Siemka,
jako, że obecny komputer mam już od 6 lat, zastanawiam się powoli nad zmianą sprzętu (w całości). Zaczynam już odkładać pieniądze, lecz zanim podejmę decyzję, to jeszcze chciałbym zapytać się forumowych ekspertów o radę, gdyż sam w sprawach czysto technicznych jestem nieogarnięty. W każdym razie, po konsultacji z informatykiem dowiedziałem się, że mógłbym ewentualnie dołożyć kostki RAMu, zmienić kartę graficzną i system operacyjny na Win7 (póki co mam WinXP), co mogłoby trochę przyspieszyć komputer i przystosować go do odpalenia nowszych gierek (Heroes VI, Ghost Recon: Future Soldier i Far Cry 3 kurzą się na półce). Niemniej jednak, powiedział też, że po pół roku najlepiej by było zmienić cały komputer.
I tu moje pytanie: lepiej uzbierać na całkiem nowy sprzęt (uprzedzam: nie kupuję gotowca) czy może na chwilę obecną wymienić podzespoły (chyba tak się mówi na kartę graficzną i kości RAMu)? Głównie chodzi mi o sprzęt do grania, lecz jakość nie musi być jakaś wybitna - byleby gra była stabilna, bez klatek i crashów. Koszt tego wszystkiego jednak nie gra roli, więc przyjmę każdą propozycję
Obecny sprzęt:
AMD Phenom 8650
Triple-Core Processor
2.31 GHz, 2,00 GB RAM
Karty graficznej nie mogę podać, bo komputer miałem kupiony, gdy miałem 8 lat, stąd też nie wiem ;p