Witam zamierzam zmienić monitor tylko nie wiem czy brać 21.5" czy 24 przesiadam się z LG Flatron L1720B,od monitora siedze około 45 cm.
Nowy monitor 21,5" czy 24"?
Jeżeli jesteś przyzwyczajony do 17 calowego monitora to przesiadka na 24 będzie uciążliwa. Do zwykłego użytkowania ( mam namyśli gry, internet, filmy ) 21,5 / 22 cal będzie wystarczające.
Nom na 17" monitorze siedziałem 9 lat
Ważna kwestią jest też budżet, bo jeśli masz kupić "dobry" monitor 21,5" albo "słaby" 24" to sprawa jest prosta.
Chcę kupić Benq Led 21,5" GW2255
Sam mam Benq GW2250M [wersja M z glosnikami]. Polecam z całego serca ; d . Mialem wczesniej Daytek'a 17' CRT. Uwierz, jak odpalisz pierwszy film w HD na tym monitorze to gały Ci wyjda : D. Polecam w ustawieniach tryb 'Movie'.
Jeżeli jesteś przyzwyczajony do 17 calowego monitora to przesiadka na 24 będzie uciążliwa. Do zwykłego użytkowania ( mam namyśli gry, internet, filmy ) 21,5 / 22 cal będzie wystarczające.
Jeżeli chodzi o przyzwyczajenie to nie ma się czym martwić, bo to tylko kwestia czasu i na początku możę się wydawać, że "tyle cali to chyba za dużo". Trust me, bo nawet gdy przesiadałem się z 17" na 22" to było dla mnie niepewnym czy za dużego nie brałem patrząc na to jak korzystam z komputera (też około 45 cm odległości i użtek na gry, internet, filmy). Podobnie jest jak się przesiada z telewizora 28" na takiego 50", oczy i tak się dostosowują same i nie ma już takiego niezręcznego uczucia.
Niby te 22" wystarczy, ale gdy kiedyś będziesz chciał w większym gronie obejrzeć dobry film, to więcej cali się czasami przydaje. Jeżeli chodzi o samo granie, to chyba możesz oddalić się o nawet paręnaście cm, ale w sumie nie widzę problemu nawet w tych 45cm. No i ta cena, jak ktoś wyżej pisał, więcej cali to większe koszta a byle czego chyba nie chcemy brać.
Sam siedziałem kilka lat na 17 calach miałem podobny dylemat 24 czy 22, wybrałem 24 Benqu GW2450HM i to był strzał w dziesiątkę. Nie za duży i nie za mały film sobie bez problemu obejrzę jak i również w gry się wspaniale gra. Jak masz 700zł to bierz właśnie ten model nie zawiedziesz się.
Kupiłem Benq Led 21,5" GW2255 monitor zarąbisty i w sam raz.Dziękuje wszystkim za pomoc
Temat do zamknięcia.
Na prośbę autora zamykam temat.
Witam zamierzam zmienić monitor tylko nie wiem czy brać 21.5" czy 24 przesiadam się z LG Flatron L1720B,od monitora siedze około 45 cm.