Nowy laptop

Witam.

Jako, że w tym roku wybieram się na studia (o ile matura pozwoli ale jest stabilnie) to potrzebny będzie mi laptop bo z Pecetem latać nie zamierzam.

Interesuje mnie porządna maszyna w granicach 3500-4000zł, która wytrzyma parę lat, nie rozklekocze się po roku i nie będę musiał co chwilę oddawać na gwarę bo coś szwankuje.

Również dobrze by było jakby coś porządnego bez problemów poszło np. CS:GO, Dota2 etc.

Do tego możecie dorzucić jak już się trafi dobrą torbę na lapka + podstawkę chłodzącą.

ONE DOES NOT SIMPY

LAPTOP DO GRANIA

WYTRZYMA PARĘ LAT

3500-4000zł

nie śmieszyło by mnie to jakbyś miał do wydania 10k plnów

Szukaj lenovo y50-70 wersję z i7 + jakaś fajna podkładka chłodząca i troche na tym pograsz. IMO najlepsze rozwiązanie

http://allegro.pl/lenovo-y50-70-i7-4720hq-8gb-1tb-gtx960-win8-300zl-i5378331829.html

http://www.x-kom.pl/p/165359-podstawka-do-notebooka-cooler-master-chlodzaca-notepal-u3-plus-13-do-19-czarna.html

Możesz jeszcze szukać tego lapka bez systemu, zawsze z 200-300zł w kieszeni (i dołożyć do SSD)

ONE DOES NOT SIMPY LAPTOP DO GRANIAWYTRZYMA PARĘ LAT3500-4000złnie śmieszyło by mnie to jakbyś miał do wydania 10k plnówSzukaj lenovo y50-70 wersję z i7 + jakaś fajna podkładka chłodząca i troche na tym pograsz. IMO najlepsze rozwiązanie

Tak bo on będzie mi służył na pewno do grania tylko, szczególnie CS:GO na najniższych detalach czy Dota2 która wystarczy mi na średnich. Pisze, że na studia czyli pomyśl do czego taki laptop ma służyć. Od grania mam PC. A odpalenie dwóch takich tytułów to raptem tylko po to by czasem sobie coś pyknąć a nie wyciskać z lapka ostatnie soki na Wieśku 3 na ultra czy nadchodzącym Batmanie.

Tego Lenovo ogarnę lecz i tak poczekam aż jeszcze parę osób się wypowie.

Sam napisałeś, że interesuje Cię porządna maszyna. To nie lepiej kupić Ci ultrabooka? Chociaż ten Lenovo jest pokroju ultrabooków. Anyway wątpię by było coś ciekawszego

W tej cenie nic lepszego od tego Lenka co podał @Civil nie ma. Co do rozklekoczenia to tego się nie przewidzi :P, wkońcu to elektronika, która nie jest doskonała.

Mając 7-8k już szło by skołować lapka który jest dosłownie kompem w małych rozmiarach (ma upchnięty cpu z PC :D i to i7 4790k :P) - clevo.

Siemasz, sam mialem ten dylemat przeczytalem dziesiatki porownan i opinii, w poprzednia srode zamowilem. Taki http://www.ebay.co.uk/itm/Acer-Aspire-VN7-591G-55B7-15-6-Full-HD-i5-4210H-8-Go-GTX-860M-1-To-/261903816926?pt=LH_DefaultDomain_23&hash=item3cfaaf18de

Jest to :

Acer Aspire VN7-591G wersja z i5 nie i7 (Acer Aspire V Nitro Black Edition )

To dlatego zeby sie za natto nie przegrzewal

Specjalnie sie zalogowalem Zeby ci pomo4c ;)

Lenovo ma slabszy ekran, duze temperatury cpu co powoduje obnizenie wydajnosci podzespolow, gorsze glosniki, ale lepsza karte wifi i plytke dotykowa na MSI tez nie patrz bo tez maja problem z temp. Co do alien to niewiem chyba sa dobre

Lenovo ma slabszy ekran, duze temperatury cpu co powoduje obnizenie wydajnosci podzespolow, gorsze glosniki, ale lepsza karte wifi i plytke dotykowa na MSI tez nie patrz bo tez maja problem z temp. Co do alien to niewiem chyba sa dobre

Jak to gorsze ? Jak na ten czas, królem cenowym jest Lenovo. Sam mam y510p przerobionego na chłodniejszą wersję. Ale co jak co głośniki to one maja dobre, nawet bardzooo dobre jak na tą cenę.

wystarczy ci i5 za 2800 wraz z podkładko chłodzącą

http://www.x-kom.pl/p/201409-notebook-laptop-15-6-asus-r553ln-xx134-8-i5-4200u-8gb-120-1tb-dvd-gt840.html

Ja bym brał coś takiego.

Ale sprawdz oferty MSI bo jak kupowałem siostrzeńcowi na komunie dostałem słuchawski steel series torbę i inne gadzety typu koszulki itp.(jakieś 300zł w bonusach)

Kupiłem takiego z 8xx

Wydasz i tak około 3000.

A te i7 to jest dla takich co chcą "lapstopa do gier" mój kolega ma Lenovo w szkole wojskowej i po godzinnej sesji w GTA V mu się grzeje i wyłącza.

Ostatnio odkrył ,że jest tam jakiś układ w nim co czyści wnętrze. Do takich gier to i5 bo vavle robi dobre gry ,ale raz na 10lat.

Jesli patrzysz ba cene to tak jest troche lepsza ale sam monitor w acerze ma wyzsza luminescencje, odwzorowanie kolorow i glebie czerni, dziwne jest to ze o acerze malo kto mi i trzeba sporo sie naczytac by go poznac lenovo jest dobrym laptopem ale moim zdaniem acer jest najlepsza opcja w tych cenach,

W dodatku na ebay dostaniesz go za 520f czyle ze 2700zl w polsce kupisz go za okolo 4000k, najtaniej jest w USA ale trzeba placi chyba wyrownanie ceny wiec d*pa, aha i ten model niestety nie ma SSD, lenovo z tego co wiem czesciej jest spotykany z tym dyskiem

Witam.

Jako, że w tym roku wybieram się na studia (o ile matura pozwoli ale jest stabilnie) to potrzebny będzie mi laptop bo z Pecetem latać nie zamierzam.

Interesuje mnie porządna maszyna w granicach 3500-4000zł, która wytrzyma parę lat, nie rozklekocze się po roku i nie będę musiał co chwilę oddawać na gwarę bo coś szwankuje.

Również dobrze by było jakby coś porządnego bez problemów poszło np. CS:GO, Dota2 etc.

Do tego możecie dorzucić jak już się trafi dobrą torbę na lapka + podstawkę chłodzącą.