Nowy. Pomoc w wyborze? ;)

Siema, Piotrek z tej strony.

Szukałem ciekawego mmo i znalazłem. Zastanawiałem się jeszcze nad Tes Online ale jednak ewidentnie wybór padł na Black Desert.

Puki co gry jeszcze nie kupiłem od 2 dni jadę na 7 dniowej wersji próbnej.

A więc pytanie. Najlepszą obroną jest atak i tego się trzymam więc szukam postaci która robi max dps/s, aoe, + ma jakieś ciekawe stuny by wyłączyć kogoś lub coś z rozgrywki na chwilę. I tutaj nie mogę się zdecydować czy wybrać wiza czy rangera?

Wizz

Z tego co wyczytałem to ponoć ma tam jakieś buffy i może nawet coś tam podleczy. Tylko pytanie czy to jest coś czego będę potrzebować czy jest to tak słabe, że nikt z tego nie korzysta.

I jak wygląda na wizie sprawa z recast time skili czy będzie machał staffem kilka sekund zanim coś zrobi a w tym czasie dostane już tyle po pysku, że alt+f4 czy jednak szybkie combo i teleport do tyłu?

Dodam, że strasznie podobają mi się skile wiza : )

Ranger

Chwilę pograłem i też mi się podoba + jak mi się znudzi łuk to na 56 sztylety. Ale jest właśnie jedno ale. Przecież ranger też ma słabą obronę jak wiz więc jaki jest sens bić się mele z berserkiem na przykład?

Dodatkowo na niekorzyść rangera wizz ma te swoje buffy i zawsze może porobić za supporta. Ale z tego co widziałem ludzie na forum pisali, że ranger jest strasznie OP : ) a gra się nim również bardzo przyjemnie.

Inne klasy

A może jednak jakaś inna klasa np Sorcerer? Może ma większy dmg i leprze skille aoe?

Ogólnie jeśli różnica w dmg jest nie wielka czy obie klasy są podobnie mocne na mass pvp czy pvp oraz w grindowaniu to biorę w ciemno wiza ze względu na wygląd skili i możliwości supporta.

+ jaką wersje gry możecie mi polecić do kupienia za 10 euro 30 czy 50 bo nie wiem czy różnica nie będzie taka, że dam 200zł więcej za syf którego nie potrzeba nikomu.

Jak komuś by się nudziło a ma cierpliwość i chęci to szukam swego rodzaju nauczyciela : ) osoby która pomoże ogarnąć nowy dla mnie świat Black Desert. Jak coś to mam własnego TSa.

Pozdrawiam i czekam na odp.

Wiz jest op nie ranger. Dodam jeszcze że wiz na 56lv to też melas. Jak nie masz 1200 udźwigu na Mana poty nawet nie łap się na rangera. Dla mnie osobiście patologia zrobić z rangera melasa.

W Black Desert prawdziwe oblicze swojej postaci odkryjesz dopiero po 56 gdy otrzymasz Awakening. Nie wbija się tego specjalnie długo. Zwłaszcza w weekendy i na pierwszych channelach, gdzie jest ciągły boost do expa. Przekonaj się o tym sam. No i pamiętaj, że im więcej wysoko wylevelowanych altów tym lepiej. :)

Z mojego doświadczenia zrobiłem Kune po nie całych 3 miesiącach wbiłem 60 i zrobiłem roll na DK a byłem w 100% pewien swojego wyboru :P mniej więcej wiesz co ci daje każda klasa więc wybierz co chcesz. Ja bym wybrał wiz gdyż możesz nim zarabiać dużo kasy mając średnie eq :)

:D Więc chyba wybór padnie na wiza. Puki co pykam sobie tak randomowo. Prawdziwa gra zacznie się jak zakupię grę. Obecnie sprawdzam jeszcze postacie. Sprawdzałem jeszcze tamerke ze względu, że grałem kiedyś w rappelz a tam w dużej roli gra opiera się na systemie petów.

Wiz sobry wybor,co do tamera to nie nie i jeszcze raz nie.

co do tamera to nie nie i jeszcze raz nie.

Rozwiniesz myśl?

Wiz sobry wybor,co do tamera to nie nie i jeszcze raz nie.

Tamer jest dobry i nawet lepszy w pvp od wiza - po prostu trza umieć grać xD

Są w ogóle gildie jakieś albo coś? Hehe

Siema, Piotrek z tej strony.

Szukałem ciekawego mmo i znalazłem. Zastanawiałem się jeszcze nad Tes Online ale jednak ewidentnie wybór padł na Black Desert.

Puki co gry jeszcze nie kupiłem od 2 dni jadę na 7 dniowej wersji próbnej.

A więc pytanie. Najlepszą obroną jest atak i tego się trzymam więc szukam postaci która robi max dps/s, aoe, + ma jakieś ciekawe stuny by wyłączyć kogoś lub coś z rozgrywki na chwilę. I tutaj nie mogę się zdecydować czy wybrać wiza czy rangera?

Wizz

Z tego co wyczytałem to ponoć ma tam jakieś buffy i może nawet coś tam podleczy. Tylko pytanie czy to jest coś czego będę potrzebować czy jest to tak słabe, że nikt z tego nie korzysta.

I jak wygląda na wizie sprawa z recast time skili czy będzie machał staffem kilka sekund zanim coś zrobi a w tym czasie dostane już tyle po pysku, że alt+f4 czy jednak szybkie combo i teleport do tyłu?

Dodam, że strasznie podobają mi się skile wiza : )

Ranger

Chwilę pograłem i też mi się podoba + jak mi się znudzi łuk to na 56 sztylety. Ale jest właśnie jedno ale. Przecież ranger też ma słabą obronę jak wiz więc jaki jest sens bić się mele z berserkiem na przykład?

Dodatkowo na niekorzyść rangera wizz ma te swoje buffy i zawsze może porobić za supporta. Ale z tego co widziałem ludzie na forum pisali, że ranger jest strasznie OP : ) a gra się nim również bardzo przyjemnie.

Inne klasy

A może jednak jakaś inna klasa np Sorcerer? Może ma większy dmg i leprze skille aoe?

Ogólnie jeśli różnica w dmg jest nie wielka czy obie klasy są podobnie mocne na mass pvp czy pvp oraz w grindowaniu to biorę w ciemno wiza ze względu na wygląd skili i możliwości supporta.

+ jaką wersje gry możecie mi polecić do kupienia za 10 euro 30 czy 50 bo nie wiem czy różnica nie będzie taka, że dam 200zł więcej za syf którego nie potrzeba nikomu.

Jak komuś by się nudziło a ma cierpliwość i chęci to szukam swego rodzaju nauczyciela : ) osoby która pomoże ogarnąć nowy dla mnie świat Black Desert. Jak coś to mam własnego TSa.

Pozdrawiam i czekam na odp.