Witam
Kumpel poszukuje kompa do 1500/1600, no i złożyłem coś takiego:
Coś byście pozmieniali, czy jest ok?
Witam
Wygląda ok, ma możliwość późniejszej rozbudowy jak się znajdzie kasa
Wygląda ok, ma możliwość późniejszej rozbudowy jak się znajdzie kasa
ty chyba jaja robisz jakies rozbudowy ...
zasilacz 300w slaby wiec nie obsluzy mocniejszej karty to raz
karta graficzna to lippny gtx 750 cena kosmos z porownaniem do mozliwosc tej karty i tez nie bylbym pewny czy ten zasilacz obsluzy i ta karte
i plyta niskich lotow kupilem taka sama ale liczylem sie z tym .
Ja bym sie nie zastanowil czy nie dolozyc 100 zl i poszukac conajmiej lepszy zasilacz 500 watowy a w cenie tego gtx masz juz r7 265 ktory offeruje duzo wiecej .
ty chyba jaja robisz jakies rozbudowy ...zasilacz 300w slaby wiec nie obsluzy mocniejszej karty to raz karta graficzna to lippny gtx 750 cena kosmos z porownaniem do mozliwosc tej karty i tez nie bylbym pewny czy ten zasilacz obsluzy i ta kartei plyta niskich lotow kupilem taka sama ale liczylem sie z tym .Ja bym sie nie zastanowil czy nie dolozyc 100 zl i poszukac conajmiej lepszy zasilacz 500 watowy a w cenie tego gtx masz juz r7 265 ktory offeruje duzo wiecej .
średnio 9% czyli zamiast 50 fps będzie miał 54 , czy np ~ zamiast 30 - 33 tylko wtedy musi brać większy zasilacz, bo radeon głodny. Chociaż po moich przejsciach z radeonami nvidiia to i tak mniej problemów
ty chyba jaja robisz jakies rozbudowy ...zasilacz 300w slaby wiec nie obsluzy mocniejszej karty to raz karta graficzna to lippny gtx 750 cena kosmos z porownaniem do mozliwosc tej karty i tez nie bylbym pewny czy ten zasilacz obsluzy i ta kartei plyta niskich lotow kupilem taka sama ale liczylem sie z tym .Ja bym sie nie zastanowil czy nie dolozyc 100 zl i poszukac conajmiej lepszy zasilacz 500 watowy a w cenie tego gtx masz juz r7 265 ktory offeruje duzo wiecej .
Zgadzam się z Tobą w 100%, zasilacz 300W to parodia jak na te czasy.
Widzicie madrale ile kasy chce przeznaczyc ? z dopiskiem jak najmniej. .. logiczne, ze jak doda 100 wiecej moze kupic mocniejszy zasilacz jak da kolejna pokusic sie moze o lepsza kartę jednak w przedziale 1500-1600 nic lepszego nie ukroi co do rozbudowy mialem na mysli proc i ram.
Do autora nie sluchaj tych tam, jak masz jeszcze wątpliwości idź na pclab albo benchmarka i poczytaj lub popytaj
W swoim kompie mam 750ti i jestem z niej zadowolony, raz, że pobór prądu bardzo mały, to dwa, można ją baardzo podkręcić, zwiększam zegar gpu o 180MHz, a pamięci o 650, co do rxów to nie wiem jak się kręcą, ale wątpię, żeby się podkręciły wyżej przy racjonalnych temperaturach (moje to ok.60 stopni).
O ile ten zasilacz uciągnie OC karty, to bardzo polecam.
średnio 9% czyli zamiast 50 fps będzie miał 54 , czy np ~ zamiast 30 - 33 tylko wtedy musi brać większy zasilacz, bo radeon głodny. Chociaż po moich przejsciach z radeonami nvidiia to i tak mniej problemów
256bitow vs 1280biktow hmmm
Witam