Nowy Patch - Nowe Możliwości: Spiritmaster/Assassin/Ranger

Witam.

Dość długo zabierałem się do zagrania w (podobno) najlepszego darmowego obecnie mmo na rynku. Jak wiadomo niedawno wszedł nowy patch 3.0, a co za tym idzie jedne klasy dostały powera, a inne wręcz przeciwnie. Spodobały mi się 3 klasy, a mianowicie: Spiritmaster, Assassin, Ranger. Tak, tak jest to kolejny temat z cyklu "Jaką klasę wybrać", ale będzie krótko i na temat smiley.gif

Interesuje mnie klasa, typowo pod PVP - tak, tak wiem, nie ma najlepszej klasy.. Liczy się tylko skill, potem Gear itd. itd. ale zauważyłem to już w niejednej grze mmo, że i tak zawsze znajdzie się jakaś klasa, która jest lekko OP, więc podejrzewam, że i tutaj tak jest. Czytałem, oglądałem mnóstwo filmików na YT z w/w klasami na PVP i każda ma w sobie coś unikatowego dlatego nie mogę się zdecydować. Wy jako "Veterani" tej gry pewnie znacie już odpowiedź na nurtujące mnie pytanie, które brzmi: Jaką klasę wybrać?

Dodam iż dla mnie nie ma znaczenia, czy gram w zwarciu, czy ranged smiley.gif Liczę na waszą pomoc.

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy jeśli na koncie został zakupiony i aktywowany GoldPack to konto otrzymuje status "Veteran" na zawsze?

Pozdrawiam, Arazziel

nie ma czegos takiego ze jak kupic gp dostajesz veteran, to tylko plotki. veteran byl tylko i wylacznie z bety. co do klasy SM jest mocny duzo debuffow. polecam

moim zdaniem z tych klas co podałeś to assassin będzie najlepszą klasą pod pvp, a co twojego pytania o GP, to nie, po skończeniu gold packa wracasz do poprzedniego statusu konta czyli freemium

Zgadzam sie z przedmowca assassin daje najwieksza frajde z gry (moim zdaniem)

Spiritmasterem się świetnie gra. Bardzo łatwo się leveluje solo oraz ma ciekawe skille. Super się sprawdza na pvp - ma buffa, który absorbuje obrażenia przez co jesteś niesmiertelny przez jakiś czas + skille zatrzymujące na odległość, spowalniające no i oczywiście pet :) Assassinów na duelu jadę jak chcę..

Grałem chwilę assassinem i wbiłem chyba z 16lvl, troche ciężko się expi, bo musisz wszystko robić bardzo szybko, buffy trwają tylko 3-5 sekund i musisz to wszystko ogarnąć i dps nie najlepszy..

Dobrze na Aionie się nie znam, ale mam rangera 20lv i nawet fajnie się gra, ale i tak najlepszą klasą do pvp i pve jest cler, duży dps + heal + buffy ... immortality.

Co do kwestii "najlepsza postać" można spierać się w nieskończoność i przytaczać multum dowodów, jaka to owa postać nie jest op.

z Aionem to gram także bardzo dużo , i jak masz dobre daggery to assasin , ale by nafarmić kasy na owe daggery , musisz zrobić sobie sobie Sorcerera .

mam 55 sorcerer , farmie nim kase , dzięki temu mam twinka z daggerami (Fire temple) +10 i całym pvp setem +10 (postać 40lvl)

więc serio polecam się namęczyć bo asmo przedemną uciekają jak mogą :3

ALE takiego niusa mam że jak masz dobrego seta dla rangera to piękne crity wynosi , przyjaciel ma twinka i wali po 5-6k. :)

Spiritmaster to najłatwiejsza profka na świecie....Uciekasz dajesz tzw. choroby które co chwilkę dosłownie sekundkę dają ładny dps (na 30lvlu masz ich aż 5 co kumuluje się w 1.2k dps co sekundę) więc jak chcesz być lamerem i się nie trudzić zrób sobie SM który nie dość że wali chorobami to jeszcze ma "Vancum Cooke" skill który odrzuca i daje pro dps. :D , jeszcze 1 ale to jego pety które serio pomagają.

Sprzedam konto Veteran do Aion'a mam tam Sin'a na 30 lvl, wcześniej był Glad na 48, ale go usunąłem :P + mam tam rare itemki o wartości około 80mln takie jak Motion Card na stałe, skórki Wise Dragon itd. PM / offer

cler, duży dps + heal + buffy

sm, ogromny dps + pet + freezy, stuny, knockbacki + stone skin + debuffy + absorb energy/vitality

sm 1:0 cler

z tych 3 postaci najlepszym na pvp jest ranger, jeśli ogarniesz to jest op, później stawiałbym SM a na końcu assasina, bo do niego też trzeba mieć skila, żeby coś ugrać

Wtrącę się: czy nadal będzie możliwość zakupu gp za gotówkę w grze i czy bez veterana uda mi się jakoś do tego dojść? A i czy jest tam jakiś item shop jak tak to co w nim jest?

GP możesz nadal kupić zarówno na oficjalnej stronie aiona (drogo), allegro (tanio - 15zł) oraz w grze za Kinah u Trade Brokera (aukcjoner), nawet bez Veterana mozesz go kupić ale jest limit 1gp/miesiąc. Aczkolwiek bez veterana i gp ciężko uzbierać pieniądze, musisz robić wszystkie questy i wtedy na około 30lvlu będziesz miał potrzebną kwotę.

Ludzie mówią, że pierwszego gold packa trzeba kupić na stronie/allegro :)

sm, ogromny dps + pet + freezy, stuny, knockbacki + stone skin + debuffy + absorb energy/vitalitysm 1:0 cler

Cler :

-Heal Light

-Purification (zabiera stone skina)

-Divine energy (może summonować 3 na raz)

-Heavy Judgment (stun)

-Fairness (nie da sie cleria fearnac)

-Discharge (hit sprawia że padasz na ziemie)

-Cordial Protection (hity sm'a / sorca z fire spellów nic ci nie robią)

Cleric 1:0 :)

Jak kolega Polecam Clerica i assasina , jak chcesz być lamą to graj Sm'em. Cleric jest bardzo dobry ale trzeba go ogarnąć

I nie hejtuje SM'a bo go lubie ale po prostu jest za silny....1k dps na 20lvlu to nie normalny dps + to że ma stone skina... :P

A tutaj dowód jaki cleric jest PRO :3

Cieszę się, że temat się tak rozrósł i jestem wdzięczny za wszelkie odpowiedzi, ale czytajmy ze zrozumieniem, co oznacza, że nie interesuje mnie Cler. Dlaczego ? A no dlatego, że nie lubie klas leczących i nigdy nimi nie bedę grać, podobnie jest z tankami :) W Wowa gralem większość czasu Warlockiem Destro, więc SM jest mi najbliższy lockowemu stylowi i dlatego tez go wybiorę na maina, a na alta Sin/Ranger.

Pozdrawiam :)

Ogólnie to działa tak, że najlepszy do PVP 1on1 jest sinek i jest łuk. Obaj atakują z zaskoczenia i jeżeli zdążą się zbuffować, zanim ich ztargetujesz (w przypadku sinka troszkę trudniej, bo na niewidce może zarzucić kilka buffków), to masz gg wp l2p.

SM też jest bardzo mocną postacią 1on1, ale szukanie pojedynczych ofiar to marnowanie jego potencjału - kilogramy fearów, których bez Clera nie ściągniesz [to so firy, tego nie ściągniesz], chore doty, na które nie wystarczy Ci GHP + summon i możliwość choćby przerzucenia otrzymywanych obrażeń wprost na Twojego k*rewsko twardego Earth Spirita sprawia, że SM to nieodłączny element każdego rifterskiego/dredgowego/tiamarantowego pt.

+ notyfikacja

feary SMa dostały jakieś nerfy w 3.0, ale nie wiem, nie czytałem patch notesów zbyt dokładnie. Bodaj tylko czas im skrócili + dodanie Magic Cancellation itp itd troszkę zmniejszy szansę wejścia. Ogólnie SM dostał po d*pie dość mocno w 3.0, ale należało mu się.

Witam.

Dość długo zabierałem się do zagrania w (podobno) najlepszego darmowego obecnie mmo na rynku. Jak wiadomo niedawno wszedł nowy patch 3.0, a co za tym idzie jedne klasy dostały powera, a inne wręcz przeciwnie. Spodobały mi się 3 klasy, a mianowicie: Spiritmaster, Assassin, Ranger. Tak, tak jest to kolejny temat z cyklu "Jaką klasę wybrać", ale będzie krótko i na temat smiley.gif

Interesuje mnie klasa, typowo pod PVP - tak, tak wiem, nie ma najlepszej klasy.. Liczy się tylko skill, potem Gear itd. itd. ale zauważyłem to już w niejednej grze mmo, że i tak zawsze znajdzie się jakaś klasa, która jest lekko OP, więc podejrzewam, że i tutaj tak jest. Czytałem, oglądałem mnóstwo filmików na YT z w/w klasami na PVP i każda ma w sobie coś unikatowego dlatego nie mogę się zdecydować. Wy jako "Veterani" tej gry pewnie znacie już odpowiedź na nurtujące mnie pytanie, które brzmi: Jaką klasę wybrać?

Dodam iż dla mnie nie ma znaczenia, czy gram w zwarciu, czy ranged smiley.gif Liczę na waszą pomoc.

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy jeśli na koncie został zakupiony i aktywowany GoldPack to konto otrzymuje status "Veteran" na zawsze?

Pozdrawiam, Arazziel