Witam Tak tak znowu ja i znowu bede was meczyl pytaniami
Jaki rozmiar monitora jest najlepszy do gier ?
Pytanie identyczne jak "jaki rozmiar telewizora najlepszy do filmów". Im większy tym lepszy. Jak preferujesz mniejsze to mniejsze.
moim zdaniem 22 cale w zupełności wystarczy, ale jak ktoś lubi jak go 30 cali bije po oczach to i takiego może kupić ;D
Nie ma generalnie wyznacznika. Jedni lubią coś w rodzaju 22-24 drudzy 27. Sam mam 24 cale i powiem że jest całkiem ok chociaż aktualnie chętnie kupiłbym coś większego żeby móc swobodnie korzystać z dalszej odległości przy pomocy pada. Jeśli spędzasz czas na fotelu to 22-24 zdecydowanie wartość optymalna.
Ważniejsze od cali są parametry .
jezeli chodzi Ci o cale to ja mam 42 i oglada/gra sie super ^ ^ polecam
Witam Tak tak znowu ja i znowu bede was meczyl pytaniami Jaki rozmiar monitora jest najlepszy do gier ?
najlepsze do csgo sa monitory 22-24" z 120/144hz , niskim input lagiem i skalowaniem obrazu
22" powinien każdemu wystarczyć. Siedzę na takim i nie wyobrażam sobie mniejszego. Chociaż pewnie gdyby miał okazję, to kupiłbym ten 24" ale za jakiś czas oczy i tak by się przyzwyczaiły i znowu punkt wyjścia (wszystko bez "oh'ów i ah'ów", norma). Więcej cali szybciej psuje wzrok, chyba, że masz większe biurko (masz tą matrycę dalej od oczu), to 24" jak najbardziej, ale tak to po co mi coś większego. Od filmów powinien być tylko TV, a nie monitor, bo żeby brać przesadzone wymiary, "do gier ma być, ale jeszcze filmy mają mieć duży, fajny obraz!". A wzrok się kurczy i kurczy
Wydaje mi się że teraz standard dzisiaj to owe 22" i takie powinieneś brać imo. Oczywiście to będzie zawsze panorama i tutaj może być problem z reakcją matrycy, tj. dla graczy idealnie aby było 2ms (na FPSy czy TPP), gdzie jak parę lat temu kupowałem sobie ekran, napotykałem tylko reakcje typu 6 czy 8 ms. Teraz może jest łatwiej o szybsze odświeżanie, poszukaj i zwróć na to szczególną uwagę.
Pozdr.
A ile na taki monitor chcesz wydać ? Ja ogólnie polecam monitory od firmy BenQ. Fakt, jeśli chodzi o wygląd to wyglądają średnio, ale specyfikację mają dobrą.
By polecić ci monitor , muszę poznać twój Komp spec i ile kasy możesz sobie pozwolić na zakup .