Witam chciałbym prosić was, użytkowników mojego ulubionego serwisu o pomoc w dokonaniu jak najlepszego wyboru odnośnie nowego komputera. Z góry proszę, nie wyśmiewanie sie z mojego braku obycia w sprzęcie komputerowym gdyż jestem jak to sie mówi człowiekiem starej daty i kompletnie nie znam sie na nowych technologiach
Poszukuje komputera do 3000zł monitor głośniki klawiature mysz i takie pierdółki juz posiadam
Pierwsze moje pytanie
czy lepiej udać sie do serwisu komputetowego w moim mieście i poprosić pana który tam sprzedaje o złożenie jak najlepszego sprzętu? (kolega własnie tak zrobił i jest zadawolony)
czy bardziej opłaca się sprowadzić częsci z internetu (zwracam się z prośbą do doświadczonych graczy o złożenie zestawy i ewentualnie wyjaśnienie co jest lepsze itd )
czy jeżeli zamówie części z internetu to będę miał problem przy złożeniu peceta?
Sprawa jest dla mnie ważna bo będzie to mój pierwszy komputer od wieeeeeelu lat dlatego chciałbym dokonać jak najlepszego wyboru
do tej pory mój czołg ( pentium dual core e5200 , ati radeon hd4800) pozwolił mi grac w takie tytuły jak dragon nest czy c9 chociaz miałem tam spore lagi.
Pojawia się tutaj kolejne pytanie
- czy na komputerze za taką kwote będe mógł pograć sobie w bardziej ambitne graficznie tytuły jak np black desert czy tera? pójdą mi eventualnie na full detalach ?
Bardzo Prosze o pomoc i z góry dziękuje wszystkim użytkownikom którzy chociaż przeczytają mój post