Nowy komp i już problemy... :(

Witam. Wczoraj przyszedł nowy komputer , krótko opisze:

I5 3350p

hd7850

4gb ram

I mam problem z grami , ponieważ na przykład w League Of Legends co chwila mam jakieś miganie białych plamek na ekranie przez co nie idzie komfortowo grać , inna sprawa - Assasins Creed 3 - textury są tak jak by na przemian - raz kawałek tkstury - raz biały kwadracik , modele postaci nie ładują się prawidłowo i w ogóle , czy może to być wina sterowników ? Właśnie ściągam nowe i zobaczymy , ale jeśli to nie pomoże - ma ktoś jakieś pomysły?

Myślałem , że to może być wina karty graficznej , ale skoro teraz działa jak złoto (nic nie miga itp) , w Assasinie w menu wszystko jest prawidłowo , to chyba nie może być od tego? :(

Mogą być sterowniki, Radeony są znane z problemów ze sterami. Jeśli to nie software to w takim razie wszystko wskazuje na artefakty graficzne, czyli po prostu wcisnęli ci zepsutą kartę graficzną.

Jeśli zmiana softu nie pomoże to na gwarancję i niech się z tym męczą.

Jak masz Windows 7 to zainstaluj .net Framework 4 i C++ redist. (directx 9 jak nie masz)

Co do sterowników to ostatnio AMD robi to dobrze :D

Przed odsyłaniem, jeszcze zrób formata. Możliwe, że jakieś pliki systemowe są uszkodzone. Ale format to ostatecznośc.

Zmieniłem sterowniki i wszystko w porządku :)

Inna sprawa - nie spodziewałem się , że na kompie za prawie 2500 zł będę mieć spadki FPS w Bostonie w AC3... :X

Co oni robią na tym Youtube że na takim sprzęcie i jeszcze z nagrywaniem gra lata im płynnie... niewiele to się różni od mojego starego sprzętu sprzed 7 lat :( A może nie mam coś zainstalowane ? Czy po prostu ten sprzęt nie radzi sobie z tą grą? :(

Optymalizacja Assasina 3 leży i kwiczy niczym GTA IV. Więc nie ma się co dziwić, że słabo ci chodzi. Bo dobre osiągi w tej produkcji to sprawa zależna od szczęścia.

Pocieszyłeś mnie :D Myślałęm , że kasa , że tak powem "w błoto" :P

Zainstaluj program GameBooster 3 on wyłączy niepotrzebne usługi i podniesie wydajność blaszaka ;)

Powinienes dostac warna za te odkopywanie tematow.

Witam. Wczoraj przyszedł nowy komputer , krótko opisze:

I5 3350p

hd7850

4gb ram

I mam problem z grami , ponieważ na przykład w League Of Legends co chwila mam jakieś miganie białych plamek na ekranie przez co nie idzie komfortowo grać , inna sprawa - Assasins Creed 3 - textury są tak jak by na przemian - raz kawałek tkstury - raz biały kwadracik , modele postaci nie ładują się prawidłowo i w ogóle , czy może to być wina sterowników ? Właśnie ściągam nowe i zobaczymy , ale jeśli to nie pomoże - ma ktoś jakieś pomysły?

Myślałem , że to może być wina karty graficznej , ale skoro teraz działa jak złoto (nic nie miga itp) , w Assasinie w menu wszystko jest prawidłowo , to chyba nie może być od tego? :(