Nowy na globie - pytania

A skąd wiesz ile ja gram? To nie miejsce na chwalenie się, a pomoc. Jak aktywujesz BC to wybierasz DOWOLNE konto starter, które jest utworzone na koncie. Bez względu na to ile na nim jest postaci, co się na nim znajduje. Możesz aktywować w ten sposób każde konto starter i możesz tych kont mieć podpięte bez problemu kilka.

Nie, nie wbije. Wbijanie poziomu jest zależne od wielu czynników, ale dla kogoś, kto pierwszy raz gra wbicie 20 poziomu nie będzie jedynie biegnięciem po idealnej linii byle tylko wbić poziom. No, ale już się dowiedziałem, że ktoś z tak "małym" stażem jak ja to pewnie nic nie wie.

Ale my tutaj piszemy o graczu który założył temat a nie o takim znawcy jak Ty, swoją drogą ciekaw jestem Twojego armory

Na początkowych mapach, tych do mniej więcej 20 lvl to już samo bieganie od questa do questa bez motorka zajmuje bardzo dużo czasu

bez hloomów exp nie idzie tak szybko i nie piszcie mi że nowy gracz wyleveluje do 20 poziomu w niecałe 2h

Mówię to z własnego doświadczenia. Jak zaczynałem, to nie było jeszcze motorka, ani wspomagaczy. Byłem suchuteńki i na trialu wbijałem sobie każdą klasę na 20 lvl. Jedna postać to około 2h robiłem. Chyba, że chcesz, żebym ci udowodnił. Ale cięzko byłoby mi udowodnić że nie korzystłęm z choopera.

Nie chce mi sie tego all czytac, ale do Tworcy tematu odnosnine gry w LEGIONIE.

1. Nie nauczysz sie atm nic levelujach od 1-100, wszystko jest tak zrobione, zeby bylo EASY EASY EASY. Lepiej sobie pooglaj filmiki odnosnie klas na YT.

2. Jezeli bedziesz wybieral serwer/strone konfliktu. Odrazu musze Ci powiedziec, ze na Burning Legion(Aka PL realm) jedyna aktywna strona to Horda. Ally sie rozbilo, (wowprogress/wowpop). Drugi najbardziej zaludniony przez polakow serwer to Defias Brotherhood(obojetna strona, top pl gildia po stronie Ally)

3. Zanim bedziesz ogladal filmiki, to w WoWie glownie sie RAIDUJE/ew. robi PvP - to drugie nie wymaga specyficznych klas, wiec wytlumacze Ci w skrocie zestawienie klas na RAIDACH

TANKI - potrzebne z grubsza 2 - nikt CIebie na to nie przyjmie, a jak gildia szuka TANKA i wziela by "nowego" to albo bedzie to fail albo dopiero skladaja sklad.

Heal - z grubsza 4 (na progress mythic), na Heroic moze 6 sie zmiesci - tez bym sie w to nie pchal. Healerzy beda dla Ciebie ciezszy do ogarniecia -> zepsujesz pare razy i nie beda Ciebie brali.

Wiec najlepiej wyszlo by Ci zrobic DPS.

Dps dzieli sie na Melaski (walka z bliska) oraz rDPS (walka z daleka), zaleznie od Twoich preferencji.

Moim zdaniem dobrym rozwiazaniem dla Ciebie bylby: Ench Shaman ew. Fury Warrior (proste i fajne w oblsudze) ew. Fire Mage, Beast Master Hunter, ew. Lock Demo lub lub Shadow Priest.

4. Ktos na forum oferowal rafa po str. Hordy, niech Ci wysle. Kupisz battlechesta. Dobijesz z nim 1-2 postacie na lv 90, da CI na latanie/heirloomy/bagi i w trakcie gry potlumaczy co i jak + ustawi addony. + Bedziesz mial exp 300%, wiec 1 postac to bedzie kwestia 20h played do 90, powiedzmy.

Btw. tylko nie daj sobie wcisnac mniej jak 4x Hexwave blagi(po 750g na aukcji) oraz min z 2k golda na start + latanie 280% lub 310 oraz imho z 3 heirloomy, jak chce dac Ci mniej to sie nie oplaca. W ogole geralnie to na miedzynarodowych forach sie przyjelo, ze OFERUJA (Battlechest + bagi + latanie 280% + heirloomy bron+helm, cape, zbroja i zaleznie od osoby conajmniej polowa oferuje z 50-60k golda czyli wychodzi Ci miesiac gry za free).

Ally na BLu ma się dobrze. Sam tam gram i są polskie gildie normalnie progressujące. I to nieprawda, że jeśli jest nowym, to nie znajdzie miejsca w składzie jako tank lub heal. Jeśli pokaże, że szybko ogarnia i się stara to może znaleźć miejsce w składzie. Co do dpsu Shamana, to na becie podobno Ele robi większy dps od enha i myślę, że jest łatwiejszy w grze od niego.

To że jest kilka gildii w ally nie znaczy że mają się dobrze nie oszukujmy się ale grałem w obu frakcjach na bl-u i nawet topowe gildie z ally przeszły na horde swego czasu np Error Code generalnie jeśli chodzi o ally to polecam Defiasa a jeśli ktoś chce grać z dużą ilością polaków i dobrymi gildiami to polecam BL-a chociaż trzeba kilka trolli zmutować.

Ally na BLu ma się dobrze. Sam tam gram i są polskie gildie normalnie progressujące. I to nieprawda, że jeśli jest nowym, to nie znajdzie miejsca w składzie jako tank lub heal. Jeśli pokaże, że szybko ogarnia i się stara to może znaleźć miejsce w składzie. Co do dpsu Shamana, to na becie podobno Ele robi większy dps od enha i myślę, że jest łatwiejszy w grze od niego.

Bzdura, no i po co kolege oklamywac, sa 4 gildie na wowprogress, ktore mozna by nazwac "gildiami raidujacymi" a i tak podejrzewam, ze po tym jak sie Asylum posypalo w Maju, bo im tank do hordy transfer zrobil i nie mogli znalezc, to jak nie oni to jedna z tych 4 bedzie miala problem z progressem.

Dwa, co Ty za bzdury piszesz nowy gracz i TANK? W top 20 gildiach na BL(z czego chyba all sa w Hordzie), to po 10 osob w kolejce czeka.

A po trzecie, jaki ogar? Zeby ogarniac gre na "poziomie", to trzeba:
a ) znac swoja klase

b ) znac inne klasy

c ) rozumiec taktyki

d ) miec solidne podstawy

f ) miec juz doswiadczenie rajdowe - niestety, ale bez przejscia min 1 dodatku najlepiej Pand/Draneoru, to co on moze wiedziec(wczesniejsze raidy byly troszke inne), nie bedzie nawet wiedzial jak ktos powie, zeby hero rzucal itd. itp. itp. itp.

To tak, supcio nie wyglada, jakby all tak za***iscie szlo to by pugi nie padaly co chwile ....

To że jest kilka gildii w ally nie znaczy że mają się dobrze nie oszukujmy się ale grałem w obu frakcjach na bl-u i nawet topowe gildie z ally przeszły na horde swego czasu np Error Code generalnie jeśli chodzi o ally to polecam Defiasa a jeśli ktoś chce grać z dużą ilością polaków i dobrymi gildiami to polecam BL-a chociaż trzeba kilka trolli zmutować.

Jak najbardziej, sie zgadzam. Jak Ally to Defias(jezeli potrzebujesz PL serwera).

Jak wolisz grac z int ludzmi to PvE - Silvermoon(oczekuj kolejek przez pierwsze 2tyg po 2-3h) lub Ravencrest PvP(powiedzmy 75% tego co na Silvermoon jezeli chodzi o PvE, ale za to bardzo duzo gildii PvP rowniez).

Wystarczy spojrzeć na pierwszą stronę rankingową gildii na BL'u http://www.wowprogress.com/pve/eu/burning-legion w zasadzie na drugiej nie jest lepiej, 2 alianckie gildie które zrobiły 13/13M w tym "Primori Morte" które zabiło Archimonda po 50% nerfie w prepatchu (czyli jak dla mnie to tak jakby nie zabili go wcale) :) Czyli tak naprawdę Allianci na bl'u mają tylko jedną sensowną gildię i jest to Maiori Cede. Horda>All

Wystarczy spojrzeć na pierwszą stronę rankingową gildii na BL'u http://www.wowprogress.com/pve/eu/burning-legion w zasadzie na drugiej nie jest lepiej, 2 alianckie gildie które zrobiły 13/13M w tym "Primori Morte" które zabiło Archimonda po 50% nerfie w prepatchu (czyli jak dla mnie to tak jakby nie zabili go wcale)  Czyli tak naprawdę Allianci na bl'u mają tylko jedną sensowną gildię i jest to Maiori Cede. Horda>All

Horda nie Horda, nie ma co hejtowac, ale tak jak kolega powyzej napisal, jezeli w Hordzie obecnie na BL masz okolo 20 sensownych gildii, a na ally 1 to wszystko mowi za siebie, poza tym osoba nowa do top gildii na realmie sie nie dostanie bo mimo wszystko ktos tam jednak gra.

Polski jezyk:

Defias jak Ally

Ang:
Silvermoon (PVE ONLY!)

Ravencrest (PVE+PVP, kosztem PvE ale jakos imho 75/25%)

Witam,

widziałem że na kilka pytań odpowiedź już padła ale chciałbym się utwierdzić i dopytać w paru sprawach.

Warto najpierw dobić do 20lvl i dopiero potem dodawać battlechesta?
W empiku jest battlechest na promocji ale nie mają wypisanego WoDa w zawartości. Czytałem kilka postów niżej że każdy już będzie zawierał, czyli to po prostu ich błąd / niewiedza?
Cena Legionu po premierze spadnie czy utrzyma się :P ? BO nie wiem jak to finansowo też rozwiązać.
Jakieś rady dla nowego? Dodam że będę grać z kolegą w rafie.
Pozdrawiam