Nowy komputer stacjonarny do overwatcha do 2500 zl

29 czerwca jest  RX480 TO W niego bym odrazu zainwestowal hajs  jezeli cena detaliczna nie przekroczy 1000 zl to bedzie lakomy kasek , zwlaszcza ze  wydajnosc bedzie na poziomie gtx 970 a nawet i lepsza.

wtedy nawet bym zrezygnowal z i5 na rzeczy mocnej i3 ktora jest o 300 zl tanszaa do grania wystarczy.

Dzieki takiej kombinacji bedziesz mogly napewno grac we wszystko na wysokich ustawieniach , bez zadnych tragicznych spadkow .

będzie raczej na poziomie. oczywiście mówimy o refach. i lekkich nie refach.

a jeśli kaska pozwoli to radzę jednak kupić 8GB wersje bo już powstają gry przy których 4GB to zdecydowanie za mało. tak przyszłościowo bardziej.

W kompie Pana @majster008 ten procesor jest wystrzelonym w kosmos wyborem, ram gryzie się z MoBo. Ramki 2400 gdy mobo obsługuje max 2133 MHz (@EDIT: z tego co widzę na intel arku to procek tez ma obsługę max to 2133 MHz);x Nie lepiej polecieć w zestaw z Haswell'em albo gdy chcemy bawic sie w s1151 zainwestowac w i3 6100/6300? https://www.morele.net/inventory/info/gAQ7SD/ W tym zestawie, składałem go kawałek czasu temu dla brata mojej dziewczyny, zmieniasz grafikę na GTX950 i zostają jeszcze pieniądze na okienka.

@PS: Zestaw @DyingLight też jest spoko, oczywiście ze zmienionymi pamiątkami.

W kompie Pana @majster008 ten procesor jest wystrzelonym w kosmos wyborem, ram gryzie się z MoBo. Ramki 2400 gdy mobo obsługuje max 2133 MHz (@EDIT: z tego co widzę na intel arku to procek tez ma obsługę max to 2133 MHz);x Nie lepiej polecieć w zestaw z Haswell'em albo gdy chcemy bawic sie w s1151 zainwestowac w i3 6100/6300? https://www.morele.net/inventory/info/gAQ7SD/ W tym zestawie, składałem go kawałek czasu temu dla brata mojej dziewczyny, zmieniasz grafikę na GTX950 i zostają jeszcze pieniądze na okienka.

@PS: Zestaw @DyingLight też jest spoko, oczywiście ze zmienionymi pamiątkami.

O.o ale chlopie jedziesz taaa bierzmy haswele bo na plycie masz oblusga czestotliwosc ramu 2133 albo jeszcze doszukales sie z intstruckji procesora rozbawiasz mnie wez odrazu bridge , albo nie quad core tez bedzie spoko...

Ja tam nie bede rozdrabnial sie w takie pierdoly mobo na plycie jezeli max obsluguje 2133 too bios automatycznie dostosuje sobie taka predkosc jezeli tak bardzo cie martwi ten szczegol mozna zawsze kupic ramy ddr4 ktore maja fabrycznie ustawione 2133 mhz ... szczerze too takie wielkiej roznicy nie ma na wydajnosc zestawu komputera,

I nie patrz sie na procesor boo haswel obluguje max 1600 mhz ddr3 i ma brak oblusgi ddr4 jak tak chcesz sie rozdrabniac szczegoly po 2 w tej samej klasie jest o 20% slabszy od nastepcy .

I poczawszy od i3 do i7 wszystkie skylake maja wpisane obluga ramu 2133 mhz .

@majster008 Chłopie, jak chcesz komuś doradzać to rób to z głową. I co z tego, że ram się przetaktuje? Po co dopłacać do części, nawet te 50 zł, które i tak nie będą wykorzystane w 100%? Pomyśl. Zestaw na HW będzie zawsze trochę tańszy niż zestaw na SL a wydajność będzie o kilka % niższa, tym bardziej że Skillu chciał do zestawu dokupić okienka więc każdy grosz się liczy ;x Więc róbmy offtopu, bo nie o to tu chodzi.

@majster008 Chłopie, jak chcesz komuś doradzać to rób to z głową. I co z tego, że ram się przetaktuje? Po co dopłacać do części, nawet te 50 zł, które i tak nie będą wykorzystane w 100%? Pomyśl. Zestaw na HW będzie zawsze trochę tańszy niż zestaw na SL a wydajność będzie o kilka % niższa, tym bardziej że Skillu chciał do zestawu dokupić okienka więc każdy grosz się liczy ;x Więc róbmy offtopu, bo nie o to tu chodzi.

co ty za pierdoly gadasz jakie 50 zl jaka oszczednosc czy ty wogole patrzysz sie ile co kosztuje przklaskujesz haswelowi 4460 ktory jest w cenie skylake pomimo ze skylake jest o 20% wydajniejsza ma wziasc gorsze bebechy w tej samej cenie wez chlopie nie pij wiecej .....

różnica pomiędzy i5 6402P a i5 4460 to raptem 5-7 % w zależności od testów na korzyść Skylake. Tak wiec @majster008 nie wiem skąd Ty bierzesz 20 % :)

Jeden jak i 2gi zestaw jest dobry. Haswelle w dalszym ciągu są dobre i jeszcze minie kilka lat zanim zabraknie im mocy. Taka i5 4690k dobrze podkręcona będzie lepiej działać niż niekręcona i5 6600. A jak dobrze wiemy potencjał podkręcania na i5 4690k byl/jest dość spory. :)

Witam. Od razu mowie ,ze jestem malo doswiadczony w te tematy a moj laptop ledwo udzwignol by overwatcha ,a jestem bardzo zainteresowany tym tytulem wiec musze pomyslec o czyms nowym. Za okolo 2 miechy chialbym sobie sprawic nowy komputer jako prezent ale sie na tym nie znam i potrzebuje czyjes pomocy.

Jesli chodzi o wymagania to nie mam zbyt duzych.

Overwatch to bedzie glowne zadanie dla komputera, czasami meczyk w lola i partyjke w cs go. Jesli po za tym uda mi sie na tym komputerze przejsc wiedzmina 3 i crisis 3 to bede skakal pod sufit.

Fajnie by bylo by to wszystko chodzilo plynnie w fullhd z przyzwoita iloscia fps.

Potrzebuje by w cenie byl system windows i niedlugo bede musial myslec nad monitorem do kompa ale on moze byc naliczony osobno.

Licze na wasza pomoc i rozsadne propozycje.

I jesli ktos napisze o zestawie z prockiem amd to niech napisze w czym on jest lepszy od intela bo od zawsze mialem intel i nvidie i nie wiem czy dobrze robilem.

Pozdrawiam.