Wiec moje pytanie netia czy tp? I pisze od razu ze powyzej 20 bym bral
tp polecam mam 6 lat 0 problemów a teraz są nawet fajne ceny 40 zł za 10 mb + te chyba 20 zł za utrzymanie lini
Neostrade bierz ..btw to już chyba nie jest TP tylko Orange
Ja może zapytam bo mam tak samo jak kolega że niedługo bd się na tzw. wieś wyprowadzał tam 2km od miasta i moje pytanie czy ktoś może jest użytkownikiem internetu INEA. To jest o ile się nie mylę internet (telewizja telefon itp.) dostępny tylko w Wielkopolsce. Dobry to internet w ogóle? Opłaca się?
TP jak najbardziej. Mam ją od początku czyli ok. 5 lat, zero problemów jak na razie. Aktywacja trwa kilka dni i już możesz chulać . Moja przyjaciółka zamówiła sobię netię i nawet czekała pół roku za aktywacją, ale nie wiem czemu tak miała-to szczegół. Ceny mają znośne a i możesz nie kiedy dostać jakiś gadźet, teraz sam biorę fun packa bo ponoć można dostać tableta- nie oczękuję fajerwerków. Gadźet to gadźet
Najprawdopodobniej wezmę Neostrade TP,a inne pytanie, jak jest z tym ze szybkość neta zależy od łącza że np jak wykupie 20mb to jeśli kabel będzie do 8 to bede miał osiem. Czy to prawda? A jeśli tak to jak to sprawdzić?
Czasy kiedy TP czy Netia była dla ludzi, którzy nie mają innego wyboru i godzą się na mniejsze zło dawno minęły możesz brać śmiało i nie będzie problemu.
Najprawdopodobniej wezmę Neostrade TP,a inne pytanie, jak jest z tym ze szybkość neta zależy od łącza że np jak wykupie 20mb to jeśli kabel będzie do 8 to bede miał osiem. Czy to prawda? A jeśli tak to jak to sprawdzić?
ktoś ci głupot nagadał
przed założeniem neta w tp sprawdzają możliwość twojego łącza czyli nena
np ja chciałem kupić neta 20 mb bo kosztował tyle samo co 10 to koleś mi powiedział że niema takiej możliwość i max to 12 mb to kupiłem 10 bo takie pakiety mają tylko ale i tak widzę że te 2 gratis dostałem bo mam 12.4
a sprawdzić możesz np na http://www.speedtest.pl/
Bierz tp bo netia to syf.
Osobiście polecam UPC pakiet 60MBit
Po pierwsze, sprawdź sobie na jaki transfer pozwoli ci linia telefoniczna - głupio byłoby brać mocną opcję jeśli fizycznie nie masz szans na więcej niż 2-3Mb/s
Po drugie... osobiście odradzam radiówki. Zbyt zależne od pogody mi się zawsze wydawały (i patrząc na relacje kilku osób które taki internet posiadały - nie bez powodu).
Po trzecie, na pewno nie masz jakiegoś lokalnego dostawcy netu kablowego w pobliżu? Nie zawsze co w wielkiej firmie to świetne, o czym dowiedziałem się na własnej skórze (spore problemy ze starym Speedtouchem od Neozgagi i obecny net od lokalnej firmy, gdzie awarie przez ostatnie kilka lat zdarzyły się dwie - pierwsza przy okazji burzy, gdzie piorun walnął w mój blok [niszcząc główny router na osiedlu i mnóstwo innego sprzętu], a druga parę dni temu, kiedy jacyś inteligenci z bożej łaski postanowili pokraść światłowody na złom).
Niestety to nie jest miasto to tj wies/miasteczko 10 km do sporego miasta . Wiec neostrada musi byc.
ja nie kumam jak mozna miec teraz neta 10mb za taka cene. Ja place 59 zl i mam 70mb a 10 mb bylo ok jakies 5 lat temu.
@up ja place 79 i mam 4mb, ale to szczegol
Sam sie czaje na neostrade, brak mi tylko kabla w domu (niechca mi podlaczyc ) - a kabel zawsze lepszy od radiowki.
Inea, jak najbardziej na tak.
Mam pytanie do ludzi co maja neostrade - Prosze was, abyscie mi powiedzieli "jak stare macie kable" ktore sa u was " w ulicy".
A co do sprawdzania lacza. to najpierw musisz podpisac umowe, a dopiero pozniej przyjdzie majster, co stwierdzi, czy mozna podlaczyc, jak mozna podlaczyc, i ile mozna podlaczyc. Wiem bo miałem juz wszystko umowione, przyszedl majster i orzekl "nie ma kabla - nie ma neostrady", mozemy dac orange freedom. No to go wyrzucilem
A więc tak. Czysto teoretycznie Tp już nie ma bo zostało całkowicie wchłonięte przez Orange. Ja mam neta z Orange i nie narzekam hula że aż miło popatrzeć. Niestety Neostrady nie mogłem wziąć bo ona wymaga/ła abonamentu telefonicznego za 50 zł a ja mam za 30 zł. Więc jeżeli za telefon stacjonarny płacisz 50 zł- Bierz neostrade
Jeżeli 30zł-Orange.