Nowy monitor do kompa (gry/filmy)

Siemka

Noszę się z zamiarem kupna nowego monitora do swojego kompa budżet 700-750 zł max.

Aktualnie posiadam trochę leciwego ASUSA VK222H (nie jest najgorszy ale ma już 7 lat, także czas zmienić)

Ostatnio będąc w pewnym sklepie komputerowym, znajomy sprzedawca polecił mi AOC G2460VQ6 (cena 660 zł). Czy ten monitor jest godny mojej uwagi i wysypania się kilku banknotów z mojej kieszeni ??

Karta graficzna, którą posiadam to GTX 770 także monitorek z wejściem na DP (display port) też może być.

Proszę o jakieś propozycje, może sami korzystacie z jakiegoś fajnego monitora godnego polecenia :D

Pozdrawiam

AOC G2460VQ6

FreeSync na +++

ale matryca TN na ---

Wszystko fajnie ale z tego co chwilę poczytałem to technologia FreeSync jest dedykowana dla kart graficznych AMD, także na GeForce na nic mi się to nie przyda ;/

Pewnie że nie.

Zwykły IPS 60hz Ci wystarczy od LG np. 500-600 zł, monitory na których NA PRAWDĘ zobaczysz róznice to 1000zł +

Mi ktoś z forum polecił iiyama x2483hsu-b1

kupiłem w X-komie i jestem zadowolony (660zl)

http://www.morele.net/monitor-dell-p2314h-859-bbbe-606670/

Ten Dell jest w miarę ale 8ms czasu reakcji?? No właśnie moje pytanie brzmi, czy większy czas reakcji na matrycy IPS nie robi aż takiej dużej różnicy jak na matrycach TN??

Chodzi mi o smużenie w grach. Zresztą i tak jestem zmuszony kupić monitor z matrycą TN. Mój budżet nie pozwoli mi na zakup monitora z matrycą IPS i czasem reakcji na poziomie 1 [ms].

Jak przychodzi wam coś jeszcze do głowy to proszę o podpowiedzi, w środę zamierzam coś kupić :D

Ehh tak to jest jak ma się ograniczony budżet heh

Czas reakcji to nic nie znaczący numerek używany do marketingu. W ogóle to czego Ty oczekujesz w tym budżecie? Jak chcesz monitor bez rzekomego smużenia(którego i tak nie zauważysz dopóki nie usiądziesz na dłuższy czas na bardzo drogim gamingowym monitorze, a potem wrócisz do zwykłego) to przygotuj grubo ponad 1000 zł, bliżej 2000 niż 1000. To niby 1 ms to możesz mieć na papierku w specyfikacji, ale to tyle, przynajmniej w tym budżecie. Jakieś realne różnice w czasie reakcji się zaczynają gdy zaczyna się porównywać gamingowe monitory ze zwykłymi, ale w Twoim budżecie są same zwykłe. Nie ma co się rozwodzić na jakimiś czasami reakcji na papierku, w tym segmencie i przy tym budżecie kupuje się porządny, dobrze wykonany uniwersalny monitor. Nie ma sensu rezygnować z porządnej matrycy po to żeby mieć na papierku 1 ms.

Siemka

Noszę się z zamiarem kupna nowego monitora do swojego kompa budżet 700-750 zł max.

Aktualnie posiadam trochę leciwego ASUSA VK222H (nie jest najgorszy ale ma już 7 lat, także czas zmienić)

Ostatnio będąc w pewnym sklepie komputerowym, znajomy sprzedawca polecił mi AOC G2460VQ6 (cena 660 zł). Czy ten monitor jest godny mojej uwagi i wysypania się kilku banknotów z mojej kieszeni ??

Karta graficzna, którą posiadam to GTX 770 także monitorek z wejściem na DP (display port) też może być.

Proszę o jakieś propozycje, może sami korzystacie z jakiegoś fajnego monitora godnego polecenia :D

Pozdrawiam