Siemka.
Otóż spaliła mi się karta graficzna w 9 letnim komputerze i nie chce kupować nowej, już wole kupić komputer.
Z racji tego mam do wydania 1000 zł na komputer do złożenia
Tak wiem... 1000 zł to mało, ale na pewno da się za taką ceną coś złożyć
Nie oczekuje żeby było to coś super,mega... wystarczy skromny komputer do nagrywania filmików z gier
(musi udźwignąć kilka programów, gier (gry typu CS:GO, LoL, SMITE itd. nic nowego))
Potrzebuję doboru części (używane nawet mogą być), które są bardzo tanie i będą dobre do nagrywania filmików takie jak (Isamu, Nitro, Niektyty Krytyk), żeby też te programy do przerabiania filmików dobrze chodziły itd.
Mam nadzieję że pomożecie mi wybrać części (zestaw) + podać cenę.
Tak jak wyżej: Komputer nie musi być potężny i nowy, wystarczy aby udźwignął kilka ciekawych gier.
Z góry dzięki za pomoc
Nowy komputer (stary) pod nagrywanie filmików
Siemka.Z racji tego mam do wydania 1000 zł na komputer do złożenia Tak wiem... 1000 zł to mało, ale na pewno da się za taką ceną coś złożyć Nie oczekuje żeby było to coś super,mega... wystarczy skromny komputer do nagrywania filmików z gier(musi udźwignąć kilka programów, gier (gry typu CS:GO, LoL, SMITE itd. nic nowego))Potrzebuję doboru części (używane nawet mogą być), które są bardzo tanie i będą dobre do nagrywania filmików takie jak (Isamu, Nitro, Niektyty Krytyk), żeby też te programy do przerabiania filmików dobrze chodziły itd.Mam nadzieję że pomożecie mi wybrać części (zestaw) + podać cenę.Tak jak wyżej: Komputer nie musi być potężny i nowy, wystarczy aby udźwignął kilka ciekawych gier.
nie ma takiej fizycznej możliwości, chyba, że te filmiki mają być w jakości 360p
ja mam komp za 1000zł i jakoś nagrywam w 720p (sprawdzałem tylko na cs:go kiedy strzeliłem ACE)
nie ma takiej fizycznej możliwości, chyba, że te filmiki mają być w jakości 360p
A więc ile kasy muszę mieć, żeby taki komputer do nagrywania filmików złożyć ?? Na pewno mniej niż 2500 zł, bo kolega za 1,8 tyś ma całkiem dobry komp (nie na te lata, może na 2011-2012) i nagrywanie filmików mu idzie bardzo dobrze (nie zacina).
A ja zaś nie chce grać w jakieś gry z 2014-2015 roku... Mi wystarczą te starsze
A więc ile kasy muszę mieć, żeby taki komputer do nagrywania filmików złożyć ?? Na pewno mniej niż 2500 zł, bo kolega za 1,8 tyś ma całkiem dobry komp (nie na te lata, może na 2011-2012) i nagrywanie filmików mu idzie bardzo dobrze (nie zacina).A ja zaś nie chce grać w jakieś gry z 2014-2015 roku... Mi wystarczą te starsze
No wiesz... warto zainwestować od razu w dobry sprzęt. Ja bym proponował na początek te 2500 (bez monitora) rozejrzeć się za zestawami, które zamieszczane są na naszym forum. Naprawdę warto dołożyć kasę do lepszej jednostki.
Ja mam sprzęt za prawie 5 tysięcy i w dalszym ciągu nie mogę powiedzieć, że to jest to na czym mi zależało pod kontem filmów...
Z czasem wychodzi, że poza komputerem trzeba kupić wiele rzeczy, które ci te nagrywanie umożliwiają.
Tak czy siak Do 1000 zł nie jesteś w stanie kupić sprzętu do nagrywania i przerabiania filmów w zadowalającej cie jakości.
Komputer z którego będziesz jako tako zadowolony będzie kosztował od 2000 zł w górę i wiadomo, że każde 100 zł więcej to wielki skok w podzespołach.
Polecam sprawdzać na bieżąco używane sprzęty bo czasem idzie wyrwać od jakiegoś desperata sprzęt za dobre pieniądze.
Siemka.
Otóż spaliła mi się karta graficzna w 9 letnim komputerze i nie chce kupować nowej, już wole kupić komputer.
Z racji tego mam do wydania 1000 zł na komputer do złożenia
Tak wiem... 1000 zł to mało, ale na pewno da się za taką ceną coś złożyć
Nie oczekuje żeby było to coś super,mega... wystarczy skromny komputer do nagrywania filmików z gier
(musi udźwignąć kilka programów, gier (gry typu CS:GO, LoL, SMITE itd. nic nowego))
Potrzebuję doboru części (używane nawet mogą być), które są bardzo tanie i będą dobre do nagrywania filmików takie jak (Isamu, Nitro, Niektyty Krytyk), żeby też te programy do przerabiania filmików dobrze chodziły itd.
Mam nadzieję że pomożecie mi wybrać części (zestaw) + podać cenę.
Tak jak wyżej: Komputer nie musi być potężny i nowy, wystarczy aby udźwignął kilka ciekawych gier.
Z góry dzięki za pomoc