Nowy na globie - pytania

Witam,

widziałem że na kilka pytań odpowiedź już padła ale chciałbym się utwierdzić i dopytać w paru sprawach.

Warto najpierw dobić do 20lvl i dopiero potem dodawać battlechesta?
W empiku jest battlechest na promocji ale nie mają wypisanego WoDa w zawartości. Czytałem kilka postów niżej że każdy już będzie zawierał, czyli to po prostu ich błąd / niewiedza?
Cena Legionu po premierze spadnie czy utrzyma się :P ? BO nie wiem jak to finansowo też rozwiązać.
Jakieś rady dla nowego? Dodam że będę grać z kolegą w rafie.
Pozdrawiam

Lepiej sobie dobij najpierw 20lvl i jak będziesz chciał dalej grać to wtedy kup. Battlechest (każdy) zawiera WoD. Legion pewnie troche spadnie z ceny po premierze, ale nie licz na dużo, raczej nie znacznie - dodatkowo teraz przy zamówieniu Legionu przedpremierowo masz boosta do 100lvl za free, nie wiem jak po premierze, czy bedzie dodawany boost, ktoś inny może o tym napisze.

Dodatkowo jak zboostujesz sobie postać będziesz mógł stworzyć od razu demon huntera (po 10 sierpnia, wtedy oficjalnie wypuszczą tą klasę). Czyli od razu 2 postaci praktycznie za darmo na 100 lvl a trzecią wyexpisz z kolegą. :P Niestety aby móc stworzyć DH musisz kupići aktywować Legion przed 10 sierpnia właśnie.

Lepiej sobie dobij najpierw 20lvl i jak będziesz chciał dalej grać to wtedy kup. Battlechest (każdy) zawiera WoD. Legion pewnie troche spadnie z ceny po premierze, ale nie licz na dużo, raczej nie znacznie - dodatkowo teraz przy zamówieniu Legionu przedpremierowo masz boosta do 100lvl za free, nie wiem jak po premierze, czy bedzie dodawany boost, ktoś inny może o tym napisze.

Boost do 100 lvl jest zawarty w Legionie, nie ważne czy kupisz dziś czy za 5 miesięcy

Wbijając BC musisz zrobic nowe pod konto, więc wbijanie 20lvl nie ma sensu.

Jak nie ma sensu ? jak najbardziej kolega powinien na trrialu wbić ten 20 poziom i dopiero potem wpisać klucz battlechesta i grać dalej

Po co ma wpisywać klucz na samym początku i tracić dzień luc dwa jak może wbić ten 20 lvl na trialu ?

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj.

Jak zaczynałem przygodę z WoW 'em, to najpierw nabiłem wszystkie klasy na 20 lvl . Potem wybrałem tylko konto, które chcę ulepszyć.

No tak, bo w tych czasach wbijanie 20lvl zajmuje 2 dni... Prosze Cię.. Nawet bez loomów można to zrobić w mniej niż 2h.

Juz to widzę jak 1-20 bez wspomagaczy bijesz tylko dwie godziny. Bez motoru z loomow, bez kolegi co przewiezie etc. Gwarantuje Ci ze zajmuje to troche więcej niż tylko dwie godziny. Dobicie 20 poziomu daje dobry pogląd na to jaka klasa będziemy chcieli grać. Wybieramy specjalizacje, zapoznajemy sie z podstawa. Warto przed akrywacja pobiegać troche i dobrać sobie idealna rase i klase a nie później błądzić

Zresztą walnął głupotę i teraz zamiast sie przyznać to brnie w to ze przecież to i tak nie ma znaczenia bo wbijanie poziomu nic nie zajmuje... Zwłaszcza dla zielonego gracza. Keksimus maksimus

Gdybyś grał tyle co ja, to mógłbyś sobie mówić takie "głupoty"

Całkiem suchy gracz wbiję bez problemu w około 2 h lvl, jeśli biega od quest-zonów do quest-zonów.

Gdybyś grał tyle co ja, to mógłbyś sobie mówić takie "głupoty"

A skąd wiesz ile ja gram? To nie miejsce na chwalenie się, a pomoc. Jak aktywujesz BC to wybierasz DOWOLNE konto starter, które jest utworzone na koncie. Bez względu na to ile na nim jest postaci, co się na nim znajduje. Możesz aktywować w ten sposób każde konto starter i możesz tych kont mieć podpięte bez problemu kilka.

Całkiem suchy gracz wbiję bez problemu w około 2 h lvl, jeśli biega od quest-zonów do quest-zonów.

Nie, nie wbije. Wbijanie poziomu jest zależne od wielu czynników, ale dla kogoś, kto pierwszy raz gra wbicie 20 poziomu nie będzie jedynie biegnięciem po idealnej linii byle tylko wbić poziom. No, ale już się dowiedziałem, że ktoś z tak "małym" stażem jak ja to pewnie nic nie wie.

No tak, bo w tych czasach wbijanie 20lvl zajmuje 2 dni... Prosze Cię.. Nawet bez loomów można to zrobić w mniej niż 2h.

Ale my tutaj piszemy o graczu który założył temat a nie o takim znawcy jak Ty, swoją drogą ciekaw jestem Twojego armory

Na początkowych mapach, tych do mniej więcej 20 lvl to już samo bieganie od questa do questa bez motorka zajmuje bardzo dużo czasu

bez hloomów exp nie idzie tak szybko i nie piszcie mi że nowy gracz wyleveluje do 20 poziomu w niecałe 2h

Proszę Cię bardzo, nie mam nic do ukrycia. Wpisz sobie mój nick z forum.

Nie ważny staż, czy cokolwiek innego, jak się gada głupoty, który nie mają żadnego odbicia w tym jak rzeczywiście to wygląda, ani nowy gracz w dwie godziny nie dobije 20, ani też nie ma żadnych problemów z aktywacją BC jak już masz postaci na koncie starter. Zresztą jak tutaj to Twój main, bo ma największy progres, to kiepsko trochę z tym stażem. Ale we, bo nei to ma tutaj znaczenie

Nie mówiłbym tak, gdybym czegoś takiego nie doświadczył. Mając starter, wbiłem 20 poziom, wbiłem BC i stworzyło mi nowe konto, teraz mam starter i konto z legionem..

Nie mówiłbym tak, gdybym czegoś takiego nie doświadczył. Mając starter, wbiłem 20 poziom, wbiłem BC i stworzyło mi nowe konto, teraz mam starter i konto z legionem..

Co do Twojego armory to Twój staż nie jest wybitny, dopiero co zacząłeś tak naprawdę grać i wcale tak dużo nie przegrałeś w tej grze ale to sprawa w sumie drugorzędna

co do startera to pewnie go zle aktywowałeś, ZAWSZE tak było że można na trialu wbić 20 lvl i potem aktywować to samo konto konto battlechestem i grać dalej

Wnioskujesz to po czym? Po tym jak jestem ubrany? XD A może po ilości achiev?

Wnioskujesz to po czym? Po tym jak jestem ubrany? XD A może po ilości achiev?

Po achievementach, grasz mniej więcej dopiero od roku, okolice sierpnia 2015

ok ja grałem długo(cały czas gram) i mogę śmiało osobą powiedzieć ze wbicie 20 lvl nie trwa dłużej niż 2-2,5h nawet na czystym koncie co do klas zgodzę się ze warto sobie sprawdzić na trialach ale na 20 lvl to się klasy prawie w ogóle nie pozna bo mają one kilka skili. Wiec bardziej na trialu można zapoznać się z mechaniką samej gry, grafika itp bo do tego służy on.

W ogóle się kłócicie o to a nawet nie zauważyliście ze osoba zakładająca temat napisała ze "Jakieś rady dla nowego? Dodam że będę grać z kolegą w rafie." - czyli bonusy do expa mają wiec wbicie 20 lvl nawet nie 30 min :P