Nowy Komputer Do Gier, Czy się Opłaca?

Siemka, zamierzam kupić sobie nowy komputer, ponieważ ten co mam ma juz 10 lat. I już nawet sam system sie tnie xd.

Znalazłem na allegro dość tani (moim zdanie) i dobry komputer. Chciałbym usłyszeć, a raczej przeczytać waszą opinie na temat tego PC.

Link Do Komputera: http://allegro.pl/komputer-stacjonarny-amd-3-2ghz-8gb-1tb-do-gier-i4047144489.html

Specyfikacja:

Specyfikacja:

Procesor:

AMD Athlon II X4 740 socket FM2, Quad-Core 3.2 GHz, L2 Cache 4MB, BOX
Płyta Główna:

MSI FM2-A55M-E33 FM2 AMDA55, A55, DualDDR3, HDMI, RAID
Pamięć RAM:

8GB 1600MHz DDR3
Dysk twardy:

WD Green, 3.5'', 1TB, SATA/600, 64MB cache 1
Obudowa:

Tracer JOKER
Karta Graficzna:

Sapphire Radeon R7 250, 1GB GDDR5 128-bit
Napęd DVD:

Nagrywarka DVD-RW
Czytnik Kart:

I-BOX 85w1 USB, CZARNY, WEWNĘTRZNY 1
Zasilacz:

700W ATX SILENT 120 mm

Na stacjonarkach zbytnio się nie znam ale wiem jaka będzie odpowiedź.

Zestawom z allegro mówimy zdecydowane nie. Lepiej złożyć od podstaw z wybranych komponentów.

Najlepiej zerknij tutaj http://mmorpg.org.pl/forum/topic/58390-zestawy-na-marzec-2014/

Wybierz sobie coś konkretnego i później może modyfikuj. Kupienie gotowca z allegro to umoczenie pieniędzy.

GOTOWCOM mówimy NIE, na nim nie pograsz. Proponuje zerknąc do tematu z polecanymi zestawami.

lipny zestaw, do grania kiepski (gotowce z allegro w 99% przypadkow to syf)

Trzeba by się postarać by złożyć coś gorszego niż to.

Ja swój sprzedaję bo kończę z graniem ,wystarczy zmienić kartę (na tej co jest też da się pograć) ,daje cały komp,w tym oddzielnie kupiona karta +monitor+mysz+klawiatura ,tylko podłączyć i grać do tego mogę dorzucić jakieś konta do gier typu GW2,Aion(veteran) ,Defiance (bez dlc) itd.Komputer kupiony 12.12.13 -czyli praktycznie nowy z gwarancją ,dowodem zakupu (składany w sklepie -sugerowałem się informacjami z tego forum ).Tylko podłączyć i grać ^^

http://allegro.pl/show_item.php?item=4077041493

Komp całkiem spoko. Do grania trzeba by wsadzić coś z poziomu 750ti

Średnio spoko jak na mój gust. Obudowa to piekarnik a do tego zasilacz prawdopodobnie noname z tego wzgledu że 630 Bóg wie czego nie potrzebowała. Tym samym prawdopodobnie będzie musiał wyłożyć jakieś +/- 400 zł na zmianę tych pierdoł nie mówiąc o karcie graficznej. Baaa za to można złożyć już nowy sprzęt w granicach 2,5 k. Monitor i reszta to nie okazja. Skoro więc kolega szuka pudła to niech kupi nowe pudło z naszego zestawienia zamiast pchać się w lipne składowe oraz automatyczne dodatkowekoszta. 0 opłacalności.

Kumpel z roboty mam cos podobnego tylko,ze na intelu. Komputer pierwsza klasa, z tym ze on modyfikal starszego i go to wyszlo z jakies 3 klocki.

Od biedy mozna wziac jak sie nie chce bawic w skladanie

Średnio spoko jak na mój gust. Obudowa to piekarnik a do tego zasilacz prawdopodobnie noname z tego wzgledu że 630 Bóg wie czego nie potrzebowała. Tym samym prawdopodobnie będzie musiał wyłożyć jakieś +/- 400 zł na zmianę tych pierdoł nie mówiąc o karcie graficznej. Baaa za to można złożyć już nowy sprzęt w granicach 2,5 k. Monitor i reszta to nie okazja. Skoro więc kolega szuka pudła to niech kupi nowe pudło z naszego zestawienia zamiast pchać się w lipne składowe oraz automatyczne dodatkowekoszta. 0 opłacalności.

Wentylacją to można się przejmować w kompach za grube tysiące. W segmencie LOW niekoniecznie. co do zasilacza dał za niego 180 zł więc może coś pociągnie. dostawić do tego kartę lepszą a w przyszłości zasilacz i będzie grało.

No i to są właśnie bezsensowne inwestycje. Zamiast kupić od razu coś porządnego pakujecie chłopaka w koszta. Gdzie tu logika? Wydaje mi się, że lepiej od razu polecić coś dobrego, a nie mówić, że na wsi będzie. Wybuli na sprzęt niemal 2k i za 5-6 miesięcy kolejnego kafla.. Zamówi w morele.net i dostanie skompletowany, złożony sprzęt.

kwestia dogadania. Niech sprzeda mu to za 1200 bez k. grafiki i będzie dobre.

Hallo ..? O czym Wy w ogóle gadacie ??!! Po pierwsze morele to nie wyrocznia i nie jedyny sklep ,lista części w sumie była brana z tego forum z któregoś tam miesiąca proponowana przez "Pana Xarous " lub innego "fachowca " z tego forum... O ile pamiętam to został zmieniony ram z 1 kości na 2 x 4 gb i właśnie ZASILACZ !!- Bo był dupny według człowieka który prowadzi sklep,serwis i pisze oprogramowanie pod firmy od bodajże 15 lat - a to zdaję się nie wiele mniej niż Pan Xarous ma lat ( 17 ? -lub niewiele więcej - pewny nie jestem więc z góry przepraszam za pomyłkę ) -ogólnie czuję jakiś smród z morele -czy ktoś tu nie ciągnie jakiegoś profitu z powodu proponowania akurat z tego sklepu wszystkiego - nie moja sprawa ,więc się nie wypowiadam-ale nos przytykam.Bardzo łatwo na sucho klecić zestawy -prawie jak budowa z klocków -ale tu akurat chodzi o pieniądze.Do swojego kompa nie mam żadnych zastrzeżeń oprócz karty -która została po starym kompie !!Zasilacz nie był brany w ogóle pod nią ,tylko z myślą o tym że karta będzie zmieniona - ale nie na jakiegoś mega wypaśnego kombajna ale na zwykłą kartę z przedziału 500-700 zł -to nie jest komputer pod jakiegoś potwora za 2 tyś !!!Pierwsze słowa sprzedawcy to :" podstawa to zasilacz " - ale do kompa za ok 2 tyś - jeszcze raz powtarzam.Łatwo jest klecić kompki na papierze ,ekranie i wyobrazni - mój stoi na biurku ,nie ma problemów z wentylacją , temperaturą itd ,nawet na tej karcie spokojnie pogram w Aiona na max detalach,GW2 na średnich -ale stabilnych ,Defiance - nie piszę o single player bo w takie nie grałem ale przypuszczam że byłoby jeszcze lepiej.Komp ma mocny procek ,dobrą płytę głowną,sporo dobrego RAM-u ,porządny dysk twardy i pewny zasilacz -zawsze jest to podstawa do jakiejś rozbudowy w przyszłości -w tym momencie nawet na tej karcie da się pograć a za jakiś czas można zmienić kartę na jakiegoś gtx-a

i spokojnie starczy (Pan Xarous na pw podawal mi pod ten komp gtx-a za 500-600 lub tanszego Radeona -na tym wszystkim wszystkie mmo wydawane w tym roku miały chulać na maxa -pewnie kolega zapomniał/zagubił się w pw-szczegół heh ).Cena 1700 zł( niespełna 4 miesiące temu tak jak widnieje na paragonie dałem 1860 zł ) + karta za 280 zł + mysz za 40 zł + klawiatura -hmmm 40 zł + monitor -jakieś150 zł to jest pakowanie kogoś w koszta ?!?Mogę spuścić 150 zł za monitor i klawe bo mam kupca -wyjdzie 1550 -to za ten zestaw to śmiech nie pieniądze.W tym momencie można zmienić kartę a i tak wyjdzie taniej od "zestawów" z Morele -a jeśli nawet nie taniej a podobnie to - "to stoi na biurku,działa bardzo dobrze i nie jest czyimś wymysłem i suchym,papierowym składaniem części.Wolałbym wywalić za okno niż sprzedać za "1200 zł " ,albo oddać synowi i siedzieć na lapku żeby coś sobie na necie poczytać - pogodę na przykład.

Ja się przyznaje że źle doczytałem :D Myślałem że ten komp kosztował z kartą 1800 czyli po jej zabraniu można by walczyć o sumę 1200 za niego.

Co do morele to pewnie ktoś ma partnerski program do naganiania za zniżki.

Tak czy owak wjazd DDR4 (czerwiec) oraz DX12 dyskwalifikuje wszystkie zakupy na dzień dzisiejszy .

za + - 3 miesiące wszystkie obecne części cena - 20% a do tego entuzjaści sprzętu tacy jak ja będą się masowo pozbywać gratów. sądzę więc że najlepsze zakupy to będą używki z czerwca lipca .

Zestaw słaby a karta graficzna to porażka ( szyna 128 bit) dobra karta ma 256. : Nie jest przeznaczona do najnowszych tytułów. W battlefielda 3 może byś pograł na średnio- niskich.

Polecam złożyć sobie własny komputer. Jak najlepiej to zrobić ? Wybrać się do takich małych lokalnych sklepów komputerowych. Wybierasz sobie sam komponenty potem koleś zamiawia i składa . Nie radzę składać np. w Komputroniku bo to pomyłka jakaś ( doliczają sobie ).

Oto bardzo przydatna stronka . http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-kart-graficznych ( wszystko testowane )

Ta karta graficzna za 300 zł otrzymała wynik 3100 a za 100 zł więcej masz kartę z wyższej kategorii z wynikiem 5400 Radeon R7 260.

W każdej aukcji każda karta graficzna jest PRO no bo przecież nie może być inaczej nie?

Jest wiele takich rankingów i według nich można naprawdę dobry zestaw złożyć za stosunkowo rozsądną cenę.

Lol ludzie co wy macie z tymi BItami, Ilość bitów na karcie nie definiuje jej mocy.

Widac, że chłopak dysponuje 1600 zł. Tak kalkuluje z zdjęcia - nie oszukujmy się za tą cenę nie złoży dobrego komputera do gier. Czy to będzie nowy, czy stary wyjdzie prawie na to samo. Bo złoży albo coś średniego albo kupi dobrego używanego kompa (w którym Bóg jeden wie co tam działa, a co nie).

Ja albo bym dozbierał do 2000 zł i budował od podstaw (bo to zawsze opłacalne niż kupowanie używek). Na tę chwilę Xao ma rację nie warto inwestowac w coś co będzie musiał notorycznie naprawiac albo za rok dokładac części. No chyba, że na kasie śpi i nic nie stoi na przeszkodzie.

Siemka, zamierzam kupić sobie nowy komputer, ponieważ ten co mam ma juz 10 lat. I już nawet sam system sie tnie xd.

Znalazłem na allegro dość tani (moim zdanie) i dobry komputer. Chciałbym usłyszeć, a raczej przeczytać waszą opinie na temat tego PC.

Link Do Komputera: http://allegro.pl/komputer-stacjonarny-amd-3-2ghz-8gb-1tb-do-gier-i4047144489.html

Specyfikacja:

Specyfikacja:

Procesor:

AMD Athlon II X4 740 socket FM2, Quad-Core 3.2 GHz, L2 Cache 4MB, BOX
Płyta Główna:

MSI FM2-A55M-E33 FM2 AMDA55, A55, DualDDR3, HDMI, RAID
Pamięć RAM:

8GB 1600MHz DDR3
Dysk twardy:

WD Green, 3.5'', 1TB, SATA/600, 64MB cache 1
Obudowa:

Tracer JOKER