Nowy komputer do 2100

Witam,mam 2100 zł na nowy komputer i prosze was o pomoc w złożeniu go.Ma być przeznaczony tylko do grania.Myslalem nad takim czymś

Procesor-AMD Phenom II X4 965

Karta graficzna-GTX460 1GB

Płyta główna-Gigabyte GA-990FXA-D3

Ram-Patriot DDR3 8GB(2x4GB) 1600MHz CL9

Dysk-Western Digital Caviar 500GB SATA3

Chłodzenie-Zalman CNPS10X Extreme

Razem:

2122.00 zł

Ogólnie jest dobrze tylko, że ja bym zmienił procek na Intel Core (2x) 3,0Ghz, a RAM bym zmniejszył do 4-5GB

nie bierz karty graficznej GTX

GT > GTX polecam GT440

Pomyśl nad myszką i klawiaturą, bo lepiej jeśli masz gorszy sprzęt ale lepszy zestaw

Ogólnie to już lepsze składaki są od 1200 zł na allegro, sam taki będę kupował, dam ci przykład:

http://allegro.pl/potwor-core-i5-4x-3-1ghz-8gb-ddr3-1000gb-usb-3-0-i1752936858.html

1 649,00 zł + Monitor (jeżeli oczywiście potrzebujesz)= 2200zł..

Komputer w sam raz do prazy, jak i grania w najnowsze gierki.

@edit

Najlepiej to jakbyś się skonsultował z wujkiem, ojcem który może jest informatykiem, i go się spytać, jaki komputer byłby dobry do tego, czy tego. Ogólnie to zależy też od tego do czego chcesz mieć ten komputer. Ja ci polecam ten składak z allegro .

najwazniejsza ze wszystkich zasad, nie kupuje sie zestawów gotowych na allegro i w hipermarkecie, wejdz sobie na pcformat.pl/forum tam znajdziesz dział z gotowymi zestawami dla gracza podzielone na odpowiednie przedziały kwotowe,

Intel Core i5 2300

Goodram DDR3 4GB 1333MHz

MSI H61M-E33-

Asus ATI Radeon HD6850 DirectCu ver.2 1GB DDR5/256bit

jesli mialbym kupic komp za 2100 zrobilbym sobie taki sam zestaw jak twoj . Jak masz watpliwosci do jakiejs czesci poszukaj opini w internecie na ten temat . Jak tak skladalem swojego kompa , za 1500 mam najlepszy mozliwy zestaw za te cene ( 3 miechy temu ) na procku amd x3

@up

napisałem że to składak, większość kompów na allegro to składaki. A nie kupuje się tylko gotowców, bo są tak zrobione żeby były ładne tylko na zewnątrz, a zj***** wewnątrz.. Zresztą samemu bardziej się opłaca złożyć kompa, bo wiesz co chcesz.

warn_ico.png
Warn za wulgaryzmy. - crracked

@edit

@crracked

Warn za wulgarzymy? Człowieku są tylko 2 litery a reszta ocenzurowana, może jeszcze mam papierem toaletowym zasłonić? To już jest przesada, nadużywasz sobie "moderatorze"... Pewnie zaraz znowu warna załapie, może lepiej, delete..

http://allegro.pl/potwor-core-i5-4x-3-1ghz-8gb-ddr3-1000gb-usb-3-0-i1752936858.html

Ogolnie zestaw jest ok ale koniecznie trzeba wymienc grafike. Ten shit co daja do zestawu jest mega kpina. Wiec mozesz ja sprzedac i dobrac lepsza grafe.

Ja na Twoim miejscu skoczyl bym do jakiegos serwisu popytal co polecaja, i tak jak mowili poprzednio najlepszym rozwiazaniem bedzie skladak ;]

ja kupiłem kompa 6 lat temu i się trzyma ;D

Idz do proline'a jesli masz w okolicy . Jesli skladac kompa to tylko tam

Witam,mam 2100 zł na nowy komputer i prosze was o pomoc w złożeniu go.Ma być przeznaczony tylko do grania.Myslalem nad takim czymś

Procesor-AMD Phenom II X4 965

Karta graficzna-GTX460 1GB

Płyta główna-Gigabyte GA-990FXA-D3

Ram-Patriot DDR3 8GB(2x4GB) 1600MHz CL9

Dysk-Western Digital Caviar 500GB SATA3

Chłodzenie-Zalman CNPS10X Extreme

Razem:

2122.00 zł