Nowy internet

Witam przeprowadzam się i muszę zmienić internet ;( jaki polecacie niestety kablówka odpada bo to nie blok tylko domek na przedmieściu. Jaki polecacie ? Jak oceniacie neostrade z tp? A może jakieś inne proszę o propozycje oraz najlepiej uzasadnienie.

Neostrada TP coś pięknego dla mnie. Posiadam TP już 5 rok i nigdy nie narzekałem. Nie spotkałem się z brakiem internetu za wyjątkiem awarii jak burza zerwała jakieś kable to nie miałem 2-4h neta ; ). Pomoc techniczna jest naprawdę dobra więc polecam gorąco!

Edit: Dodam jeszcze że mam 10mb i transfer mam 1100kb/s około i NIGDY nie miałem tak że spadało poniżej 900kb/s ;]

ps. Mieszkam na wsi więc u Ciebie będzie tylko lepiej.

Tez polecam neostrade, mam ja juz naprawde sporo czasu i tez wiekszych problemow nie bylo, tak jak kolega wspomnial jedynie podczas burzy mialem 2 razy brak internetu, do tego mam od nich dekoder za 1 zl :D i telewizje za free na rok.

też mieszkam na przedmieściu w domku i tak jak 2x up , TP najlepsza opcja jaką masz , innej lepszej nie ma niestety :P ( u mnie jeszcze moge mieć netie )

Jeśli masz możliwość to polecam UPC, ale przynajmniej ten 30MB/S. Tutaj masz cenniki http://www.upc.pl/internet/. UPC podaje prędkości pobierania [downloading] a nie łącze [w MBitach]. :)

Niestety z UPC u mnie nie obsluguje a zostalo mi albo netia albo tp i teraz promocja w tp ze tablet za zeta taki sobie ale zawsze cos :D Wiec moje pytanie netia czy tp? I pisze od razu ze powyzej 20 bym bral :D

Niestety z UPC u mnie nie obsluguje a zostalo mi albo netia albo tp i teraz promocja w tp ze tablet za zeta taki sobie ale zawsze cos Wiec moje pytanie netia czy tp? I pisze od razu ze powyzej 20 bym bral

tp polecam mam 6 lat 0 problemów a teraz są nawet fajne ceny 40 zł za 10 mb + te chyba 20 zł za utrzymanie lini

Neostrade bierz ..btw to już chyba nie jest TP tylko Orange :D

Ja może zapytam bo mam tak samo jak kolega że niedługo bd się na tzw. wieś wyprowadzał tam 2km od miasta i moje pytanie czy ktoś może jest użytkownikiem internetu INEA. To jest o ile się nie mylę internet (telewizja telefon itp.) dostępny tylko w Wielkopolsce. Dobry to internet w ogóle? Opłaca się?

TP jak najbardziej. Mam ją od początku czyli ok. 5 lat, zero problemów jak na razie. Aktywacja trwa kilka dni i już możesz chulać :). Moja przyjaciółka zamówiła sobię netię i nawet czekała pół roku za aktywacją, ale nie wiem czemu tak miała-to szczegół. Ceny mają znośne a i możesz nie kiedy dostać jakiś gadźet, teraz sam biorę fun packa bo ponoć można dostać tableta- nie oczękuję fajerwerków. Gadźet to gadźet :)

Najprawdopodobniej wezmę Neostrade TP,a inne pytanie, jak jest z tym ze szybkość neta zależy od łącza że np jak wykupie 20mb to jeśli kabel będzie do 8 to bede miał osiem. Czy to prawda? A jeśli tak to jak to sprawdzić?

Czasy kiedy TP czy Netia była dla ludzi, którzy nie mają innego wyboru i godzą się na mniejsze zło dawno minęły możesz brać śmiało i nie będzie problemu.

Najprawdopodobniej wezmę Neostrade TP,a inne pytanie, jak jest z tym ze szybkość neta zależy od łącza że np jak wykupie 20mb to jeśli kabel będzie do 8 to bede miał osiem. Czy to prawda? A jeśli tak to jak to sprawdzić?

ktoś ci głupot nagadał

przed założeniem neta w tp sprawdzają możliwość twojego łącza czyli nena

np ja chciałem kupić neta 20 mb bo kosztował tyle samo co 10 to koleś mi powiedział że niema takiej możliwość i max to 12 mb to kupiłem 10 bo takie pakiety mają tylko ale i tak widzę że te 2 gratis dostałem bo mam 12.4

a sprawdzić możesz np na http://www.speedtest.pl/

Bierz tp bo netia to syf.

Osobiście polecam UPC pakiet 60MBit :)

Po pierwsze, sprawdź sobie na jaki transfer pozwoli ci linia telefoniczna - głupio byłoby brać mocną opcję jeśli fizycznie nie masz szans na więcej niż 2-3Mb/s :)

Po drugie... osobiście odradzam radiówki. Zbyt zależne od pogody mi się zawsze wydawały (i patrząc na relacje kilku osób które taki internet posiadały - nie bez powodu).

Po trzecie, na pewno nie masz jakiegoś lokalnego dostawcy netu kablowego w pobliżu? Nie zawsze co w wielkiej firmie to świetne, o czym dowiedziałem się na własnej skórze (spore problemy ze starym Speedtouchem od Neozgagi i obecny net od lokalnej firmy, gdzie awarie przez ostatnie kilka lat zdarzyły się dwie - pierwsza przy okazji burzy, gdzie piorun walnął w mój blok [niszcząc główny router na osiedlu i mnóstwo innego sprzętu], a druga parę dni temu, kiedy jacyś inteligenci z bożej łaski postanowili pokraść światłowody na złom).

Niestety to nie jest miasto to tj wies/miasteczko :D 10 km do sporego miasta . Wiec neostrada musi byc.

ja nie kumam jak mozna miec teraz neta 10mb za taka cene. Ja place 59 zl i mam 70mb a 10 mb bylo ok jakies 5 lat temu.

@up ja place 79 i mam 4mb, ale to szczegol :P

Sam sie czaje na neostrade, brak mi tylko kabla w domu (niechca mi podlaczyc :P) - a kabel zawsze lepszy od radiowki.

Inea, jak najbardziej na tak.

Mam pytanie do ludzi co maja neostrade - Prosze was, abyscie mi powiedzieli "jak stare macie kable" ktore sa u was " w ulicy".

A co do sprawdzania lacza. to najpierw musisz podpisac umowe, a dopiero pozniej przyjdzie majster, co stwierdzi, czy mozna podlaczyc, jak mozna podlaczyc, i ile mozna podlaczyc. Wiem bo miałem juz wszystko umowione, przyszedl majster i orzekl "nie ma kabla - nie ma neostrady", mozemy dac orange freedom. No to go wyrzucilem :P

A więc tak. Czysto teoretycznie Tp już nie ma bo zostało całkowicie wchłonięte przez Orange. Ja mam neta z Orange i nie narzekam hula że aż miło popatrzeć. Niestety Neostrady nie mogłem wziąć bo ona wymaga/ła abonamentu telefonicznego za 50 zł a ja mam za 30 zł. Więc jeżeli za telefon stacjonarny płacisz 50 zł- Bierz neostrade

Jeżeli 30zł-Orange.