Witam serdecznie. Otóż mam zamiar kupić komputer. W tym niestety pada mi płyta główna Myślałem nad złożeniem komputera jednak to nie na moje jak na razie wydatki. Dlatego postanowiłem dokonać zakupu zestawu
Jaki polecalibyście zestaw komputerowy do 2800zł. Karta graficzna w sumie mnie mało interesuje ponieważ mam zamiar z tego komputera przełożyć do nowego (zakup niedawny grafiki + zasilacza). Opłaca się kupić w sklepach typu Saturn bądź tego pokroju czy raczej w małych sklepach? Druga rzecz, która mnie interesuje - warto kupić i5 czy raczej pokusić się o 6x rdzeniowego AMD? Może macie inne typy lub propozycje? Proszę o pomoc
Nowy komputer
Pytanie jaki masz zasilacz?
Póki co:
Płyta: MSI Z87-G43
Procesor: Intel Core i5-4670K
Chłodzenie: Raijintek EreBoss
Pamięć: Crucial Ballistix 2x4GB (1333MHz, CL9)
Dysk: Western Digital Caviar Blue 1TB
Obudowa: Brutus M23
Kup sobie to w Morelach. Nie przepłacisz a kupisz najlepiej i wydajnie. Nie ma co bawić się w gówniane saturny.
Zalezy jeszcze drogi panie, do czego kompa bedziesz uzywał, czy tylko do gierek? Moze jakis stream? Bawisz sie w OC? Podaj koniecznie jaki masz zasilacz i grafike.
Do gier oczywiście. Zasilacz ZS Series 550W, a grafika Radeon Saphire 6870HD.
Jeśli interesuje Cie w przyszłosci Stream, nagrywanie filmow na youtube tudziez konwertowanie polecam cos na i7 http://www.esc.pl/bu...oducts_id=57554
Zasilacz ktory masz to taka suszarka pod obciązeniem, moze nie wszystkie sztuki ale zdarzaja sie czesto. Grafika tez niedługo bedzie do wymiany, bo długo gier nie uciagnie, w przyzwoitych detalach
Szczerze mówiąc streamy mnie mało interesują, lubię oglądać kogoś. Komputer chcę do gier - tych, które są na rynku i tych, które się pojawią. W Morelach da się kupić składaka na raty?
Wszystko sie da,raty tez w takim razie moze zostac i5. Proponowałbym zmiane grafiki, za ta swoja z 350zł dostaniesz
Na jaką byś polecał? Teoretycznie chciałbym się zmieścić w cenie 2800zł.
Zestaw komputerowy: 3000zł
Platforma: Intel/Radeon
Płyta: MSI Z87-G43
Procesor: Intel Core i5-4670K
Chłodzenie: Raijintek EreBoss
Pamięć: Crucial Ballistix 2x4GB (1333MHz, CL9)
Karta graficzna: XFX HD7870 XT
Dysk: Western Digital Caviar Blue 1TB
Zasilacz: XFX Core 550W
Obudowa: Brutus M23
Koszyk: ~2950zł
Wuala
Teoretycznie to ja zrobiłbym inaczej: i5 3570K + MSI Z77 G43 lub G55 + SPC Fortis + SPC Gladius M40 + Crucial 2x4GB + WD 1TD
Do tego w zaleznosci jakie masz wymagania i w jakiej rozdzielczosci grasz kartę pokroju GTX760- radek 7950 conajmniej. Optymalnie 7970 Ghz Ed. za około 1000zł da sie wyrwac
Do tego sprzęciku nic nie będę więcej potrzebował, tzn karty dźwiękowej/ napędu itp?
Uwzgledniajac sprzedaz starej grafiki http://techplanet.pl...s=74684&s=70267
Nic wiecej Ci nie bedzie potrzebne, tylko grac i sie cieszyc, Zestawik dobry do OC, Fortis sobie poradzi. Naped mozesz wziac ze starego kompa, dzwiekówka zintegrowana jest przyzwoitej jakosci.
Troche taniej bedzie z GTX760 ale odbije sie to na wydajnosci grafiki o taka wlasnie http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-geforce-gtx760-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-veroc,39077.html
osobiscie brałbym radosława
Dziękuję za pomoc W następnym tygodniu pojadę i dowiem się czy taki zestaw będą w stanie mi złożyć i oczywiście rozłożyć na przystępne raty
Jesli przedstawisz zaświadczenie o dochodach itd. to nie ma sklepu ktory nie da Ci nic na raty, no chyba ze jestes cięzki do spłacania to widniejesz jako człowiek niewypłacalny
Z tym problemu nie ma. Praca jest więc luz
Karta graficzna MSI GeForce GTX 760 2GB DDR5 (256 Bit), HDMI, DVI (N760 TF 2GD5/OC) 979,00
Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) 190,00
Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU) 222,00
Procesor Intel CORE I5-4670 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54670 789,00
Płyta główna MSI Z87-G43 LGA1150, Intel Z87, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX Z87-G43 HASWELL 374,00
Obudowa Zalman Z3 PLUS mATX/ATX/USB 3.0 155,00
Asus Napęd DVD -/+RW, E-Green 24x (Czarny Panel), SATA, BULK (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEMWewnętrzny PC 65,00
razem 3073 zł
a ja bym zakupił takiego kompa za około 3 kafle na raty
Witam serdecznie. Otóż mam zamiar kupić komputer. W tym niestety pada mi płyta główna Myślałem nad złożeniem komputera jednak to nie na moje jak na razie wydatki. Dlatego postanowiłem dokonać zakupu zestawu
Jaki polecalibyście zestaw komputerowy do 2800zł. Karta graficzna w sumie mnie mało interesuje ponieważ mam zamiar z tego komputera przełożyć do nowego (zakup niedawny grafiki + zasilacza). Opłaca się kupić w sklepach typu Saturn bądź tego pokroju czy raczej w małych sklepach? Druga rzecz, która mnie interesuje - warto kupić i5 czy raczej pokusić się o 6x rdzeniowego AMD? Może macie inne typy lub propozycje? Proszę o pomoc